Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2022, 11:28
Čas čítania 0:42
Ema Stanovská TASR

Ukrajina tvrdí, že vyradila z prevádzky ruskú vojenskú základňu v Melitopole. Rusko ukrajinské útoky potvrdilo

Ukrajina tvrdí, že vyradila z prevádzky ruskú vojenskú základňu v Melitopole. Rusko ukrajinské útoky potvrdilo
Zdroj: TASR
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Starosta okupovaného mesta Ivan Fedorov Fedorov vo videu zverejnenom na Telegrame vyhlásil, že základňu „vyradili z prevádzky“.

Ukrajinské ozbrojené sily podnikli v nedeľu viac ako 30 útokov na ruskú vojenskú základňu v Rusmi v okupovanom meste Melitopol na juhu Ukrajiny. Povedal to starosta Ivan Fedorov. Útoky potvrdila aj ruská strana. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.


„O 03:00 h a 05:00 h miestneho času došlo k viac ako 30 útokom výlučne na vojenskú základňu,“ uviedol Fedorov, ktorý sa momentálne nachádza na území kontrolovanom Ukrajinou. Vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Telegram dodal, že základňa bola „vyradená z prevádzky“.

 

Fedorov tiež povedal, že ruský obrnený vlak prevážajúci muníciu sa pri sobotňajšom útoku ukrajinských síl vykoľajil pri Melitopole.

Rusko útoky potvrdilo

Ruská tlačová agentúra RIA Novosti informovala, že Ukrajinci v Melitopole zasiahli oblasť Aviamistečko, kde sa nachádza miestne letisko, ale nešpecifikovala, aký objekt bol zasiahnutý.


RIA citovala šéfa správy Ruskom dobytých území v Záporožskej oblasti Vladimira Rogova, podľa ktorého Melitopol zasiahlo približne 16 až 18 ukrajinských rakiet v rámci dvoch útokov, ku ktorým došlo o 03:00 a 04:45 moskovského času (02:00 h a 03:45 SELČ).


Agentúra Reuters upozorňuje, že sa jej uvedené informácie nepodarilo nezávisle overiť.

Späť
Zdieľať
Diskusia