hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Rozhovory

Pacienti môžu čakať na posudok u lekára celé týždne. U nás ho dostanú do piatich dní, hovorí CEO Diagnose.me Lukáš Alner

Spoločnosť Diagnose.me priniesla na trh službu, vďaka ktorej môžeme zdravotné problémy konzultovať online so svetovo uznávanými špecialistami.

Martina Havranová
24. 8. 2022 12:30 Čas čítania: 8:31
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Rozhovory
0
Martina Havranová
24. 8. 2022 12:30
Čas čítania: 8:31

Pacienti môžu čakať na posudok u lekára celé týždne. U nás ho dostanú do piatich dní, hovorí CEO Diagnose.me Lukáš Alner

Spoločnosť Diagnose.me priniesla na trh službu, vďaka ktorej môžeme zdravotné problémy konzultovať online so svetovo uznávanými špecialistami.

Martina Havranová
24. august 2022, 12:30
Čas čítania: 8:31
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Sleduj Disrupter, nech ti nič neujde z podnikateľského sveta:
disruptersk na Instagrame
Disrupter SK na LinkedIn

Spoločnosť Diagnose.me má vo svojom portfóliu zhruba 150 medicínskych špecialistov z 35 krajín sveta, ktorí pokrývajú takmer všetky hlavné medicínske odbory. Vďaka ich službe si môžu klienti dať vypracovať zdravotný posudok u svetových špecialistov a získať tak pri svojej liečbe ďalší cenný názor uznávaného odborníka. 

 

Podľa slov spoluzakladateľa a CEO Diagnose.me Lukáša Alnera však ambíciou spoločnosti rozhodne nie je konkurovať lokálnym lekárom, ale priniesť do zdravotného systému nadštandardnú službu.

 

„Naším cieľom je prinášať špičkovú celosvetovú expertízu v rámci diagnostiky. Chceli by sme vytvoriť niečo ako virtuálnu nemocnicu, kde by sme svetovú expertízu dokázali priniesť v každom medicínskom odbore,“ hovorí v rozhovore pre Refresher. 

 

Na biznisovej podstránke Refresheru Disrupter predstavujeme zaujímavé podnikateľské príbehy zo Slovenska. Staň sa členom klubu Refresher+ a dostaň sa bez obmedzení k obsahu, vďaka ktorému spoznáš ľudí, ktorí posúvajú našu krajinu vpred a podarilo sa im preraziť vo svete.

 

Spoluzakladateľ a CEO Diagnose.me Lukáš Alner.
Spoluzakladateľ a CEO Diagnose.me Lukáš Alner. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

 

Ako vznikol impulz na založenie Diagnose.me?

Zhodou okolností sedíme blízko fotky Ivana Štefunka, ktorý bol jedným zo spoluautorov myšlienky a zároveň spoluzakladateľom firmy. Nápad vznikol pred viac ako desiatimi rokmi, keď Ivan riešil dosť vážny zdravotný problém a potreboval sa poradiť s niekým zo zahraničia.

Jednou z jeho možností bola náročná operácia mozgu, ktorú mu odporučili slovenskí lekári. Vtedy neexistovala možnosť online konzultácie, a tak letel s CT snímkou do USA. Po jeho operácii sme sa rozhodli, že chceme priniesť službu na trh, pretože určite nie je jediný, kto pri riešení zdravotných problémov chcel počuť názor viacerých špecialistov. 

 

Pán Štefunko podporil investíciami mnoho startupov v ich začiatkoch. Bolo jednoduchšie zakladať firmu s niekým, kto má už dlhoročné skúsenosti zo startupového prostredia?

Ivan aj ja sme už mali skúsenosti s investovaním do startupov aj so štruktúrovaním spoločností, keďže sme ich pár založili a úspešne predali. Preto sme sa vzájomne dopĺňali a nezažili sme závažné krízy vo financovaní. Okrem zakladateľov do Diagnose.me investovali aj investičné fondy a niekoľko medzinárodných investorov.

 

Ak je niečo, na čo sú lekári vyslovene alergickí, tak sú to prípady, keď si ľudia googlia diagnózy a na základe toho, čo našli na internete, sa s nimi hádajú.

 

Už niekoľko rokov je Diagnose.me finančne sebestačné, ale plánujeme otvoriť ďalšie investičné kolo kvôli plánovanej expanzii na ázijské trhy a zároveň aj produktovému rozvoju, ktorý berieme veľmi vážne. 

 

Ako by ste v skratke opísali službu Diagnose.me?Máme dva modely, ako sa človek môže dostať k našim špecialistom, ak chce konzultovať nejaký problém. Ten prvý je taký, že príde na stránku a sám alebo po konzultácii s našimi kolegami si vyberie špecialistu. Druhou možnosťou je, že sa k službe dostane cez nejakého z našich partnerov, ktorými sú prevažne životné poisťovne alebo napríklad banky, ktoré službu dávajú svojim klientom ako benefit.

 

Spoločnosť Diagnose.me má vo svojom portfóliu zruba 150 medicínskych špecialistov z 35 krajín sveta.
Spoločnosť Diagnose.me má vo svojom portfóliu zruba 150 medicínskych špecialistov z 35 krajín sveta. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

 

Ako to funguje ďalej po vypracovaní posudku? Môžem sa vrátiť k svojmu lokálnemu lekárovi s posudkom od lekára napríklad z Ameriky, ktorý mi navrhol inú liečbu?

Je to veľmi častá otázka. Naši klienti nie sú len zo Slovenska a tento problém musíme mať vyriešený všade. Keďže sa nám podarilo poskladať databázu špecializovaných lekárov, ktorí v niektorých krajinách ani nemusia byť dostupní alebo sa k nim pacienti dostanú veľmi ťažko, posudok od iného experta väčšinou lokálny lekár berie do úvahy.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
PRIDAJ SA K PREDPLATITEĽOM UŽ MÁM PREDPLATNÉ: PRIHLÁSIŤ SA
alebo Odomkni článok cez SMS
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 119990 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo na Slovensku chýba množstvo medicínskych špecialistov.
  • V akých prípadoch klienti najčastejšie hľadajú možnosti konzultácie s lekármi z iných krajín.
  • Ako je na tom Slovensko v rámci celosvetového meradla digitalizácie zdravotníctva.
  • Ako bude fungovať projekt virtuálnej nemocnice.
  • Aké zdravotnícke produkty fungujú v západných krajinách v rámci prevencie a u nás nie.

Upozorniť na chybu - ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: Refresher/Paulína Ščepková
NAHOR
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy Rozhovory
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Viac