Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
13. augusta 2022, 9:16
Čas čítania 0:38

Odídencovi od Matoviča písala Zuzana Čaputová. Ekonómovi Hellebrandtovi sa poďakovala za jeho postoj a prácu

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Ekonóm už ďalej odmietal pracovať na ministerstve, ktoré riadi Igor Matovič.

Ekonóm Tomáš Hellebrandt včera oznámil, že odchádza z ministerstva financií. Skúseného odborníka krátko na to cez SMS správu kontaktovala prezidentka Zuzana Čaputová. Potvrdil to aj hovorca prezidentky. Hellebrandt uviedol, že správu na sociálnej sieti zverejňuje s jej súhlasom.

V správe pre Hellebrandta sa píše, že jeho odchod bude pre rezort financií stratou. „Pri čítaní vašich slov musel mať každý priemerne inteligentný čitateľ jasno v tom, že Váš odchod bude pre MF stratou. Že odchod vzdelaných ľudí so zahraničnou skúsenosťou z hodnotových dôvodov a aj preto, že nie je záujem využiť ich analýzy a dáta pre rozhodovanie, je diskvalifikujúce, ale nie pre Vás.“

Tomáš Hellebrandt pri svojom oznámení o odchode z ministerstva uviedol, že Igor Matovič prispel k legitimizácii extrémistických politických síl a pre takúto osobu nedokáže naďalej robiť. „Nedokážem pracovať pre človeka, pre ktorého je tento princíp dobrý, iba pokým nepredstavuje prekážku na ceste k naplneniu jeho osobných politických ambícií. Preto odchádzam,“ dodal. Celé jeho vyjadrenie a dôvody odchodu nájdeš tu.

Späť
Zdieľať
Diskusia