Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
8. augusta 2022, 17:46
Čas čítania 0:37

Ukrajinskí vojaci vraj zlikvidovali ruskú jednotku, ktorá v Buči zabíjala civilistov

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Ukrajinskí vojaci vraj zlikvidovali ruskú jednotku, ktorá v Buči zabíjala civilistov
Zdroj: TASR/AP

V meste po odchode ruských okupantov zostali masové hroby so stovkami ľudí.

Ukrajinskí vojaci vraj zlikvidovali príslušníkov 64. samostatnej motostreleckej brigády, ktorí sa podieľali na masakri v Buči. O veci informovala na Telegrame ukrajinská armáda. 

„Rusko zverejnilo fotografie zlikvidovaných okupantov zo 64. samostatnej motostreleckej brigády v Chabarovsku. Práve táto brigáda okupačnej armády sa podieľala na mučení Ukrajincov v Buči v Kyjevskej oblasti,“ uviedli.

Ruská strana násilie na obyvateľoch v ukrajinskom meste popiera. Zabíjanie civilistov však potvrdila Organizácia Spojených národov a satelitné zábery spoločnosti Maxar Technologies vyvrátili konšpiráciu o tom, že miesto mŕtvol sa na záberoch z mesta nachádzali herci. CNN  zase zverejnila zábery z dronu, ktoré dokazujú vinu ruských vojakov.

Zničené mesto, ktoré okupovali ruské jednotky, v priebehu marca a apríla navštívila aj prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Eduard Heger. Obaja vraždenie civilistov v Buči odsúdili. „Zdevastované mesto a desiatky mŕtvych civilistov, ktorí boli zavraždení krutým spôsobom. Videl som aj masové hroby a vôbec nebudem preháňať, ak poviem, že tento pohľad mnou hlboko otriasol,“ uviedol vtedy predseda vlády.

8. augusta 2022, 16:07 Čas čítania 1:13 Rusko sa vyhráža odpálením jadrovej elektrárne. Buď to bude ruské územie, alebo vyprahnutá púšť, vyhlásil ruský generálmajor Rusko sa vyhráža odpálením jadrovej elektrárne. Buď to bude ruské územie, alebo vyprahnutá púšť, vyhlásil ruský generálmajor
Späť
Zdieľať
Diskusia