Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
20. júla 2022, 12:25
Čas čítania 1:02

Kapela Queen predala ako prvá v histórii sedem miliónov kópií albumu. Vlastní ho každá štvrtá domácnosť v Spojenom kráľovstve

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Kapela Queen predala ako prvá v histórii sedem miliónov kópií albumu. Vlastní ho každá štvrtá domácnosť v Spojenom kráľovstve
Zdroj: WireImage/Steve Jennings

V roku 1981, kedy album vyšiel, boli albumy typu „greatest hits“, ktoré sa týkali celej kariéry, pomerne zriedkavé a boli doménou len tých najväčších interpretov.

Britská rocková skupina Queen sa zapísala do histórie ako prvá kapela, ktorej sa podarilo predať sedem miliónov kópií samostatného albumu. V utorok o tom informoval britský portál BBC News.


Prvú kolekciu najväčších hitov skupiny Queen s názvom Greatest Hits (1981) vlastní v súčasnosti každá štvrtá domácnosť v Spojenom kráľovstve, uviedla spoločnosť Official Charts.


Tento album, ktorý obsahuje piesne ako „We Will Rock You“ a „Bohemian Rhapsody“, je už roky stálicou medzi bestsellermi.


„To sa ešte žiadnemu albumu v histórii nepodarilo. Ďakujeme, vážime si to,“ uviedol gitarista skupiny Brian May. 


„Vďaka britskému publiku a jeho nekonečne skvelému vkusu sa tento album stal najpredávanejším v histórii. Veľmi pekne ďakujeme, sme poctení a pokorní. Vzdávame vám poctu,“ dodal vo vyhlásení bubeník kapely Roger Taylor.

Bohemian Rhapsody vedie

V roku 1981, kedy album vyšiel, boli albumy typu „greatest hits“, ktoré sa týkali celej kariéry, pomerne zriedkavé a boli doménou len tých najväčších interpretov, konštatuje Martin Talbot, výkonný riaditeľ spoločnosti Official Charts.


Druhý výberový album skupiny Queen – Greatest Hits II – vyšiel len mesiac pred smrťou jej speváka Freddieho Mercuryho. Hudobník zomrel 24. novembra 1991 vo veku 45 rokov.


Najčastejšie streamovanou skladbou z predmetného albumu je „Bohemian Rhapsody“, ktorá sa môže pochváliť 240 miliónmi streamov iba v samotnom Spojenom kráľovstve.


Na webovej platforme Spotify je skupina Queen v súčasnosti 31. najstreamovanejším interpretom na svete – pred ďalšími klasickými interpretmi ako The Beatles, ktorí sú na 44. mieste, a Michaelom Jacksonom, ktorý je na 68. mieste.


Podľa účtovnej závierky, ktorú predložila spoločnosť Queen Productions Ltd, predaj a streamovanie ich hudby priniesli v minulom finančnom roku honoráre vo výške 39 miliónov libier.

Anketa:
Ktorú pesničku od Queen máš najradšej?
Bohemian Rhapsody
Another One Bites The Dust
Don't Stop Me Now
Under Pressure
We Will Rock You
inú
Bohemian Rhapsody
39 %
Another One Bites The Dust
6 %
Don't Stop Me Now
13 %
Under Pressure
10 %
We Will Rock You
5 %
inú
26 %
Domov
Zdieľať
Diskusia