Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2022, 14:16
Čas čítania 1:02
Ema Stanovská

Amber Heard žiada odvolanie alebo zrušenie júnového verdiktu. Prekáža jej nedostatočné odôvodnenie poroty a vysoké odškodné

Amber Heard žiada odvolanie alebo zrušenie júnového verdiktu. Prekáža jej nedostatočné odôvodnenie poroty a vysoké odškodné
Zdroj: TASR/AP/Evelyn Hockstein/Pool
NEWS AMBER HEARD JOHNNY DEPP JOHNNY DEPP VS. AMBER HEARD OSOBNOSTI SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Právny tím herečky v piatkovom súdom podaní tvrdí, že rozsudok mal niekoľko problémov.

Amber Heard sa usiluje o odvolanie alebo zrušenie júnového verdiktu vo významnom súdnom spore o urážku na cti medzi ňou a bývalým manželom Johnnym Deppom.

V piatkovom súdom podaní právny tím herečky tvrdí, že rozsudok má niekoľko problémov vrátane nedostatočného právneho odôvodnenia, nesprávne preverenej poroty a neprimerane vysokého odškodného. Informuje o tom portál Independent.

Právna zástupkyňa Elaine Bredehoftová v dokumentoch uvádza, že prípad sa opiera o chybnú právnu logiku. Tvrdí, že tvrdenia Johnnyho Deppa „vychádzajú výlučne z teórie o ohováraní, no nezahŕňajú dôkazy o tom, že by vyjadrenia Amber Heard boli skutočne nepravdivé“.

Odporúčané
Amber Heard po prehratom súde: Johnnyho stále milujem. Mnohí to nevedia pochopiť, ale nehnevám sa naňho Amber Heard po prehratom súde: Johnnyho stále milujem. Mnohí to nevedia pochopiť, ale nehnevám sa naňho 16. júna 2022, 15:04

Bredehoftová tiež tvrdí, že hercov právny tím povedal, že sa bude sústrediť len na obdobie po vydaní článku, ale pritom rozoberal aj skoršie udalosti a vyhlásenia z roku 2016.

Amber Heard
Amber Heard na súde vo Virgínii. Zdroj: TASR/AP/Jim Lo Scalzo/Pool Photo

V návrhu žiada nový súdny proces, nový rozsudok alebo úplné zamietnutie žaloby Johnnyho Deppa.

Podľa Amber Heard sa tiež počas súdu vyskytli problémy s dôveryhodnosťou poroty. V podaní poukazuje na porotcu č. 15, ktorý mal podľa nej v súdnych záznamoch iný dátum narodenia, ako vo verejne dostupných informáciách. To podľa nej vyvoláva otázky o dôkladnosti procesu.

Ben Chew, ktorý vedie právny tím Johnnyho Deppa, povedal pre Courthouse News, že odvolanie bolo „také, aké sme očakávali, len dlhšie, nie vecnejšie“.

Sedemčlenná porota minulý mesiac rozhodla v prospech Deppa, keď skonštatovala, že jeho exmanželka ho očiernila v článku z roku 2018 v denníku The Washington Post, v ktorom naznačila, že ju zneužil. Súd jej nariadil zaplatiť 15 miliónov dolárov ako odškodné a náhradu škody. Niekoľko dní po rozsudku herečka vyhlásila, že porotu neobviňuje z ničoho a svojho bývalého manžela stále miluje.

Domov
Zdieľať
Diskusia