Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2022, 8:08
Čas čítania 0:39
Tímea Krauszová TASR

Pri býčom zápase v Kolumbii sa zrútil štadión. Niekoľko ľudí zomrelo a stovky sa zranili

NEWS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Tragická udalosť sa udiala v meste Espinal, asi 150 kilometrov juhozápadne od Bogoty.

Minimálne štyria ľudia zomreli a viac ako tristo sa zranilo pri zrútení časti dreveného štadióna, na ktorom sa odohrával býčí zápas. K tragickej udalosti došlo v nedeľu.

Na videách zverejnených na sociálnych sieťach bolo vidieť, ako sa na jednej strane arény v meste El Espinal v západnej časti krajiny zrútili drevené tribúny plné ľudí. Príčina zatiaľ nie je jasná.

Snímka z videa: diváci padajú k zemi po tom, čo sa časť dreveného amfiteátra zrútila.
Snímka z videa: diváci padajú k zemi po tom, čo sa časť dreveného amfiteátra zrútila. Zdroj: TASR/AP

Medzi zosnulými je aj dieťa

V aréne sa podľa médií konalo obľúbené podujatie corraleja, pri ktorom sa do zápasov s menšími býkmi zapájajú miestni obyvatelia. Návštevníkov zaskočilo, keď sa trojposchodová drevená konštrukcia začala rúcať. Aj počas toho, ako ľudia z miesta utekali, sa býk naďalej prechádzal v strede štadióna. 

Guvernér departmentu Tolima, Ricardo Orozco, pre miestnu rozhlasovú stanicu povedal, že podľa predbežných údajov zomreli dve ženy, muž a dieťa. Zranenia asi 30 ľudí boli vážne.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Orozco povedal, že chce podniknúť kroky pre zákaz takýchto podujatí. Podľa neho sú nielen nebezpečné, ale tiež podporujú týranie zvierať. Na zákaz amatérskych býčích zápasov vyzval aj novozvolený kolumbijský prezident Gustavo Petro.

Späť
Zdieľať
Diskusia