Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. júla 2022, 9:30
Čas čítania 8:05
Adam Novosad

Kto je internetový ošiaľ Andrew Tate? Zarába státisíce na nahých ženách pred webkamerami, v Žiline dostal nakladačku

ZAUJÍMAVOSTI ANDREW TATE TIKTOK
Uložiť Uložené

Bývalý kickboxer ovládol sociálne siete svojimi motivačnými videami, ale najmä kontroverznými názormi na ženy, vzťahy a spoločnosť.

„Ľudia sa ma pýtajú, prečo som si kúpil toto auto a nekúpil hento. Počúvajte, ja som si ho kúpil, lebo je pekné. Neviem. Mám frajerku, lebo je pekná. Kedy má narodeniny? Neviem, nezaujíma ma to,“ hovorí v jednom zo svojich mnohých virálnych videí Andrew Tate, ktorý sa v posledných mesiacoch stal internetovou senzáciou. 

Kontroverzný influencer má za sebou úspešnú kariéru kickboxera, no ako sám skonštatoval, milióny dolárov, ktoré si dnes môže užívať, mu nezarobil profesionálny kickbox.

Otvoril mu dvere do sveta úspechu, lenže najviac peňazí získal až vďaka desiatkam mladých žien, ktoré cez webkamery predávajú svoje nahé telá online, a Andrew tento biznis spokojne spravuje. Iba vo Veľkej Británii má Andrew na krku 11 obvinení zo sexuálneho obťažovania, v Rumunsku mu dokonca polícia vrazila do domu pre podozrenie z obchodovania s ľuďmi a zo znásilnenia. On si z toho ťažkú hlavu nerobí. 

„Som na samotnom vrchole potravinového reťazca. Ktokoľvek, s kým interagujem, odo mňa niečo chce. Aj keď je to len môj čas. Každý deň sa zobúdzam s tým, že mám tisíc správ na Whatsappe. Táto žena chce toto, matka chce tamto, tamtá žena toto, môj predajca áut chce, aby som si od neho kúpil ďalšie auto,“ hovorí Andrew vo videu, kde sa sťažuje na to, aký problematický vie byť život mimoriadne bohatého človeka.

Úspešný kickboxer, ktorý však dostal nakladačku v Žiline

Svoju kariéru kickboxera Andrew Tate zvyčajne opisuje ako intenzívnu a úspešnú. Na svojej oficiálnej webovej stránke hrdo hlási, že je vďaka výhram na turnajoch organizovaných Medzinárodnou asociáciou športového karate štvornásobným svetovým šampiónom v kickboxe.


Málokto však vie, že Andrew Tate bojoval v roku 2014 priamo na Slovensku a zo Žiliny neodchádzal spokojný. Práve tam sa predstavil na turnaji Enfusion Live v kategórii do 85 kilogramov, kde v semifinále podľahol slovenskému bojovníkovi Miroslavovi Cingelovi s jasným výsledkom 3 : 0 na body v prospech domáceho zápasníka.

Odporúčané
Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém 4. marca 2024, 12:30

Napriek tomu sa mu v ten istý rok podaril zaknihovať titul majstra sveta na Enfusion Live vo váhovej kategórii do 90 kilogramov. Kariéru kickboxera postupom času zavesil na klinec. Na svoj posledný súboj nastúpil v roku 2020 a odvtedy sa naplno venuje podnikaniu. 

„Veľa ľudí sa ma pýta, či som zbohatol na kickboxe. Odpoveď je nie. Aj ako majster sveta som za zápas najviac zarobil stotisíc dolárov, čo znie ako veľa peňazí, ale v skutočnosti to veľa peňazí nie je. Väčšina kickboxerov je na mizine,“ konštatuje Tate vo videu, kde divákom vysvetľuje, ako zbohatol.

Mal veľmi neortodoxný štýl, hovorí Slovák, ktorý Tatea porazil

Keď Andrew Tate v roku 2014 bojoval v Žiline, postavil sa slovenskému kickboxerovi a dnes aj trénerovi Miroslavovi Cingelovi. Napriek tomu, že Tate sa postupne dostával na vrchol slávy, proti Cingelovi v semifinálovom zápase nemal nárok na výhru a podľahol mu 3 : 0 na body. 

My sme Cingela oslovili s otázkou, či si na svoj súboj s Tateom spomína. „On bol dosť neortodoxný, nemal také tradičné nadrilované kombinácie, ale skôr išiel tak inštinktívne. Mal fakt štýl, na ktorý sa veľmi ťažko pripravovalo, a musel som byť veľmi v strehu, lebo som vedel, že vie aj malé chyby veľmi vytrestať,“ povedal Miroslav Cingel pre Refresher. 

Cingel vtedy celý turnaj Enfusion Live v kategórii do 85 kilogramov v Žiline vyhral. „Našťastie som bol vtedy veľmi dobre pripravený. Podarilo sa mi hlavne dobrou taktikou dotiahnuť na víťazstvo a postup do finále,“ ohodnotil spätne svoj výkon.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30

„Registroval som ho ako dobrého bojovníka a sledoval som jeho zápasy už predtým, ako vôbec prišla ponuky s ním zápasiť,“ vysvetľuje Cingel so slovami, že víťazstvo nad Tateom dodnes považuje za veľmi cenný skalp.

Úspech založený na tom, ako v slovenskom kasíne vyhral 5 000 eur

Tate sa vo videu o tom, ako zbohatol a zarobil svoje prvé milióny, zamýšľa nad tým, že v časoch profesionálneho kickboxu existovala šanca prejsť do UFC, získať lukratívny kontrakt a zarábať milióny. To sa mu nikdy nepodarilo, lebo si podľa vlastných slov opakovane zlomil ruku a pochopil, že v takomto stave sa profesionálnym športom neuživí.

Motivačné, inšpiratívne a burcujúce kázne patria medzi Tateove najvirálnejšie videá. Spoločne so svojím bratom Tristanom sa kedysi pretĺkali životom, samotný Andrew viackrát verejne opisoval, ako v mladosti nemali peniaze, nemohli si nič dovoliť, a tak ho práve kariéra kickboxera naučila, že v živote „nikoho nezaujímajú výhovorky, skrátka prehráš alebo vyhráš“.

@tate_kingpin A success story. #tristantate #andrewtate #cobratate #success #money #watch #story #storytime #mindset #confidence #motivation #motivational #inspiration #inspirational ♬ Polozhenie - Izzamuzzic Remix - Скриптонит

Práve brat Tristan si raz na streame zaspomínal, ako spoločne s Andrewom navštívili Slovensko. „Obaja sme boli na Slovensku, ale ja som sa musel vrátiť, lebo sa mi končila dovolenka a musel som ísť do práce,“ spomína. Andrew však na Slovensku zostal o deň dlhšie a odrazu mu zavolal so slovami, že sa mu v kasíne podarilo vyhrať päťtisíc eur. 

Odporúčané
Aký máš typ tváre? Tento tiktokový trend ti prezradí, ako si prispôsobíš make-up podľa svojich čŕt Aký máš typ tváre? Tento tiktokový trend ti prezradí, ako si prispôsobíš make-up podľa svojich čŕt 3. februára 2024, 9:00

„Hovorím mu: Perfektné, potrebujeme peniaze na nájom aj na lízing auta. Vezmi tých päťtisíc eur a nevracaj sa do kasína,“ hovorí na videu Tristan. Andrew sa však domov za bratom nevrátil s hotovosťou, ale s hodinkami značky Versace. Keď sa ho nahnevaný Tristan spýtal, prečo tie hodinky kúpil, Andrew iba suverénne odpovedal, že „aj tak zarobíme ešte viac“.

Bratom sa nakoniec naozaj podarilo zarobiť milióny, no Tristan dodnes nosí hodinky Versace, aj keď „jazdí na aute za 250-tisíc dolárov“. Vraj tento príbeh svedčí o tom, aké odhodlanie a bezbrehú dôveru vo svoje schopnosti mal Andrew odjakživa. Keď sa dnes Tristana niekto spýta, prečo hodinky stále nosí, odpovedá len: „Lebo sa mi páčia.“ 

Ženy podľa Andrewa nesú zodpovednosť za znásilnenie

Problematické však nie sú príhody o tom, ako zbohatnúť. Oveľa kontroverznejšie sú skôr názory, ktoré Andrew Tate hlása státisícom mladých ľudí na Tiktoku, Youtube či Instagrame. O nič lepší nie je ani spôsob, ako sa bratom Tateovcom podarilo zbohatnúť, keď pochopili, že Andrew do sveta neurobí dieru ako svetoznámy kickboxer. 

Andrew Tate mal podľa všetkého odjakživa nezvyčajný vzťah k ženám. V roku 2016 ho britská televízia Channel 5 musela vyhodiť z reality šou Big Brother, keď na verejnosť uniklo pornografické video, na ktorom Tate bije ženu opaskom. Zo súťaže musel odísť, no až neskôr sa ukázalo, že žena podľa všetkého s použitím opasku súhlasila a nešlo o násilný útok, ako sa najskôr myslelo, informuje Sportskeeda.

Tento fakt nič nemení na tom, že Andrew Tate má na ženy svojský názor. Obrovský rozruch spôsobil v roku 2017, keď v reakcii na škandál Harveyho Weinsteina, ktorý dlhé roky systematicky sexuálne zneužíval ženy v Hollywoode, napísal, že obete znásilnenia podľa neho zvyčajne majú podiel viny na tom, že ich niekto sexuálne napadol.

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš tiktokové trendy? KVÍZ: Ako dobre poznáš tiktokové trendy? 23. januára 2024, 13:30

„Ak sa dostaneš do pozície, že ťa znásilnia, musíš za to niesť nejakú zodpovednosť. Sexuálne útoky nikdy ani trochu nedávajú za vinu obetiam,“ napísal Tate na Twitteri, za čo schytal tvrdú kritiku, píše Metro. „Tentoraz si ďaleko za čiarou,“ písali mu v reakcii fanúšikovia, ktorým sa nepáčilo, ako Tate zľahčuje a zovšeobecňuje všetky prípady sexuálneho napadnutia do „vlastnej univerzálnej pravdy“.

Tate vyhlásil, že sexuálne obťažovanie považuje za nechutné a neospravedlniteľné, no podľa neho „muž pozerajúci sa na teba, pískajúci na teba alebo pýtajúci sa, ako sa voláš, nie je obťažovanie“. 

„Každá vec, s ktorou nesúhlasili obidve strany, je neakceptovateľná,“ kontrovali mu ľudia na Twitteri, podľa ktorých je pískanie na ženy či intenzívne pozeranie na ženu na ulici, v dôsledku čoho by sa mohla cítiť nekomfortne, nevhodné a nemalo by k nemu dochádzať.

Známy streamer xQc, ktorý s Andrewom pred pár dňami absolvoval online debatu, Tateovi povedal, že veľká časť z názorov, ktoré prezentuje, je „namierená proti ženám“. „Väčšina jeho názorov sú legitímne mizogýnne myšlienky namierené proti ženám,“ skonštatoval po debate xQc. Ak by sa podľa neho každý začal správať tak, ako Tate radí, v spoločnosti by sa rozpútal totálny chaos a nikto by sa vzájomne nerešpektoval.

Ženy sú ako Lamborghini, nikomu nedovolíš, aby ho skúsil ukradnúť

Za tieto názory na ženy síce Tate dodnes čelí kritike, lenže očividne svoj pohľad na svet výraznejšie nezmenil. Dodnes rád tvrdí, že muži by mali mať možnosť randiť s neobmedzeným počtom žien, zatiaľ čo ženy podľa neho nesmú mať viac ako jedného muža.

Odporúčané
Týchto 5 fitnes trendov z Tiktoku a Instagramu možno praktizuješ aj ty. S trénerom ti vysvetlíme, akým rizikám sa vystavuješ Týchto 5 fitnes trendov z Tiktoku a Instagramu možno praktizuješ aj ty. S trénerom ti vysvetlíme, akým rizikám sa vystavuješ 15. novembra 2023, 13:00

Tate v jednom zo svojich videí prirovnáva ženy k autám. Hovorí v ňom, že chce mať čo najviac krásnych áut, ale k týmto luxusným kúskom sa ostatní muži nesmú ani len priblížiť. 

„Ak máš Lamborghini a vieš, že ho nikto nemôže ukradnúť, aj tak nikoho nenecháš skúšať, aby ti rozbil okno a skúsil sa dostať dovnútra,“ skonštatoval, keď luxusné Lamborghini prirovnal ku krásnej žene, ktorá je mu verná, ale aj tak nechce, aby s ňou ktokoľvek flirtoval.

Opletačky so zákonom a najmä 11 obvinení zo sexuálneho obťažovania a násilia vo Veľkej Británii pred pár rokmi prinútili Andrewa presťahovať sa do Rumunska.

Vo videu, ktoré je dnes už zmazané, vysvetľoval svojim fanúšikom, že sa do východnej Európy presťahoval najmä preto, aby sa ľahšie zbavil obvinení zo sexuálneho násilia. „Je to 40 percent dôvodu, prečo som sa presťahoval do Rumunska,“ konštatuje vo videu, ktoré dnes už na oficiálnom kanáli neexistuje.

Lukratívny biznis s nahotou cez webkamery z RumunskaTate z Rumunska prevádzkuje spoločnosť, ktorá desiatky mladých žien zamestnáva ako online modelky odhaľujúce sa divákom cez webkamery na internete. Za to, samozrejme, diváci platia mastné sumy.

Ženám volajú muži, ktorí za hovory platia 4 doláre za minútu a často podľa Tatea postupne uveria, že sú so ženami vo vzťahu. Ak chcú, môžu si zaplatiť za súkromné sexuálne šou.

Odporúčané
Čarovanie ovládlo Tiktok: česká „witchtokerka“ radí, ako sa spojiť s Luciferom, temnú mágiu vraj použila len raz Čarovanie ovládlo Tiktok: česká „witchtokerka“ radí, ako sa spojiť s Luciferom, temnú mágiu vraj použila len raz 18. októbra 2023, 14:30

„Keď žena zarobila 100-tisíc dolárov mesačne, dal som jej 25 percent zarobených peňazí. Dostala 25-tisíc a ja som dostal 75-tisíc. Niektorí mi hovoria, že to je zdieranie a prečo som im platil tak málo. Málo? Ja som ten génius, ktorý to vymyslel, ja to technologicky zastrešujem, ja som emočná podpora, ja som ten, čo jej povedal, čo má povedať a urobiť. Ona je iba tvár toho celého. Ja som feminista,“ usmieva sa Tate vo videu.

Napriek tomu, že mu tento biznismodel zdanlivo spoľahlivo funguje a v Rumunsku si nežije vôbec zle, podnikanie v sexbiznise mu už spôsobilo problémy so zákonom.

V apríli 2022 mu do domu vrazila rumunská polícia pre podozrenie z obchodovania s ľuďmi a zo znásilnenia, pretože dostala informácie, že Tate údajne v dome väzní mladú Američanku. Polícia pri domovej prehliadke našla nielen Američanku, ale aj mladú Rumunku, lenže Tate tvrdí, že obidve uňho bývali dobrovoľne a on nikoho nikde neväznil.

Rumunská polícia nateraz tvrdí, že vyšetrovanie stále prebieha. Samotný Tate sa bráni verziou, že ho nabonzoval žiarlivý priateľ ženy, ktorá preňho v Rumunsku začala pracovať. Vraj sa mu nepáčilo, akej činnosti sa frajerka venuje. O tom, či Tate hovorí pravdu, zrejme rozhodne až policajné vyšetrovanie.

Tisíce ľudí mu platia za Hustler’s University

Andrew Tate získal od začiatku júla viac ako milión nových followerov na Instagrame. Ak otvoríš Tiktok, zrejme ti po chvíli vybehne jedno z jeho vyjadrení ako navrhovaný príspevok, to isté sa deje aj na Instagrame. Deje sa to najmä preto, že Tate vymyslel zdanlivo geniálny spôsob, ako hromadne šíriť svoj obsah na sociálnych sieťach.

Odporúčané
Stále nás evakuujú, ale my nemáme kam ujsť: Dve mladé ženy na Instagrame ukazujú, ako prežívajú útoky v pásme Gazy Stále nás evakuujú, ale my nemáme kam ujsť: Dve mladé ženy na Instagrame ukazujú, ako prežívajú útoky v pásme Gazy 16. októbra 2023, 12:13

Namiesto toho, aby svoj obsah dookola šíril výlučne sám, založil si projekt Hustler’s University, kde mu prevažne mladí ľudia platia za členstvo. Táto „univerzita tvrdej driny a podnikania“ funguje na sociálnej sieti Discord a údajne má takmer stotisíc platiacich členov. Členstvo pritom stojí 49 dolárov. Okrem nej má Tate lekcie, v ktorých mužov učí, ako zvádzať ženy.

Hustler’s University má podľa oficiálnej stránky influencera za cieľ naučiť človeka, ako zarábať peniaze. „Osobne som overil každého profesora. Každý z nich zarába od 10- do 500-tisíc mesačne vo svojom odvetví,“ píše sa na webe.

Vďaka tomu, že Tate mladých ľudí „učí“, ako zarábať na akciách, kryptomenách či copywritingu a marketingu na sociálnych sieťach, im v skutočnosti ukazuje, ako zdieľať jeho obsah vo forme krátkych videí s kontroverznými vyjadreniami, ktoré potom algoritmy sociálnych sietí ochotne distribuujú medzi milióny ľudí. A očividne to dobre funguje.

Domov
Zdieľať
Diskusia