Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2022, 9:30
Čas čítania 6:12
Martin Adam Pavlík

Na ktorý zahraničný hudobný festival sa ti najviac oplatí ísť? Pripravili sme pre teba 10 najlepších, musíš ich vyskúšať

Na ktorý zahraničný hudobný festival sa ti najviac oplatí ísť? Pripravili sme pre teba 10 najlepších, musíš ich vyskúšať
Zdroj: TASR – Jakub Kotian
HUDBA ČESKO ELEKTRONICKÁ HUDBA FESTIVALY HUDBA MAĎARSKO METAL POĽSKO RAKÚSKO ROKENROL
Uložiť Uložené

Sziget, Balaton Sound či Colours of Ostrava. U susedov bude toto leto veľa dobrej muziky.

Leto je už v plnom prúde. Tridsaťstupňové teploty udreli tvrdo a nemilosrdne rovnako ako hrozivé supercely. Zatiaľ čo časť ľudí sa ide radšej schladiť na kúpalisko, k jazeru či k moru, iní uprednostnia hudobný festival, aby si užili po rokoch pandémie a lockdownov uvoľnenie opatrení a živé koncerty obľúbených interpretov či kapiel.

Na Slovensku si toto leto prídu na svoje nadšenci všetkých žánrov. Milovníkov rapu poteší Hip Hop Žije so stálicami, akými sú Kontrafakt, Separ, Majk Spirit alebo Momo, Rockerov Topfest, kde vystúpi Lucie či Kabát, tých s náročnejším vkusom opäť uchváti Pohoda, na ktorú sa vráti Nick Cave.

Austrálsky spevák Nick Cave.
Austrálsky spevák Nick Cave. Zdroj: David Wolff – Patrick/Redferns via Getty Images


Všetkých „alternatívcov“ zase určite zaujal lineup Grape festivalu s menami ako Milky Chance, Woodkid alebo The Vaccines. Ak máš rád reggae, určite nevynechaj augustový Uprising na Zlatých pieskoch, a ak si pankáč, choď sa vyblázniť na charitatívny festival Punkáči deťom. Zahrajú tam Rozpor, Slobodná Európa či legendárna škótska banda The Exploited.

Za zmienku však stoja aj síce menej známe, no skvelé komornejšie festivaly ako GUČA umenia, Vrbovské Vetry, Kulturák alebo Hradby Samoty. Pre tých, ktorých to doma už omrzelo, majú všetko pochodené a chceli by vyskúšať niečo za hranicami, sme sa rozhodli spraviť prehľad letných festivalov v susedných krajinách (Maďarsko, Poľsko, Česko a Rakúsko). Nie je tam až tak ďaleko, pričom v programe často nájdeš mená svetového formátu za prijateľné ceny. 

V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne hudobné tipy, recenzie albumov, novinky, rebríčky či profily hudobníkov a kapiel. Ak ťa zaujímajú články venované hudbe, neváhaj nás podporiť a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme ti mohli priniesť ešte viac kvalitného obsahu.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Pexels/Wendy Wei

1. Let It Roll

Kedy: 4. – 6. 8. 2022
Kde: Letisko Milovice, Česko
Cena: 2 600 CZK (105,17 €) 


Najväčší drumandbassový festival na svete máme skutočne „za rohom“. Preto ak si fanúšikom tohto žánru elektronickej hudby, ktorý sa začal formovať už v deväťdesiatych rokoch v anglickom Bristole a Londýne, nemáš nad čím premýšľať. 

Festival oslavuje už svoje dvadsiate výročie a organizátori sľubujú poriadnu párty vo veľkom štýle. Tento rok sa môžeš tešiť na Austrálčanov Pendulum, Hybrid Minds či DJ sety interpretov ako Dimension, Sub Focus alebo Wilkinson. Slovensko budú zastupovať napríklad B-Complex, Changing Faces, Kutlo, Ripple či Simple Souls.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LET IT ROLL (@letitrollfestival)

2. FM4 Frequency Festival

Kedy: 17. – 20. 8. 2022
Kde: St. Pölten, Rakúsko 
Cena: 199,99 €

V susednom Rakúsku sa už v júni konal obľúbený Nova Rock, multižánrový FM4 Frequency je však z hudobnej stránky oveľa rozmanitejší a príde si tam na svoje skutočne rôznorodá vzorka. Tento rok organizátori lákajú zvučnými menami ako Glass Animals, Cypress Hill či RAF Camora.
 

Do už beztak silnej zostavy sa im podarilo získať aj škótsku hviezdu Lewisa Capaldiho alebo charizmatického britského pesničkára s úžasným hlasom Jamesa Arthura. Obaja si nepochybne svojimi baladami získajú najmä ženské publikum. Krv v žilách zase rozprúdi návštevníkom ženské duo z Londýna Nova Twins alebo americká hardcore-punková banda Fever 333, ktorá sa v máji ukázala aj na Slovensku.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 117345 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Na ktorom festivale vystúpi Justin Bieber a za akú cenu ho budeš môcť vidieť.
  • Na ktorom festivale vystúpia Dua Lipa, Biffy Clyro a Cigarettes After Sex.
  • Na ktorom festivale je headlinerom krstný otec punku Iggy Pop.
  • Na ktorom festivale môžeš zažiť nezabudnuteľnú psychedelickú vizuálnu šou.
  • Na ktorom festivale bude mať premiéru metalová kapela Bloodywood z Indie.
Späť
Zdieľať
Diskusia