Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. júna 2022, 13:16
Čas čítania 0:48
Martin Adam Pavlík

Ruská kapela Little Big utiekla z krajiny do Los Angeles pre prebiehajúcu vojnu na Ukrajine

Ruská kapela Little Big utiekla z krajiny do Los Angeles pre prebiehajúcu vojnu na Ukrajine
Zdroj: Wikimedia/Okras/volně k užití
HUDBA HUDBA LITTLE BIG RUSKO SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Pri tejto príležitosti kapela vydala aj protivojnovú pieseň Generation Cancellation.

Podľa Radio Free Europe/Radio Liberty sa známa ruská štvorčlenná kapela Little Big presťahovala zo svojej rodnej krajiny do Los Angeles v Kalifornii pre prebiehajúcu vojnu na Ukrajine. Práve tú 24. februára odštartovalo Rusko, pričom inváziu bez akejkoľvek provokácie zo strany Ukrajiny označilo ako špeciálnu vojenskú operáciu.

Kapela v piatok vydala aj jasne protivojnovú pieseň Generation Cancellation spolu s výrazne angažovaným a jemne surreálnym videoklipom. V ňom vidno napríklad muža, ktorý ponúka malému chlapcovi bombu v sendviči, granáty poskladané do symbolu mieru či členov kapely, ktorí na sebe majú nápisy „No War“.


V samotnej skladbe sa pýtajú: „Zomrieť alebo odísť? Nemáme na výber.“ Little Big vo vyhlásení dodali, že síce svoju krajinu zbožňujú, ale sú proti vojne na Ukrajine. „Odsudzujeme činy ruskej vlády a ruská vojenská propaganda je pre nás taká ohavná, že sme sa rozhodli nechať všetko za sebou a utiecť z krajiny,“ uviedol vo vyhlásení líder kapely Iľja Prusikin, známy pod prezývkou Iľjič.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Kapela Little Big vznikla v Petrohrade v roku 2013 a v roku 2020 mala reprezentovať Rusko na súťaži Eurovision Song Contest. Pre pandémiu koronavírusu však bola súťaž zrušená. Hudobníci majú na konte zatiaľ štyri štúdiové albumy With Russia from Love, Funeral Rave, Antipositive, Pt. 1 a Antipositive, Pt. 2.

Domov
Zdieľať
Diskusia