Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2022, 19:30
Čas čítania 3:54
Dominik Vetrák

Platy hollywoodskych hercov sú odhalené! Nikto nemá na Toma Cruisa, no desiatky miliónov za film zarábajú aj Brad Pitt či DiCaprio

FILMY A SERIÁLY PLATY HERCOV
Uložiť Uložené

Si zvedavý, koľko zarábajú hollywoodske hviezdy za filmy a seriály? Tieto sumy ťa zaručene prekvapia.

Hollywoodsky magazín Variety pravidelne prináša zákulisný pohľad na výplaty špičkových hercov. Ich zistenia nás často prekvapia a inak to nie je ani tentoraz. Najprv sa pozrieme na odmeny hercov za ich filmové roly.

Odporúčané
Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách 18. júla 2022, 14:30

Tom Cruise trhá rekordy

Úplne najviac zarobí Tom Cruise, a to za svoj mega úspešný hit Top Gun: Maverick. Snímka zatiaľ v kinách zarobila takmer 1,25 miliardy dolárov a zbúrala viaceré rekordy. Cruise za ňu údajne celkovo dostane 100 miliónov dolárov (suma bude vo finále pravdepodobne ešte vyššia). Netreba však zabúdať na to, že okrem herectva Cruise na filme pracoval aj ako jeho tvorca a producent.

Táto suma zahŕňa jeho klasickú výplatu, bonusy a podiel z tržieb kín a predaja fyzických a digitálnych nosičov. Cruise si totiž účtuje odmenu vo forme podielu z prvotných tržieb. Na filme tak zarába skôr, než si štúdiá pokryjú náklady.

Top Gun: Maverick recenzia
Top Gun: Maverick. Zdroj: Paramount Pictures

Apple TV+ rozdáva desiatky miliónov, oveľa viac ako Netflix

Zle na tom nie sú ani Leonardo DiCaprio, Will Smith a Brad Pitt. Týchto hercov platí spoločnosť Apple. Herci pripravujú celovečerné filmy pre jej streamovaciu službu Apple TV+ a podľa zdrojov magazínu Variety platí Apple najväčšie odmeny. 

Smith dostane za svoju rolu vo filme Emancipation o úteku otroka 35 miliónov dolárov. DiCaprio získa za svoju drámu The Killers of Flower Moon s režisérom Martinom Scorsesem 30 miliónov a Brad Pitt zase za športovú drámu o formule 1 od režiséra Josepha Kosinského (nakrútil Top Gun: Maverick) 30 miliónov. Ide o obrovské sumy, keďže herci v minulosti zarábali najviac 20 miliónov dolárov, s čím začal Jim Carrey.

 Killers of the Flower Moon
Zdroj: Apple TV+

Na druhej strane je Netflix, ktorý vyplatí Chrisovi Hemsworthovi za Extraction 2 rovných 20 miliónov dolárov, zatiaľ čo Millie Bobby Brown získa za rolu v Enola Holmes 10 miliónov dolárov. Špecifické sú prípady ako Dwayne Johnson, ktorý za rolu v komiksovke Black Adam získa 22,5 milióna dolárov. K tomu však dostane ďalšie milióny vďaka svojej producentskej role a tomu, že film propaguje na svojich sociálnych sieťach, ktoré majú obrovský dosah.

Domov
Zdieľať
Diskusia