Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. júna 2022, 9:35
Čas čítania 1:26
Dominik Vetrák

Top Gun: Maverick zarobil v kinách po celom svete už viac ako miliardu dolárov

Top Gun: Maverick zarobil v kinách po celom svete už viac ako miliardu dolárov
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY TOP GUN 2
Uložiť Uložené

Najlepší akčný blockbuster posledných rokov je nesmierne úspešným kinofilmom.

Herec a producent Tom Cruise sa dočkal. Už aj on je jedným z hollywoodskych tvorcov a hercov, ktorých film zarobil v kinách po celom svete viac ako miliardu dolárov. Pred niekoľkými mesiacmi bolo niečo také pre Top Gun: Maverick nepredstaviteľné. Akčné blockbustery takéto extrémne tržby nemávajú. Stačí sa pozrieť napríklad na tržby snímky Mad Max: Fury Road (374 miliónov). 

Odporúčané
Ako sa natáčal film Top Gun: Maverick? Lietali herci skutočne v stíhačkách a ako natočili scény v kokpitoch? Ako sa natáčal film Top Gun: Maverick? Lietali herci skutočne v stíhačkách a ako natočili scény v kokpitoch? 5. júna 2022, 12:30

Tom Cruise bojoval s predstaviteľmi hollywoodskeho štúdia Paramount Pictures, ktorí film chceli vydať na streamingových platformách. Cruise však od začiatku vedel, že toto je film, ktorý treba vidieť v kine. Našťastie, on, režisér Joseph Kosinski a ďalší tvorcovia uspeli, za čo im už určite producenti z Paramunt Pictures dlhší čas ďakujú. 

Top Gun: Maverick je totiž obrovský hit. Ide o 50. film v histórii, ktorému sa podarilo v kinách po celom svete zarobiť viac ako miliardu dolárov. Je to najzárobkovejší film tohto roka a najúspešnejší film Toma Cruisa v celej jeho kariére. Tento úspech zaznamenal len niekoľko dní pred svojimi 60. narodeninami, ktoré oslávi 3. júla.

Nový Top Gun je druhým najúspešnejším filmom hollywoodskeho štúdia Paramount Pictures. Viac v kinách zarobil už len slávny Titanic od režiséra Jamesa Camerona (2,2 miliardy dolárov). 

Top Gun: Maverick.
Top Gun: Maverick. Zdroj: Paramount Pictures

Top Gun: Maverick bude v kinách zarábať ešte desiatky až stovky miliónov dolárov v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch. 

Snímke sa veľmi darí hlavne v USA a Kanade a vysoký zisk sa akčnému celovečeráku podarilo dosiahnuť aj napriek tomu, že nepremiéroval v Rusku a Číne. Je veľmi nezvyčajné, aby hollywoodske blockbustery zarobili viac iba z takzvaných domácich tržieb (domestic box office vzťahujúci sa na USA a Kanadu). 

Tento projekt si vzhľadom na to, aké náročné a nebezpečné ho bolo natočiť, takýto veľký úspech zaslúži. 

Čo sa týka ostatných filmov, biografická dráma Elvis o slávnom spevákovi zarobila počas svojho premiérového víkendu po celom svete 50 miliónov dolárov. Jurský svet: Nadvláda má na konte po troch víkendoch takmer 750 miliónov dolárov a pixarovský animovaný film Lightyear zarobil po dvoch víkendoch a celkovo desiatich dňoch v kinách 150 miliónov dolárov, čo je sklamanie. 

Odporúčané
Top Gun: Maverick má najúspešnejší premiérový víkend v kariére Toma Cruisa. Film ovládol kiná po celom svete Top Gun: Maverick má najúspešnejší premiérový víkend v kariére Toma Cruisa. Film ovládol kiná po celom svete 30. mája 2022, 9:00

Doctor Strange 2 zarobil po takmer dvoch mesiacoch v kinách 950 miliónov dolárov a je možné, že hranicu jednej miliardy nikdy neprekoná. Obzvlášť keď je snímka už dostupná aj na streamovacej službe Disney+.

Kino program nové filmy v kinách Doctor Strange
Zdroj: Marvel Studios/Paramount Pictures/The Mediapro Studio/The Walt Disney Company
Domov
Zdieľať
Diskusia