Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
29. júla 2022, 11:09
Čas čítania 1:42

AKTUÁLNE: Juraj Krúpa vstupuje do poslaneckého klubu SaS. Matovič a Heger reagujú

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Juraj Krúpa len včera odišiel z OĽANO, dnes oznamuje svoj vstup do SaS.

Poslanec Juraj Krúpa včera odišiel z klubu hnutia OĽaNO, dnes oznámil svoj vstup do klubu strany Sloboda a solidarita. Na tlačovej konferencii po boku Richarda Sulíka vysvetľoval dôvody odchodu.

Podľa svojich slov zvažoval odchod od Igora Matoviča už o niečo skôr. „Zistil som, že som kandidoval za protikorupčné hnutie. Zrazu som sa ocitol v ultrakonzervatívnom hnutí, ktoré bojuje proti liberalizmu,“ povedal Krúpa. Svoje rozhodnutie pred mediálnym vyhlásením tlmočil aj predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi

Juraj Krúpa bude súčasťou klubu Sloboda a solidarita v čase koaličnej krízy, keď strana Richarda Sulíka žiada odchod Igora Matoviča z postu ministra financií.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová vyhlásila, že poslanci SaS jednomyseľne odhlasovali rozšírenie poslaneckého klubu. 

Predseda Richard Sulík oznámil, že Juraj Krúpa sa v SaS stane tímlídrom pre obranu. Tvrdí, že poslanca z OĽaNO začal oveľa viac registrovať, keď nezahlasoval za prelomenie veta prezidentky s fašistami, dovtedy ho veľmi nevnímal ani nepoznal. Sulík priznal, že bol prvý, kto s ponukou Krúpu oslovil, avšak bolo to až po tom, čo ukázal svoju zásadovosť. 

30. septembra 2023, 7:00 Čas čítania 25:30 VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov

Sulík navyše oznámil, že Republiková rada SaS odhlasovala vytvorenie tímu, ktorý bude rokovať o novej koaličnej zmluve. Okrem predsedu strany v ňom budú aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister školstva Branislav Gröhling. Naďalej platí podmienka, že Igor Matovič nebude môcť byť vo vláde, inak ministri SaS podajú 1. septembra demisiu. Všetky rozhodnutia si vedenie SaS odhlasovalo jednomyseľne. 

SaS Krúpa
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Matovič: Zrada je viac ako vernosť

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič považuje odchod poslanca Juraja Krúpu z klubu za zradu. V statuse krátko po tlačovke SaS písal o tom, ako mafia pracuje na návrate k moci. 


„Nekradneme, rozviazali sme ruky OČTK, podvodníkom s daňami ideme tvrdo po krku a vyberáme tak rekordné dane… a k tomu v nasledovných rokoch 26 miliárd eur len z európskych zdrojov. To je príliš veľké lákadlo pre podlých ľudí,“ tvrdí Igor Matovič. 

Opäť nepíše konkrétne. Tvrdí, že niekto vypustil „hmlu o fašistoch“ s cieľom odpútať pozornosť a vytvoriť ilúziu vznešených cieľov. 

Médiá v posledných dňoch opakovane informovali o tom, ako sa strana Sme rodina snaží nabaliť nových členov, prípadne tichých podporovateľov koalície v menšinovej vláde. Minister práce Milan Krajniak už v dvoch rozhovoroch hovoril, že poslanci okolo Tomáša Tarabu nie sú extrémisti, ale konzervatívci. Komentátori a politológovia upozorňujú, že sa tieto dve „vlastnosti“ navzájom nevylučujú. 

Premiér Heger: SaS chce položiť ďalšiu vládu

Predseda vlády Eduard Heger tvrdí, že SaS chce položiť ďalšiu vládu. „Dnešnú tlačovú konferenciu strany SaS hodnotím ako verejné oznámenie občanom, že strana SaS je rozhodnutá položiť ďalšiu protikorupčnú, reformnú a proeurópsku vládu. Toto je podľa môjho názoru stranícky egoizmus,“ komentoval situáciu na Facebooku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia