Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2022, 17:51
Čas čítania 1:14
Adrián Lukáč

2. etapa Tour de France: v záverečnom špurte najrýchlejší Jakobsen, Sagan šiesty. Wout van Aert si vybojoval žltý dres

ŠPORT TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V záverečnom špurte druhej etapy bol najrýchlejší Jakobsen.

Dnes bola na programe 109. ročníka Tour de France 202-kilometrová rovinatá etapa. Po včerajšom prekvapivom víťazstve v individuálnej časovke sa v žltom drese predstavil Belgičan Yves Lampaert, ktorý ani dnes nepatril medzi favoritov na víťazstvo. K tým patrili najmä šprintéri Fabio Jakobsen, Jasper Phillipsen, Caleb Ewan a Peter Sagan.

Hneď od úvodných kilometrov vznikol štvorčlenný únik v zložení Magnus Cort Nielsen, Sven Erik Bystrøm, Cyril Barthe a Pierre Rolland. 140 kilometrov pred cieľom si vybojoval víťazstvo na prvej vrchárskej prémii Magnus Cort Nielsen (EF Education-EasyPost) a pripísal si prvý bod do súťaže o bodkovaný dres. Ďalší bod získal na druhej prémii o necelých 11 kilometrov neskôr a o ďalších 11 kilometrov vyhral aj tretiu prémiu za jeden bod.

Približne 100 kilometrov pred cieľom pelotón pohltil dvojicu Cyril Barthe a Pierre Rolland a v úniku zostal už len Magnus Cort Nielsen a Sven Erik Bystrøm. Šprintérsku prémiu 75 kilometrov pred cieľom vyhral Bystrøm pred Nielsenom. O tretie miesto si zašpurtovali podľa očakávania šprintéri v pelotóne, z ktorých najúspešnejší bol Caleb Ewan (Lotto-Soudal). Nasledoval ho Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) a piate miesto na tejto prémii vybojoval Peter Sagan (TotalEnergies). 57 kilometrov pred cieľom pelotón dobehol Nielsena a 31 kilometrov pred cieľom napokon aj Bystrøma. Schyľovalo sa tak k záverečnému špurtu.

Odporúčané
17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 20. júla 2022, 17:04

20 kilometrov pred cieľom mal obrovskú smolu Lampaert v žltom drese, ktorý spadol a na pelotón po páde strácal 29 sekúnd. Približne 2,5 kilometra pred cieľom nastal hromadný pád aj v pelotóne, ktorý balík cyklistov rozdelil a jeho veľká časť ostala zaseknutá za padnutými cyklistami.

V záverečnom špurte bol najrýchlejší Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl) nasledovaný Woutom van Aertom (Team Jumbo-Visma), ktorý si tak vybojoval do zajtrajšej etapy žltý dres. Tretí skončil Mads Pedersen (Trek-Segafredo), štvrtý Danny van Poppel (Bora-Hansgrohe) a na šiestom mieste tourminátor Peter Sagan (TotalEnergies).

Už zajtra je na programe posledná dánska etapa, ktorá by mala opäť vyhovovať šprintérom.

Späť
Zdieľať
Diskusia