Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2022, 18:53
Čas čítania 7:00
Martin Adam Pavlík

GRAPE 2022: Trenčianske letisko zmenené na nepoznanie, nálož kvalitnej hudby na každom jednom pódiu a žiadny dážď (Riport)

GRAPE 2022: Trenčianske letisko zmenené na nepoznanie, nálož kvalitnej hudby na každom jednom pódiu a žiadny dážď (Riport)
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
HUDBA FESTIVAL GRAPE FESTIVALY HUDBA SLOVENSKO TRENČÍN
Uložiť Uložené

Obľúbený hudobný festival sa presunul z Piešťan do Trenčína. Ako to dopadlo?

Trenčianske letisko, na ktoré sa Grape na istý čas presunul z Piešťan, začali vo štvrtok popoludní obliehať kočovníci s karimatkami, ruksakmi, stanmi a dobrou náladou. Pri stavaní svojich dočasných obydlí sa trápili so silným vetrom, no všetko nakoniec zvládli. Niektorí skôr, niektorí neskôr. Ako to už býva, tým druhým predĺžil trápenie s postavením stanu alkohol v žilách.

Ďalší prišli na festival „na punkáča“ a bez stanu odhodlane vydržali až do nedele. Keďže Grape brány nezatvára, mohli sa vyspať na tulivakoch, lavičkách či pokojne aj na tráve. Prípadne nemuseli ísť spať vôbec. Predsa len, stánkov s energetickými nápojmi bolo v areáli viac než dosť. 

Grape festival 2022
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


Organizátori festivalu Juraj Podmanický a Ján Trstenský si pre fanúšikov pripravili štvrtkový špeciálny Warm Up v podobe akustických koncertov. Počas neho museli mobily návštevníkov ostať schované v uzavretej kapsičke až do polnoci. Na Warm Upe sa mohlo zúčastniť iba dvetisíc ľudí, pocitovo to vyzeralo, ako by ich bolo raz toľko. V piatok 12. augusta sa však otvoril celý areál a konečne doň mohli vstúpiť ďalšie tisícky festivalových nadšencov.


V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne reportáže, rozhovory, hudobné tipy, recenzie albumov, novinky, rebríčky či profily hudobníkov a kapiel. Ak ťa zaujímajú články venované hudbe, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme ti mohli priniesť ešte viac kvalitného obsahu.

Grape festival 2022
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Krásna architektúra a množstvo aktivít

Keď ľudia cítia, že sa niečo končí, majú tendenciu si to ešte raz naposledy užiť naplno. Aj návštevníci Grapu si plne uvedomovali, že čoskoro sa rozlúčia s letom, so slnkom, s horúčavami a festivalmi. Možno práve preto sa v Trenčíne zabávali, akoby to malo byť poslednýkrát. Grape skutočne bola dvojdňová párty plná krásnych ľudí. 

Odporúčané
Hľadajú sa mladí ľudia, ktorí v roku 2023 urobili dobrý skutok. Nominuj ich na Férový čin roka Hľadajú sa mladí ľudia, ktorí v roku 2023 urobili dobrý skutok. Nominuj ich na Férový čin roka 15. marca 2024, 10:00

Piatok odštartoval obrovský sprievod tanečníkov a hudobníkov, ktorý vyzeral ako z filmu Mad Max: Fury Road od Georgea Millera. O úvodný koncert sa postarali The Ouous. Hneď po tom sa ľudia rozpŕchli rôznymi smermi. Zatiaľ čo jedna časť zamierila k širokej ponuke stánkov s jedlom, iní smerovali svoje kroky rovno k stánkom s alkoholom. S nemilosrdne pražiacim slnkom nad hlavou dostali dve pivá v jednom.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Good Point (@goodpoint_sk)


Iní sa zase, stále triezvi, kochali architektonickými dielami trojnásobného víťaza ceny CE ZA AR, architekta Martina Skočeka. Obrovská zemeguľa skrytá pod železnou pyramídou vyzerala magicky, rovnako ako sieť s visiacimi kravatami, minimalistické sochy či impozantné hlavné pódium. Po areáli bola skutočne radosť sa prechádzať. 

Na Good Point pláži si ľudia mohli ponoriť nohy do piesku a so zatvorenými očami si predstavovať, že sú na dovolenke pri mori. V Machovisku, ktoré bolo na festivale vôbec po prvýkrát, sa mohli poradiť so psychológmi v prípade, že na nich prišla depresia alebo museli riešiť vzťahové problémy. Ďalší si dali veštici z gule vyveštiť budúcnosť. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 119742 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Späť
Zdieľať
Diskusia