Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2022, 9:30
Čas čítania 10:17
Jakub Paulík

Zavraždili a znásilnili aj deti. 10 najdlhšie väznených Slovákov odsúdených na doživotie

Zavraždili a znásilnili aj deti. 10 najdlhšie väznených Slovákov odsúdených na doživotie
Zdroj: TASR - Ramon Leško
ZAUJÍMAVOSTI DOŽIVOTNE ODSÚDENÍ VÄZNI MASOVÍ VRAHOVIA SÉRIOVÍ VRAHOVIA STRAŠIDELNÉ PRÍBEHY VÄZENIE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Niektorí z nich cítia výčitky a priali by si skôr trest smrti.

Takmer celý život strávil za mrežami. Na slobode za sebou zanechal dlhú krvavú stopu po dvojici žien a spájali ho tiež s vraždou 11-ročného dievčatka, ktorého telo našli v gauči. Ďalší trestanec kusom dreva zo stola umlátil svoju starú mamu aj otca. Azda najbrutálnejším bol však prípad otca, ktorý uškrtil manželku a utopil aj sexuálne zneužil svoje malé deti.

Na Slovensku si v súčasnosti vo väzení doživotné tresty odpykáva 61 väzňov. Z obávaných sexuálnych násilníkov, sériových a masových vrahov či mafiánov sa ešte ani jeden nedostal na podmienečné prepustenie na slobodu. Toto sú príbehy 10 najdlhšie doživotne odsúdených slovenských väzňov.

Na Refresheri ti v našej kriminálnej sekcii pravidelne prinášame množstvo zahraničných aj lokálnych príbehov tých najväčších zločincov. Nekĺžeme len po povrchu, ale snažíme sa ísť do hĺbky. Komunikujeme preto nielen s odborníkmi na sériových a masových vrahov, vyšetrovateľmi, väzenskými duchovnými či psychológmi, ale aj so samotnými páchateľmi. Exkluzívny obsah môžeme tvoriť aj vďaka našim podporovateľom z klubu Refresher+.

Do ženy liali slivovicu a zaškrtili ju, jej muža chceli podpáliť

Skutok: vražda
Počet páchateľov: 2
Počet obetí: 1

Jána Molnára a Ľubomíra Masára v roku 1991 odsúdili za znásilnenie a vraždu Holanďanky Gabrielle Widdershovenovej-Groenovej. Stali sa tak prvými doživotne odsúdenými väzňami po Nežnej revolúcii. Ešte pred týmto trestným činom sa však Masár dostal do väzenia za majetkové a násilné trestné činy a Molnár za vraždu vrátničky a prostitútky s prezývkou Šampusová Rózsa (hovorilo sa, že údajne ponúkala súlož aj za fľašu šampanského).

Odporúčané
Bábika Robert mala byť obyčajná hračka pre dieťa, desivo sa však smiala a presúvala nábytok. Ľudia jej dodnes píšu listy Bábika Robert mala byť obyčajná hračka pre dieťa, desivo sa však smiala a presúvala nábytok. Ľudia jej dodnes píšu listy 12. apríla 2024, 9:30

Po Nežnej revolúcii a prepustení na slobodu dvojica 23. augusta 1990 na odpočívadle rakúskej diaľnice prepadla Holanďanku s jej manželom Reném. Toho udreli kladivom aj sekerou a neskôr sa ho pokúsili zapáliť. Na rozdiel od svojej partnerky útok agresorov prežil. Fyzické aj psychické následky si však so sebou niesol celý život. Gabrielle Widdershovenovej-Groenovej muži naliali do krku slivovicu, znásilnili ju a zaškrtili opaskom. Oboch páchateľov tak čakal doživotný trest.

Ján Molnár v roku 2020 podal tretiu žiadosť o podmienečné prepustenie, no nakoniec ju znova stiahol. Refresher sa ešte pred rozhodnutím Molnára skontaktoval so švagrom Reného Hansom van de Weteringom, ktorého snaha páchateľa dostať sa na slobodu veľmi pohoršila. „Bolo nám v tom čase sľúbené, že celoživotný trest je naozaj celoživotný! Právnik hovoril, že celoživotné odsúdenie je neľudské, ale keď vidíte, čo spravili Gabrielle, Renému a jeho rodine, na to neexistujú žiadne slová,“ povedal.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 117227 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý z vrahov Molnár/Masár je pri komunikácii útočnejší.
  • Čo nám o jednom z vodcov úteku z Leopoldova povedal bývalý riaditeľ väznice.
  • Ktorému sériovému vrahovi písalo do väzenia množstvo žien.
  • Ako sa muž, ktorý vyvraždil svoju rodinu, vyhováral na diabla.
  • Ktorý vrah strávil vo väzení väčšinu svojho života.
Domov
Zdieľať
Diskusia