Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
15. augusta 2022, 13:42
Čas čítania 2:26

AKTUÁLNE: Polícia obvinila ďalšieho poslanca strany Sme rodina Patricka Linharta

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vraj obvinili poslanca Patricka Linharta z hnutia Sme rodina.

Polícia obvinila poslanca Sme rodina Patricka Linharta, informuje portál TV Noviny s odvolaním na svoje dva zdroje. Samotný poslanec Národnej rady SR v telefonickom rozhovore prisľúbil písomné stanovisko. 

Podľa televízie Markíza bol obvinený z prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania.

Poslanec Národnej rady SR Linhart v októbri 2020 zverejnil status na sociálnej sieti, kde obvinil z napadnutia policajta. Tvrdil, že policajta upozornil, že nemá rúško, na čo ten zareagoval fyzickým útokom. Linhart podal na zasahujúceho policajta trestné oznámenie, ktorým sa začal zaoberať Úrad inšpekčnej služby.

Rezort vnútra potvrdil, že vo veci nebola naplnená skutková podstata trestného činu. Za porušenie nariadenia o etickom kódexe bolo voči policajtovi vedené disciplinárne konanie. Policajt následne podal na poslanca trestné oznámenie za krivé obvinenie.

Patrick Linhart
Zdroj: TASR/Martin Baumann

O ničom nevie, vraj sa mu chce pomstiť vyšetrovateľ

Poslanec Národnej rady SR Patrick Linhart podľa svojich slov nevie, že by čelil obvineniu. Považuje za absurdné, aby sa takúto informáciu dozvedal z médií.


„Vyšetrovateľ, ktorý sa mi dnes mstí, ma mal pôvodne zastupovať v mnou podanom trestnom oznámení, ktoré som podal za diskreditačnú kampaň vedenú proti mojej osobe. Toto vyšetrovanie tento vyšetrovateľ zmaril, a preto dnes žalujem štát,“ uviedol poslanec.


Linhart naďalej tvrdí, že policajt ho mal aj fyzicky napadnúť, za čo ho disciplinárne potrestala policajná inšpekcia. „Preto ma teraz šokuje, že som bol vraj obvinený na základe nejakého trestného oznámenia, vykonštruovaného týmto policajtom,“ skonštatoval Linhart. Ako zdôraznil, v tomto prípade ide o zneužitie právomoci verejného činiteľa a o jeho osobnú pomstu. „Budem zvažovať právne kroky za účelové poškodzovanie môjho dobrého mena,“ doplnil.

Predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár sa nechce do prípadu starať. „Myslím si, že je to zlá vizitka pre slovenskú politiku, ale platí to paušálne pre všetky politické strany,“ uviedol.

28. júna 2023, 10:40 Čas čítania 0:34 Pýtali sme sa Slovákov, čo hovoria na kauzu Kollár vs. Richterová. Aký majú pohľad na domáce násilie? Pýtali sme sa Slovákov, čo hovoria na kauzu Kollár vs. Richterová. Aký majú pohľad na domáce násilie?

Kollár tiež povedal, že každý je zodpovedný sám za seba. „Keď urobil 'prúser' a súd ho odsúdi, tak stratí mandát, a pokiaľ je to vymyslená hlúposť, súd ho oslobodí. Nemusím sa hanbiť za niekoho, kto bude oslobodený na súde,“ povedal o Linhartovi. Kollár zároveň kritizoval to, že sa opäť vyskytla situácia, keď o obvinení vedia skôr novinári ako daný občan.

Ďalší obvinený od Kollára

Poslanca strany Sme rodina Martina Borguľu obvinili z korupcie ešte v apríli 2022.

Martin Borguľa bol podľa NAKA zapletený v kauze Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, kde podľa policajtov robil biznis so zákazkami. „NAKA dostala podnet na osobu Martin Borguľa, podľa ktorého mal prostredníctvom spriaznených osôb v predstavenstve BVS zabezpečovať schvaľovanie zákaziek pre svoje spriaznené obchodné spoločnosti,“ píše sa v uznesení. Poslanec to popiera.

Pred komunálnymi voľbami údajne zaplatil 50-tisíc eur cez sprostredkovateľa – mafiána Petra Petrova – policajtom za to, aby nevyšetrovali jeho kauzu. 

Poslanec Národnej rady SR sa bráni, že ide o kauzu, kde najprv vystupoval ako svedok a poškodený. Tvrdí, že v tom čase sa mu vyhrážali, že keď nezaplatí, fyzicky naňho zaútočia. Zároveň mal záujem stať sa starostom a nechcel si pokaziť kampaň. „Mal som možnosť zaplatiť a mať pokoj pre svoju rodinu.“

Šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský ozrejmil, že Borguľu pred komunálnymi voľbami v roku 2018 vydierali a musel zaplatiť výpalné policajtom. „Spolupracoval s políciou, vypovedal o tom, potvrdzujú to svedecké výpovede. A teraz sa z ničoho nič dozvie z médií, že je obvinený z podplácania,“ skonštatoval. Borguľa podľa Pčolinského nedával žiaden úplatok, no musel zaplatiť výpalné.

2. júna 2023, 10:00 Čas čítania 11:01 Boris Kollár: Vrtuľníkom budem chodiť celé leto. Klimatická kríza pre našu stranu nie je téma (Rozhovor) Boris Kollár: Vrtuľníkom budem chodiť celé leto. Klimatická kríza pre našu stranu nie je téma (Rozhovor)

Borguľa na tlačovke rozprával roztraseným hlasom, ale neodpovedal na otázku, prečo hneď po voľbách nešiel nahlásiť výpalníctvo na políciu, ale čakal dovtedy, kým sa to polícia nedozvedela z iného zdroja. 

Polícia stíha už 10 poslancov Národnej rady SR vrátane bývalého premiéra Roberta Fica či ministra Štefana Žigu, ktorý prestúpil zo Smeru do Hlasu-SD. Nedávno obvinili aj dvoch nezaradených poslancov z kandidátky extrémistickej ĽSNS Kuffovcov, ktorí podľa polície zaútočili na farmára. 

Domov
Zdieľať
Diskusia