Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Denisa Šútorová
10. augusta 2022, 10:30
Čas čítania 1:25

Topánky značky Amina Muaddi nosí Bella Hadid aj Rihanna. V novej kampani oslavuje arabskú kultúru

Kategória:
Móda
Uložiť Uložené
Topánky značky Amina Muaddi nosí Bella Hadid aj Rihanna. V novej kampani oslavuje arabskú kultúru
Zdroj: Dexter Navy

Okrem exotických palmových listov, vodnej fajky a čistokrvných arabských koní sa v kampani fotenej v Káhire vynímajú najmä topánky posiate drahokamami. Všimnúť si môžeš extravagantné tvary podpätkov, ale aj zaujímavú kabelku Mermaid.

Meno známej návrhárky s jordánsko-rumunskými koreňmi Aminy Muaddi je najmä synonymom luxusných topánok. V roku 2020 boli podľa časopisu Vogue jedným z najobľúbenejších doplnkov v celebritných kruhoch. Bella Hadid, Irina Shayk, Kim Kardashian či Kylie Jenner si obľúbili jej sandále s hranatou špičkou a mini kabelky.

Amina Muaddi sa tak stala obľúbenou návrhárkou v Hollywoode aj virálnym hitom sociálnych sietí. Dizajnérka, ktorá má okrem celebritných klientov na konte aj niekoľko veľkých spoluprác s Rihannou (Fenty x Amina Muaddi) či A$AP Rockym, často spomína na svoje začiatky. „Neustále som čítala časopisy a pýtala sa mamy, ako by som sa mohla zamestnať v móde. Očividne nič netušila. Žili sme v Jordánsku a potom v Rumunsku a nebolo to práve najotvorenejšie prostredie,“ povedala pre Vogue.

Dnes je úspešná návrhárka hrdá na svoje arabské korene a dokazuje to aj v najnovšej luxusnej a orientálnej kampani, ktorá oslavuje jej pôvod a kultúru.

Podľa návrhárky Muaddi nie je arabská kultúra v módnom priemysle dostatočne odprezentovaná, čo, samozrejme, chcela zmeniť. Aby koncept kampane uchopila čo najlepšie, dala si záležať, aby jej tím pozostával z arabského štábu a produkcie.

Za objektívom stál hviezdny Dexter Navy, ktorý je polovičný Egypťan, a v hlavnej úlohe modelky sa ocitla Imaan Hammam s marocko-egyptským pôvodom.

Okrem čistokrvných arabských koní, exotických palmových listov a vodnej fajky sa v kampani fotenej v Káhire vynímajú najmä topánky posiate drahokamami či saténové lodičky. Všimnúť si môžeme extravagantné tvary podpätkov, ale aj zaujímavú kabelku s nápisom Mermaid.

Do kolekcie na budúcu sezónu sú, samozrejme, zaradené aj modely s krištáľovou sponou, keďže tento štýl patrí medzi najpredávanejší pod značkou Muaddi. Kolekcia je však podľa slov návrhárky plná štýlov a okrem arabskej kultúry sa inšpirovala aj podmorským svetom a umeleckým štýlom art déco.

Ceny kabeliek sa pohybujú okolo 800 eur, nájdeš aj modely v hodnote 500 a 900 eur. Za tie luxusnejšie a prepracovanejšie zaplatíš až 1 600 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia