Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2022, 10:30
Čas čítania 3:54
Richard Balog

TOP 10: Toto sú skladby, vďaka ktorým je Harry Styles ikonou populárnej hudby

TOP 10: Toto sú skladby, vďaka ktorým je Harry Styles ikonou populárnej hudby
Zdroj: Getty Images/Helene Marie Pambrun
HUDBA HARRY STYLES HUDBA
Uložiť Uložené

Dvadsaťosemročný interpret má na svojom konte bohatú zbierku skladieb, ktoré pripomínajú tvorbu sedemdesiatych rokov, sladké rádiové hity aj veľkolepé melódie plné emócií.

Britský spevák Harry Styles vydal svoju prvú sólovú skladbu Sign of the Times v roku 2017 a odvtedy patrí medzi hviezdy hudobného priemyslu. Na konte má množstvo skvelých singlov a trojicu albumov, vďaka ktorým dokázal, že nie je len sladký chlapec zo skupiny One Direction.

Dvadsaťosemročný rodák z mesta Redditch je ikonou populárnej hudby s obrovským dosahom na mladú generáciu. Názory na Stylesa sa pritom pomerne líšia. Šoubiznis ho vníma ako maják v boji proti rodovým normám a toxickej maskulinite – jeho extravagantné outfity, ktorým dominujú zvonové nohavice s vysokým pásom a vlnené svetre s ovocnými vzormi z dielní módneho domu Gucci, perlové náhrdelníky či nalakované nechty nedostaneš z hlavy rovnako ako jeho hity. 

Hudobnú inšpiráciu čerpá v rôznych žánroch a od skúsenejších kolegov z brandže, ako sú Peter Gabriel, Shania Twain či Lizzo. Tvorba Harryho Stylesa pritom nie je len o sladkých hitoch typu Watermelon Sugar, ale ponúka aj seriózne skladby, ktoré sa ti dostanú pod kožu.

Stylesova cesta od prvotnej slávy v talentovej súťaži X-Factor so skupinou One Direction až po sólové koncerty na štadióne Wembley je dôkazom jeho odhodlania dotiahnuť to v hudbe ďaleko. Toto je 10 skladieb, vďaka ktorým je Harry Styles ikonou populárnej hudby.

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie.
Odporúčané
Britská invázia s názvom GRIME. Ako vznikol tento hudobný žáner a koho si pustiť? Britská invázia s názvom GRIME. Ako vznikol tento hudobný žáner a koho si pustiť? 7. augusta 2022, 10:30

Keep Driving

Výber začíname skladbou Keep Driving zo zatiaľ posledného albumu Harry’s House, ktorý uzrel svetlo sveta 20. mája tohto roka. Styles v priebehu 2 minút a 20 sekúnd predviedol svoj maslovo jemný hlas v kombinácii s útržkami zo svojich spomienok na hlúpe udalosti z párty či na blažené momenty. Časy prostého lámania sŕdc a nejasných narážok na orálny sex sú minulosťou.

Všetko v sprievode hladkých syntetizátorov, ktoré znejú jednoducho skvelo, vďaka čomu Keep Driving rotuje v našom playliste každý deň. 


 Cherry

Pieseň Cherry je rovnako krásna aj pochmúrna. Ide o vyznanie žiarlivosti a túžby po starej láske, ktorá britskému spevákovi chýba, čo potvrdzuje časť: „I still miss your accent and your friends / Did you know I still talk to them?“ Styles text venoval bývalej partnerke Camille Rowovej, ktorej časť hlasovej správy vo francúzštine zaznie na konci skladby. Pieseň sa nachádza na albume Fine Line a z nášho pohľadu ide o záležitosť, z ktorej najviac cítiť zraniteľnosť speváka. 


 Watermelon Sugar

Sladký letný hit, ktorý pozná každý, kto počúva rádio minimálne počas jazdy autom do práce. Watermelon Sugar je v éteri viac ako dva roky, ale napriek tomu ide o aktuálnu záležitosť, a to najmä vďaka opojnej groovy melódii a úvodným veršom: „Tastes like strawberries on a summer evening / And it sounds just like a song.“

Zaujímavosťou je, že skladba Watermelon Sugar bola z albumu Fine Line takmer vyradená. Nakoniec išlo o prvú Stylesovu skladbu, ktorá ovládla rebríček Billboard 200. 


 Ever Since New York

Pieseň Ever Since New York sa nachádza na debutovom albume britského interpreta a je o pocite odlúčenia. Množstvo fanúšikov sa domnieva, že skladba je o Stylesovom nevlastnom otcovi, ktorý zomrel na rakovinu. No otvorený text umožňuje poslucháčom nájsť v tomto príbehu plnom emócií svoj vlastný význam slov.

Späť
Zdieľať
Diskusia