Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2022, 8:30
Čas čítania 1:08
Dominik Vetrák

The Bear je jeden z najlepších seriálov roka. Postavy zažívajú extrémny chaos v kuchyni, pichnutie nožom, drogy a hádky

FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY THE BEAR
Uložiť Uložené

The Bear je jeden z najlepších seriálov roka, o ktorom Slováci vôbec nepočuli.

Carmen je mladý a úspešný kuchár, ktorý pracoval v množstve úžasných reštaurácií. Prečo sa teda snaží oživiť absolútne zapadnutú reštauráciu plnú špiny, chaosu a hádok medzi kuchármi, zatiaľ čo pred reštauráciou stoja díleri drog?

Odporúčané
V House of Dragon bude 17 drakov. Prečo si HBO ako náhradu za Game of Thrones vybralo spomedzi 15 seriálov práve tento? V House of Dragon bude 17 drakov. Prečo si HBO ako náhradu za Game of Thrones vybralo spomedzi 15 seriálov práve tento? 25. júla 2022, 17:30

Zanechal mu ju totiž jeho brat Michael, ktorý spáchal samovraždu a nikomu nič nevysvetlil. Carmen sa rozhodne, že reštauráciu postaví na nohy, no stretne sa s nevôľou pôvodných kuchárov, ktorým sa nepáči, že si tam naklusá „nováčik“ a všetko chce meniť. Nasledujú hádky, nadávky, stavy plné úzkosti a otrasná atmosféra, v ktorej cítiť nevraživosť aj pri tom, ako si kuchári pomáhajú.

Seriál The Bear od streamovacej služby Hulu ponúka autentický a unikátny pohľad do horšie organizovanej kuchyne, kde takmer nič nefunguje, neustále sa niečo kazí a manažment nezvláda situáciu. Ide o značne zdramatizovaný pohľad plný situácií vyhrotených do extrémov. Ani jedna časť však neukazuje nič nereálne, a tak sa s príbehom môžeš ľahko zžiť, obzvlášť ak si niekedy pracoval v gastre.

The Bear seriál
Zdroj: Hulu

Väčšina epizód sa nesie v dramatickom duchu s množstvom napínavých scén drásajúcich nervy. Kuchári pracujú v zhone a v strese, čo vyústi do množstva konfrontácií medzi postavami, z ktorých si niektoré sú blízke ako rodina. 

Tvorcovia už ohlásili druhú sériu a my sa jej nevieme dočkať, pretože sme pozerali jednu časť za druhou a nevedeli sme sa nabažiť tohto geniálneho kuchynského prostredia a unikátnej atmosféry. Ak si si užil napríklad Boiling Point, do seriálu The Bear sa zamiluješ. Rovnako ako celý film Boiling Point, aj siedmu časť tohto seriálu natočili jej tvorcovia na jeden záber.

The Bear seriál
Zdroj: Hulu

Výsledkom bola dokonalá epizóda, pri ktorej si nevydýchneš od začiatku do konca. Prvá séria The Bear má úžasných hercov, skvelú atmosféru, strhujúcu réžiu a hĺbkovú štúdiu charakterov postáv. Dostáva od nás deväť bodov z desiatich. 

 

Späť
Zdieľať
Diskusia