Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
6. augusta 2022, 19:56
Čas čítania 1:01

VIDEO: Obrovský požiar zásobníkov paliva na Kube. Tragédiu spôsobil blesk

Kategória:
News
Uložiť Uložené
VIDEO: Obrovský požiar zásobníkov paliva na Kube. Tragédiu spôsobil blesk
Zdroj: TASR/AP

Pri požiari sa zranilo minimálne 49 ľudí. Kuba dlhodobo zápasí s nedostatkom palív

Na Kube sa hasičom nedarí uhasiť obrovský požiar areálu na skladovanie palív. Začal sa šíriť po tom, ako do jedného zo zásobníkov narazil blesk. V komplexe na okraji mesta Matanzas asi 100 kilometrov od Havany utrpelo podľa kubánskeho ministerstva zdravotníctva  zranenia najmenej 67 ľudí. 12 sa zranilo ťažko, traja veľmi ťažko a traja ľudia sú v kritickom stave. 

Podľa štátnej ropnej spoločnosti Cuba Petróleo vznikol požiar v dôsledku poruchy bleskozvodového systému, ktorý nedokázal uzemniť silný úder blesku. Plamene najskôr zachvátili jeden zo zásobníkov, z ktorého sa počas noci rozšírili na ďalší. Na mieste bolo počuť minimálne 4 mohutné explózie.


V zásobníkoch v Matanzase sa skladuje palivo pre najväčšiu tepelnú elektráreň ostrovného štátu. Kuba dlhodobo zápasí s nedostatkom palív a počas letných horúčav aj s výpadkami dodávok elektrickej energie, ktoré v posledných týždňoch vyvolali vo vnútrozemí ostrova protesty. 

Späť
Zdieľať
Diskusia