Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2022, 19:45
Čas čítania 0:42
Jana Chovancová

V USA sa budú vlastníkom androidov zobrazovať reklamy aj na uzamknutej obrazovke

V USA sa budú vlastníkom androidov zobrazovať reklamy aj na uzamknutej obrazovke
Zdroj: Android logo/volně k užití
NEWS ANDROIDY INDIA USA
Uložiť Uložené

Podľa odborníkov je to veľká reklamná príležitosť, na ktorej dokáže spoločnosť dobre zarobiť.

Podľa výskumu odomykajú ľudia svoje mobilné telefóny viac ako 100-krát za deň a často pri tom vidia uzamknutú obrazovku. Odborníci tvrdia, že práve tento fakt je veľká reklamná príležitosť, píše o tom Extremetech.

S touto myšlienkou sa pohrala aj spoločnosť Glance, ktorá pôsobí v zahraničí už niekoľko rokov. Stará sa o plnenie sponzorovaného obsahu od mnohých výrobcov, ktorý sa zobrazuje na telefónoch. Spoločnosť údajne mieri do USA a spolu s partnerskými operátormi a telefónmi by mohli byť na trhu už v najbližších mesiacoch. 

Glance je dcérskou spoločnosťou mobilnej marketingovej firmy Inmobi so sídlom v Indii. Jej uzamknutá obrazovka sa zobrazuje na viac ako 400 miliónoch androidov v Ázii a nahrádza tú štandardnú, na ktorú sme zvyknutí napríklad aj my v Európe. 

Táto novinka sa najprv zobrazí ako ktorákoľvek iná uzamknutá obrazovka, majitelia androidov majú stále prístup k upozorneniam či rýchlym nastaveniam. Svojím nápadom sa Glance snaží získať pozornosť užívateľa správami zo spravodajského kanála, na ktorých zarába peniaze. 

Anketa:
Prekážajú ti reklamy v tvojom telefóne?
Áno, vedia ma poriadne naštvať.
Nie, neprekážajú mi. 
Áno, vedia ma poriadne naštvať.
97 %
304 Hlasov
Nie, neprekážajú mi. 
3 %
8 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia