Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2022, 12:30
Čas čítania 10:35
Dominik Vetrák

O čom bude Avengers: Kang Dynasty a Secret Wars? Uvidíme Hugha Jackmana ako Wolverina a Roberta Downeyho jr. ako Iron Mana?

FILMY A SERIÁLY AVENGERS: KANG DYNASTY AVENGERS: SECRET WARS DAREDEVIL MARVEL MARVEL FILMY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo všetko sme sa dozvedeli o chystaných filmoch a seriáloch zo sveta Marvelu a aké sú najnovšie špekulácie o nových hrdinoch?

Štúdio Marvel na Comic-Cone v San Diegu odhalilo svoje čiastočné plány na najbližšie tri roky. Dozvedeli sme sa, kedy uvidíme Blada, Fantastickú štvorku či nasledujúce dva Avengers filmy. Dnes sa pozrieme na každý jeden projekt, rozoberieme, čo o ňom povedali ich tvorcovia, a opíšeme ti trailery pre Strážcov galaxie 3 či seriál Secret Invasion, ktorý jeho tvorcovia opisujú ako napínavý triler. 

Ak sa ti páčia naše články o svete Marvelu, v ktorých vysvetľujeme jeho udalosti, teoretizujeme o budúcich projektoch a prinášame ti najnovšie špekulácie na internete, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+. 

Odporúčané
Tom Cruise: kontroverzný scientológ, posledný akčný hrdina Hollywoodu a úžasný herec, ktorý navždy zmenil akčný žáner Tom Cruise: kontroverzný scientológ, posledný akčný hrdina Hollywoodu a úžasný herec, ktorý navždy zmenil akčný žáner 24. júla 2022, 9:30

She-Hulk a Black Panther uzatvoria fázu 4

Najbližšie už 17. augusta nás zo sveta Marvelu čaká seriál She-Hulk, ktorý sme si predstavili v tomto článku. V seriáli sa objaví aj Daredevil a She-Hulk sa v ňom pod dozorom Hulka bude učiť, ako byť správnou hrdinkou.

Nasledovať bude emotívny film Black Panther: Wakanda Forever, a to už 11. novembra 2022. O deji tohto filmu vieme málo, ale na internete nájdeš špekulácie, že T’Challa zomrie pre chorobu, pričom Nakia je tehotná a porodí mu syna. Veľkou otázkou stále zostáva, kto sa stane novým Pantherom. Na internete môžeš nájsť opis celého deja filmu, aj keď je nepotvrdený. Nikto definitívne nevie, kto bude ďalším Pantherom. 

Fáza 5

Black Pantherom 2 sa skončí 4. fáza sveta Marvelu (Marvel Cinematic Universe). Fáza 5 sa začína snímkou Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17. február 2023). Režíruje ju Peyton Reed, ktorý natočil aj predošlé dve časti.

Hlavnými záporákmi budú MODOK (Corey Stoll) a Kang the Conqueror (Jonathan Majors). Ako môžeš vidieť na oficiálnom plagáte nižšie, špeciálny oblek dostane aj Ant-Manova dcéra Cassie. Dôležité roly v snímke budú mať aj slávni herci Michael Douglas ako Dr. Hank Pym a Michelle Pfeiffer ako Janet Van Dyne. Menšiu rolu bude mať aj herec Bill Murray. 

Marvel na Comic-Cone v San Diegu ukázal aj prvé zábery. Na nich návštevníci videli MODOK-a, ktorý vyzeral podobne ako v komiksoch a Kang mal na sebe ikonické zeleno-fialové brnenie ako v komiksoch, akurát nebol modrý.

Kang sa rozprával aj s Ant-Manom, ktorého sa spýtal: „Ty si Avengers? Zabil som ťa už niekedy?“ Zdá sa, že tento Kang navštívil už mnoho multivesmírov a zabil toľkých Avengers, že si na nich už ani nepamätá. V prípade MODOK-a nevieme, či ide o tú istú postavu, akú hral Corey Stoll v Ant-Manovi 1, kde hral záporáka Yellowjacketa. Na konci Ant-Mana 1 sa dostal do kvantovej ríše (Quantum Realm), kde sa bude odohrávať aj veľká časť tretieho Ant-Mana. 

Ant-Man 3
Zdroj: Marvel Studios

Secret Invasion – jar 2023 na Disney+

Nasleduje seriál, v ktorom bude mať hlavnú rolu Samuel L. Jackson ako Nick Fury, Ben Mendelsohn v úlohe Talosa z rasy Skrull a Emilia Clarke v neznámej role. Secret Invasion je v komiksoch udalosť, v ktorej na Zem prídu členovia mimozemskej rasy Skrull. Tí pred dlhými rokmi zajali významné ľudské osobnosti, prebrali ich fyzickú podobu a začali sa pripravovať na plán ovládnutia našej planéty.

 
S touto mimozemskou rasou sme sa v Marvel Cinematic Universe zoznámili v Captain Marvel. Ako sme videli v potitulkovej scéne WandaVision, Skrullovia prenikli na významné politické a vládne pozície. Na rozdiel od komiksov sú však vo svete Marvelu Skrullovia kladní hrdinovia, takže dej seriálu môže prekvapiť aj komiksových čitateľov. Seriál prezentovala aj herečka Cobbie Smulders, ktorej postava agentky Hillovej bude mať dôležitú rolu.

Podľa nej je seriál veľmi napínavý, keďže diváci nikdy nebudú vedieť, kto je skutočný a kto je Skrull, takže si všetky postavy dávajú pozor, komu dôverujú. Dôležitú rolu bude mať aj herec Don Cheadle ako War Machine. Jeho seriál Armor Wars tvorcovia z Marvelu vôbec nespomenuli, no scenáristka neskôr potvrdila, že ho nezrušili a vznikne.

 

Guardians of the Galaxy: Volume – 3. – 5. máj 2023

Režisér a scenárista snímky James Gunn prezradil, že Gamora je líderkou Ravagers, no stále si nepamätá na nič z toho, čo jej predošlá verzia zažila so Strážcami galaxie. Dôležitou súčasťou deja bude Baby Rocket, a teda detstvo Rocketa ešte predtým, než na ňom robili pokusy, čo bude dosť emotívne.

Tím posilní aj hrdina Adam Warlock (Will Poulter) a hrdinom zavarí potenciálny nový záporák The High Revolutionary. Strážcovia dostanú aj nové kostýmy.

#SDCC in costume as The High Evolutionary from ‘GUARDIANS OF THE GALAXY VOL 3’. pic.twitter.com/2odywSjrPu

— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 24, 2022

O seriáloch Ironheart, Echo, Agatha: Coven of Chaos a Loki sme sa okrem dátumov premiér nedozvedeli nič nové. Rovnako sme sa nič nové nedozvedeli o filme Blade.

Daredevil: Born Again – jar 2024 na Disney+

Novinkou je však seriál Daredevil: Born Again. Bude mať 18 častí, čo je na marvelovské seriály veľa. Mávajú totiž spravidla šesť epizód. Daredevil od Netflixu mal v každej sérii napríklad 13 častí. 

Hlavnú rolu opäť stvárni Charlie Cox, ktorého Daredevil sa pred jeho vlastným seriálom objaví aj v seriáloch She-Hulk a Echo. Vracia sa aj Vincent D’Onofrio ako Kingpin a podľa všetkého pôjde o rovnaké postavy ako v seriáli Daredevil od Netflixu.

Captain America: New World Order – 3. máj 2024

V súčasnosti nemáme o deji žiadne informácie, no je isté, že ako Captain America sa predstaví Sam Wilson (Anthony Mackie), bývalý hrdina Falcona. S veľkou pravdepodobnosťou uvidíme aj Buckyho alias Winter Soldiera (Sebastian Stan).

Thunderbolts – 26. júl 2024

Tím zloduchov či antihrdinov, ktorí su ochotní vykonávať nemorálne skutky, povedie Valentina Allegra de Fontaine z filmu Black Widow a objavila sa aj v seriáli The Falcon and the Winter Soldier, keď rekrutovala Johna Walkera.

Okrem Barona Zema by súčasťou tímu mohol byť aj John Walker ako US Agent (Wyatt Russell), Abomination (Tim Roth), nová Black Widow Yelena (Florence Pugh), Winter Soldier/Bucky (Sebastian Stan), „záporáčka“ z dvojky Ant-Mana Ghost (Hannah Dominique E. John-Kamen) a tvorcovia potvrdili, že vo filme uvidíme aj celkom nové postavy. 

Marvel Studios vytvára už toľko seriálov a filmov, že niektoré ani neuvádza do oficiálnych obrázkov vyznačujúcich jednotlivé fázy. Napríklad vo fáze 5 im chýba 2. séria animovaného seriálu What If?, ako aj ďalšie, zatiaľ neoznámené či nepotvrdené seriály. Film Deadpool 3 oznámili už pred niekoľkými rokmi, no stále nemá dátum premiéry. Môžeš si teda byť istý, že popri tomto všetkom ešte uvidíme nejaké ďalšie projekty.

MCU
Zdroj: Marvel Studios

Fáza 6 a Fantastická štvorka – 8. november 2024

Po snímke Thunderbolts sa končí fáza 5 a začína sa šiesta. Prvým filmom v nej má byť Fantastická štvorka. Nevieme však, kto si v nej zahrá ani o čom presne bude. Klasickým záporákom Fantastickej štvorky je Dr. Doom, ktorý sa má objaviť v potitulkovej scéne snímky Black Panther: Wakanda Forever. Práve on údajne stojí za tým, že Namor napadol Wakandu. 

Anketa:
Chcel by si, aby Mr. Fantastica znova hral John Krasinski ako v Doctorovi Strangeovi?
Áno, páčil sa mi.
Nie, chcem iného herca.
Áno, páčil sa mi.
86 %
Nie, chcem iného herca.
14 %
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 118672 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • O čom bude Avengers: Kang Dynasty a Avengers: Secret Wars.
  • Kto je Kang the Conqueror a Dr. Doom, veľkí záporáci, ktorí nahradia Thanosa.
  • Kedy sa do sveta Marvelu dostanú X-Meni a Deadpool.
  • V akom filme by sme znovu mohli vidieť Roberta Downeyho jr. ako Iron Mana či Tobeyho Maguiera s Andrewom Garfieldom ako Spider-Mana.
  • Aké majú v Marveli možnosti, čo sa týka predstavenia X-Menov do sveta Avengers.
  • Čo šéf Marvelu prezradil o budúcnosti Spider-Mana v MCU.
Domov
Zdieľať
Diskusia