Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
19. júla 2022, 9:25
Čas čítania 0:53

Ruská tenistka Kasatkinová má priateľku. Svojím coming outom reaguje na „zákon proti gayom“

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

O novelizácii „zákona proti gayom“ bude rokovať parlament.

Špičková ruská tenistka Daria Kasatkinová oznámila, že žije s priateľkou krasokorčuliarkou Nataliou Zabiiakovou a kritizovala ruské zákony namierené proti gayom, uvádza The Guardian.

Zároveň zdôraznila, že sexuálna orientácia nie je vecou voľby. „Ak by mal niekto možnosť výberu, určite by si nezvolil byť gayom, predovšetkým nie v Rusku,“ povedala tenistka reagujúc na tamojšiu prísnu legislatívu, ktorá by mohla byť po novom ešte tvrdšia.

V dolnej komore ruského parlamentu budú po novom rokovať o návrhu zákona o zákaze propagovania „netradičných sexuálnych vzťahov“. S návrhom prišlo šesť komunistických a konzervatívnych poslancov.

Daria Kasatkinová pridala na Instagram fotografiu so svojou priateľkou.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Daria Kasatkina🐬 (@kasatkina)

Ide o rozšírenie zákona z roku 2013 „na ochranu detí a mládeže pred sociálnopatologickými javmi a informáciami potláčajúcimi tradičné rodinné hodnoty“. Na Západe sa tejto právnej norme hovorí aj „zákon proti gayom“.

Nový návrh počíta napríklad so zákazom verejnej diskusie o LGBT+, ktorá by komunitu vykresľovala či už v neutrálnom, alebo pozitívnom duchu. Zároveň by sa do kín nemali dostať filmy, ktoré by mohli propagovať „netradičné sexuálne vzťahy“ alebo popierať „rodinné hodnoty“.

Interview, v ktorom ruská tenistka spravila svoj coming out.

Predseda Dumy Viačeslav Volodin a spojenec Vladimira Putina prišiel s obdobnými opatreniami už začiatkom júla. Po vystúpení Ruska z Rady Európy vyhlásil, že sa „požiadavky na legalizáciu manželstiev osôb rovnakého pohlavia v Rusku stali minulosťou“. Spomínal aj „pokusy o vnútenie cudzích hodnôt“, ktoré podľa neho zlyhali.

Anketa:
Prijal by si takýto zákon aj na Slovensku?
Áno.
Nie.
Áno.
25 %
Nie.
75 %
Späť
Zdieľať
Diskusia