Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
6. augusta 2022, 16:51
Čas čítania 0:37

Čína nacvičuje simulovaný útok na Taiwan. Stredovú líniu medzi krajinami prekročilo 14 čínskych lietadiel

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Čína nacvičuje simulovaný útok na Taiwan. Stredovú líniu medzi krajinami prekročilo 14 čínskych lietadiel
Zdroj: TASR/AP

Manévre čínskej armády by mali trvať 4 dni.

Čína pokračuje vo vyvíjaní tlaku na Taiwan. Podľa taiwanskéo vojenského velenia dokonca nacvičuje „simulovaný útok na hlavný ostrov Taiwanu".Ministerstvo obrany v taiwanskom hlavnom meste Tchaj-pej uviedlo, že v blízkosti ostrovného štátu operuje viacero čínskych bojových lietadiel a lodí.

Do vzdušnej obrannej zóny Taiwanu preniklo 20 čínskych lietadiel. Až 14 z nich preletelo ponad neoficiálnu stredovú líniu v Taiwanskom prielive. Taiwanská armáda do vzduchu vyslala vlastné lietadlá a mobilizovala aj systémy protiraketovej obrany na sledovanie lietadiel čínskej armády.

Taiwan
Vojak čínskej armády sa díva cez ďalekohľad, kým v pozadí pláva taiwanská vojenská loď. Zdroj: TASR/AP

Čína spustila manévre v okolí samosprávnej ostrovnej republiky v reakcii na návštevu predsedníčky americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej. Štvordňové vojenské cvičenia odštartovala vo štvrtok a do blízkosti Taiwanu už vypálila aj niekoľko balistických striel.

5. marca 2024, 16:00 Čas čítania 4:11 PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie

Podľa Tokia dopadlo päť rakiet čínskej armády aj do japonskej výlučnej ekonomickej zóny, ktorá sa rozprestiera do vzdialenosti 370 kilometrov od japonského pobrežia. Podľa taiwanských predstaviteľov porušujú čínske manévre pravidlá stanovené OSN, narúšajú územnú suverenitu Taiwanu a sú priamou hrozbou pre leteckú a námornú dopravu.

Domov
Zdieľať
Diskusia