Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2022, 16:30
Čas čítania 5:17
Dominik Vetrák

Kvôli týmto seriálom si zaplatíš Netflix, Apple TV+ aj HBO Max. Nič lepšie sme tento rok zatiaľ nevideli

Kvôli týmto seriálom si zaplatíš Netflix, Apple TV+ aj HBO Max. Nič lepšie sme tento rok zatiaľ nevideli
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Za prvých šesť mesiacov roka 2022 sme videli veľké množstvo úžasných seriálov.

Po pohľade na najhoršie a najlepšie filmy prvej polovice roka 2022 je načase zrekapitulovať si aj seriálovú nádielku. Videli sme veľké množstvo seriálov a aj nejaké minisérie, takže vieme celkom objektívne vybrať to najpodarenejšie, čo vyšlo.  

Ak sa ti páčia naše každoročné a polročné prehľady toho najlepšieho zo sveta filmov a seriálov, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+. Vďaka tvojej podpore vieme, že máš o tieto články záujem, a budeme ich písať aj naďalej. 

Odporúčané
Stvorila Upside Down práve Eleven a čo všetko sme sa dozvedeli zo 4. série? Plus časová os celého seriálu Stvorila Upside Down práve Eleven a čo všetko sme sa dozvedeli zo 4. série? Plus časová os celého seriálu 23. júna 2022, 16:30

10. Barry (HBO Max)

Tretia séria Barryho nás oproti prvým dvom trochu sklamala. Ako celok to nefungovalo tak dobre ako predtým, no aj napriek tomu sme si počínanie nájomného vraha Barryho užili. Barry sa snaží prestať so zabíjaním a chce sa sústrediť na svoj vzťah so Sally a hereckú kariéru, jeho minulosť ho však opäť dobehne a on musí znovu siahnuť po zbrani. Medzitým sa mu pokúša pomstiť Fuches a jeho priateľka Sally si začína uvedomovať, že Barry rozhodne nie je psychicky v poriadku. Vysvitne však, že to isté sa dá povedať aj o nej. 

Na Barrym sú stále najlepšie postavy, ich interakcie a nečakané príbehové zvraty. Tvorcovia seriálu sa môžu spoľahnúť na kvalitných hercov, ktorí bez problémov predajú potrebné emócie postáv. A aj keď nás seriál neuchvátil ako celok, niektoré jeho epizódy boli fantastické, ako napríklad akčná naháňačka, ktorá svojím spracovaním nemá v Hollywoode obdobu. 

Barry
Zdroj: HBO

9. The Legend of Vox Machina (Amazon Prime)

Animovaný seriál vytvorili podľa internetového príbehu založeného na populárnej spoločenskej hre Dungeons and Dragons. Tento fantasy svet je plný násilia, vulgarizmov, drakov a iných bytostí, ktoré hrdinom komplikujú život.

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

Hlavnými postavami sú trpaslíci, čarodejnice, elfovia a iní netradiční jedinci, ktorí tvoria hrdinský tím Vox Machina. Navštevujú nebezpečné misie a nestránia sa krčmových bitiek. Keď sú na mizine, podujmú sa na samovražednú misiu pre kráľovstvo. 

Prvá séria má len 12 epizód s priemernou dĺžkou 20 minút, takže ju zhltneš veľmi rýchlo. My sme si v seriáli obľúbili postavy, ktoré majú sem-tam vydarené hlášky, inokedy zase predvádzajú akrobatické a akčné kúsky. Ide o seriál pre dospelých, takže tvorcovia občas riešia aj seriózne problémy a nešetria krvou a násilím. 

The Legend of Vox Machina
Zdroj: Amazon Prime

8. Ozark (Netflix)

Finále Ozarku sa nieslo v dosť depresívnej atmosfére. Znovu nás ohúrili herci a prekvapivé momenty, no nie sme úplne spokojní so samotným koncom príbehu. Osud niektorých postáv sme si predstavovali inak, no aj tak ide o nesmierne kvalitný kriminálny a dramatický príbeh z prostredia problémovej rodiny zapletenej do biznisu s vládou USA a zároveň s mexickým drogovým kartelom. Atmosféra Ozarku nám bude chýbať, takže sme čiastočne smutní, že sa seriál skončil. Zároveň sme však radi, že tvorcovia sa rozhodli príbeh donekonečna nenaťahovať. 

Ozark 4. séria recenzia (Netflix)
Zdroj: Netflix

7. Stranger Things (Netflix)

Seriál sa ešte neskončil a finálne dve epizódy ešte môžu naše hodnotenie ovplyvniť. Rozhodne sme však názoru, že štvrtá séria si miesto v tomto rebríčku zaslúži. Pred jej vydaním sa nám do jej pozerania ani nechcelo, pretože každá epizóda seriálu sa svojou dĺžkou viac podobá na celovečerný film než na televíznu časť. 

Odporúčané
Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy 19. marca 2024, 15:00

Nakoniec sme však boli veľmi spokojní. Tvorcovia seriálu nás opäť dokonale vtiahli do úžasnej retro atmosféry amerického mesta Hawkins v 80. rokoch. Pochváliť môžeme aj kvalitné počítačové triky a záporáka Vecnu.

Na štvrtej sérii nás bavilo absolútne všetko až na dejovú líniu s Eleven. V škole ju šikanujú, no tvorcovia túto tému dobre nespracovali. Je nezaujímavá, plná klišé a rýchlo omrzí. 

Stranger Things – 4. séria.
Stranger Things – 4. séria. Zdroj: Netflix
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 117087 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia