Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2022, 16:49
Čas čítania 0:57
Martin Adam Pavlík

Ruská firma dlhuje zamestnancom výplaty už od januára. Ani počas druhej svetovej ľudia nehľadeli na výplatu, odkazuje jej šéf

Ruská firma dlhuje zamestnancom výplaty už od januára. Ani počas druhej svetovej ľudia nehľadeli na výplatu, odkazuje jej šéf
Zdroj: Unsplash/Michael Parulava/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI RUSKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Generálny riaditeľ Denis Tasakov štrajkujúcich poriadne schladil.

Rusko každým dňom neprestáva udivovať svojimi činmi a vyhláseniami. Celý svet sužuje vojna na Ukrajine, ktorá trvá od 24. februára, pričom rétorika Kremľa je čoraz agresívnejšia a plná vyhrážok. Len včera Sergej Lavrov prirovnal NATO a EÚ k Hitlerovi a jeho spojencom počas druhej svetovej vojny, dnes denník Pravda informuje o kurióznom prípade z ruského Jekaterinburgu.

Práve tam niektorí zamestnanci podniku na výrobu kompresorov začali protest, pretože firma im už niekoľko mesiacov nebola schopná vyplatiť mzdu. Podľa jedného zo zamestnancov niektorí už nemajú peniaze ani na cestu do práce a firma ľuďom dlhuje až 100-tisíc rubľov (zhruba 1 700 eur). Namiesto adekvátneho riešenia však dostali absurdnú odpoveď od samotného generálneho riaditeľa firmy Denisa Tasakova.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/Pixabay


Ten ich pokarhal za nedostatočné nasadenie v čase ruskej „špeciálnej vojenskej operácie“ (výraz „vojna“ v tejto súvislosti Moskva odmieta a jeho použitie trestne stíha) na Ukrajine a dodal, že ani počas druhej svetovej vojny si výplatu nikto nepýtal. „Rád by som, aby sa ľudia nad sebou zamysleli. Nemusím sa nikomu ospravedlňovať, pretože všetci musia chápať situáciu. Ani počas Veľkej vlasteneckej vojny sa na výplatu nikto nepýtal,“ odkázal Tasakov.

Práve prídomok „veľká vlastenecká“ sa v Rusku používa na vojnu Sovietskeho zväzu proti nacistickému Nemecku medzi rokmi 1941 a 1945. Šéf firmy ďalej uviedol, že za meškanie platov môžu sankcie Západu, pričom zamestnanci nedostali peniaze vraj od apríla. Jeden z pracovníkov vo firme však lokálnemu spravodajskému serveru povedal, že problém s vyplácaním miezd je vo firme už od januára tohto roku.

Späť
Zdieľať
Diskusia