Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
24. júla 2022, 7:32
Čas čítania 0:47

Pentagón sa bude vážne zaoberať UFO. Otvára špeciálne oddelenie na zber a analýzu materiálov

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Pentagón sa bude vážne zaoberať UFO. Otvára špeciálne oddelenie na zber a analýzu materiálov
Zdroj: Unsplash/Albert Antony/volně k užití

Na čelo nového oddelenia AARO sa posadí skutočná vedecká kapacita.

Pentagón otvára oddelenie „vyšetrovania anomálií“, ktorého úlohou bude podľa Vice News štúdium UFO, čiže neidentifikovateľných lietajúcich objektov. Oddelenie sa bude volať All-domain Anomaly Resolution Office, v skratke AARO, a bude pracovať na zhromažďovaní a analýze rôznych správ o aktivite UFO zo všetkých relevantných amerických federálnych agentúr.

Vytvorenie oddelenia prichádza po tlaku verejnosti a viacerých záznamoch z pozorovania UAP – neidentifikovateľných vzdušných fenoménov – od hodnoverných svedkov vrátane vojenských pilotov.

Video letca, ktorému sa podarilo nakrútiť lietajúci objekt, ktorý mizne vo vode, sa dostalo aj na internet. Už v júni 2021 uverejnil Pentagón deväťstranový zoznam z vyše 100 podobných pozorovaní.

Anketa:
Myslíš, že Zem navštevujú objekty či bytosti z vesmíru?
Áno
Nie
Áno
73 %
Nie
27 %

Činnosť AARO bude koordinovať ministerstvo obrany. Na čelo agentúry sa postaví hlavný vedec Raketového a vesmírneho centra amerického vojenského spravodajstva Sean M. Kirkpatrick.

Nový riaditeľ agentúry má doktorát z „nelineárnej a nerovnovážnej fonónovej dynamiky vzácnych fluoridových kryštálov“, zostrojil a študoval lasery pre námorníctvo a venoval sa aj výrobe nanotechnológií pre americké letectvo. Pracoval aj pre CIA a DIA.

Späť
Zdieľať
Diskusia