Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2022, 14:16
Čas čítania 1:36
Jana Chovancová Viktor Kniš

Volodymyr priateľku Máriu uškrtil vinou problémov v škole. Zverejnili podrobnosti jeho priznania

NEWS VRAŽDA
Uložiť Uložené

Dôvodom, prečo na bratislavskom internáte Volodymyr uškrtil svoju priateľku, bola frustrácia z neúspechu v škole. Prispeli k tomu aj psychické problémy.

Prípad sa najprv vyšetroval ako usmrtenie, neskôr ako vražda. Volodymyra zrejme hrýzlo svedomie a po niekoľkých dňoch sa k svojmu činu priznal. Policajtom povedal, že mladú študentku Máriu z Ukrajiny zadusil vinou problémov v škole, ale aj pre osobné konflikty.

Podľa Nového Času absolvovali spoločnú skúšku na vysokej škole, ktorú Mária úspešne spravila, ale Volodymyr nie. Muža to nahnevalo, a keď spolužiačka a kamarátka nereagovala na jeho správy, prišiel za ňou do izby a brutálne zaútočil.

Škrteniu vraj predchádzala hádka, po ktorej dievča dusil najprv na posteli a potom na zemi. Keď vraždu vykonal, vyzul jej ponožky a prikryl ju dekou. Dôvodom jeho správania môže byť podľa výpovede aj duševná porucha. 

Refresheru Volodymyrov advokát potvrdil, že súčasťou obhajoby pred súdom môže byť aj snaha poukázať na psychickú nespôsobilosť obvineného. 

Všetko sa odohralo v piatok tretieho júna 2022. Predpoludním našli v izbe študentského domova Mladá garda v Bratislave študentku prvého ročníka bez známok života. Obeťou bola 21-ročná študentka Maria z Ukrajiny. V tom čase by azda nikomu nenapadlo, že ju zavraždil jej blízky priateľ Volodymyr. 

Odporúčané
Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca 10. apríla 2024, 12:00

Z Refresheru sme sa vydali na miesto činu, aby sme zistili viac. Stretli sme vtedy viacero ľudí, ktorí nám o tragédii rozprávali. Dokonca nám o úmrtí Marie rozprával samotný Volodymyr, ktorý bol zo situácie očividne zdrvený. V krátkom čase si prešiel viacerými ťažkými situáciami, zomrel mu otec, nabúral auto a nespravil zápočet. 

V deň návštevy, len niekoľko dní po vražde, náš redaktor viezol vraha v aute. Na pohľad sa mu zdal smutný, občas sa potreboval odmlčať. Vravel, že výsluch na polícii prebehol dobre a s policajtmi sa bavili takmer ako kamaráti. 

Vladimir
Zdroj: Refresher/Viktor Kniš

Volodymyrovi však ťarcha viny zrejme nedala spávať a s odstupom času sa sám rozhodol priznať na polícii. Tam dal zo seba von emóciu a prezradil, že po smrti svojho otca sa niekoľkokrát liečil na psychiatrii, najskôr v roku 2018 v Trenčíne.

„Následne bol hospitalizovaný v apríli 2020 v nemocnici v Dnepre na schizofréniu, následkom čoho mal rok prerušené štúdium na Slovensku. Lieky prestal brať asi pred mesiacom napriek upozorneniu lekárky, že opäť skončí v nemocnici. Len čo prestal brať lieky, nevedel sa kontrolovať. Zároveň obvinený uviedol, že to, čo sa stalo, ako aj samotný priebeh skutku mu diktovala jeho hlava,“ píše sa v uznesení, po ktorom zobrali Volodymyra za mreže.

To, nakoľko mohla psychická porucha ovplyvniť jeho konanie, budú skúmať súdni znalci. V súčasnosti mu však hrozí 15 až 20 rokov za mrežami. Momentálne je stíhaný väzobne. 

Späť
Zdieľať
Diskusia