Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2022, 8:30
Čas čítania 1:04
Dominik Vetrák

Primal je najlepší animovaný seriál, ktorý skoro nikto nepozerá. Brutálne súboje dinosaurov a ľudí si užiješ na HBO Max

FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY PRIMAL
Uložiť Uložené

Historický fantasy seriál na HBO Max je povinnosťou pre každého fanúšika dinosaurov, fantasy a krvavej akcie.

Primal je animovaný fantasy seriál z dielne televíznej stanice Adult Swim (stoja aj za seriálom Rick and Morty). Ty si ho môžeš pozrieť na HBO Max, kde je celá prvá séria a aktuálne pribúdajú aj nové časti z druhej série. 

Odporúčané
Tom Cruise: kontroverzný scientológ, posledný akčný hrdina Hollywoodu a úžasný herec, ktorý navždy zmenil akčný žáner Tom Cruise: kontroverzný scientológ, posledný akčný hrdina Hollywoodu a úžasný herec, ktorý navždy zmenil akčný žáner 24. júla 2022, 9:30

Seriál zobrazuje prehistorické obdobie s menším zvratom. V tomto svete žijú ľudia a dinosaury bok po boku, takže sa často stretávajú v súbojoch na život a na smrť. V jednom takom súboji sa stretne praveký muž Spear a dinosaurus Fang. Tí spolu nadviažu nečakané priateľstvo a spoločne si pomáhajú prežiť v nehostinnom svete, v ktorom obaja prišli o svojich milovaných.

Primal HBO Max
Zdroj: Adult Swim/HBO Max

Nejde o nič pre deti. Primal je brutálny seriál, kde v každej časti niekto alebo niečo umrie. Nakoniec, drvivá časť životov živočíchov v tom čase bola výhradne o prežití, čo sa seriálu darí zachytávať záživným spôsobom v každej epizóde. Všetky časti sú pritom jedinečné, či už ide o prostredie, v ktorom sa odohrávajú, alebo o hrozbu, ktorej musia postavy čeliť. 

Druhá séria začala dosť zostra a po dvoch častiach máme dojem, že bude ešte lepšia ako tá prvá. Vysokú úroveň animácie vidieť najmä v súbojoch a na rôznorodých príšerách či dinosauroch.

Primal HBO Max
Zdroj: Adult Swim/HBO Max

V seriáli takmer nikto nerozpráva a ak aj áno, divák tej reči nerozumie. Tvorcovia na čele s režisérom Genndym Tartakovskym (Dexter's Laboratory, Samurai Jack, Star Wars: Clone Wars) rozprávajú príbeh výhradne skrz vizuál. Občas sa im to podarí excelentne, ako napríklad v druhej časti druhej série. 

Primal HBO Max
Zdroj: Adult Swim/HBO Max

Primal je vynikajúci animovaný seriál, ktorý zhltneš počas jednej noci. Každá časť má totiž len okolo dvadsať minút. Nemusíš preferovať brutálnu akciu, dinosaurov ani prehistorické obdobie, no toto fantasy ťa aj tak učaruje. 

Späť
Zdieľať
Diskusia