Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2022, 16:01
Čas čítania 0:40
Ema Stanovská TASR

Veliteľ britskej armády: Sme generáciou, ktorá musí opäť pripraviť armádu na boj v Európe

Veliteľ britskej armády: Sme generáciou, ktorá musí opäť pripraviť armádu na boj v Európe
Zdroj: Wikimedia/Sir Patrick Sanders/volně k užití
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA VEĽKÁ BRITÁNIA VOJNA NA UKRAJINE VOJNY
Uložiť Uložené

„V súčasnosti je nevyhnutné vytvoriť armádu schopnú bojovať po boku našich spojencov a poraziť Rusko v boji,“ uviedol Patrick Sanders.

Náčelník generálneho štábu britskej armády Patrick Sanders svojim vojakom povedal, aby sa opäť pripravili na boje v Európe v snahe poraziť ozbrojené sily ruského prezidenta Vladimira Putina. TASR správu prevzala v nedeľu z britskej spravodajskej stanice Sky News.


Generál Sanders sa stal náčelníkom generálneho štábu v pondelok, keď v tejto funkcii nahradil Marka Carletona-Smitha.


„V súčasnosti je nevyhnutné vytvoriť armádu schopnú bojovať po boku našich spojencov a poraziť Rusko v boji,“ uviedol Sanders. „Sme generáciou, ktorá musí opäť pripraviť armádu na boj v Európe,“ dodal.

Odporúčané
Šéf NATO Stoltenberg: Vojna Ruska na Ukrajine môže trvať roky Šéf NATO Stoltenberg: Vojna Ruska na Ukrajine môže trvať roky 19. júna 2022, 12:08

Sanders pripomenul, že od roku 1941 je prvým náčelníkom britského generálneho štábu, ktorý prevzal velenie v čase pozemnej vojny v Európe, v ktorej bojuje kontinentálna mocnosť.


„Ruská invázia na Ukrajinu zdôrazňuje náš hlavný cieľ, ktorým je chrániť Spojené kráľovstvo, a to tým, že budeme pripravení bojovať a víťaziť vo vojnách,“ uzavrel Sanders.

Odporúčané
Kyjev bol v nedeľu ráno znovu terčom vzdušného útoku. Protivzdušná obrana zostrelila ruské rakety Kyjev bol v nedeľu ráno znovu terčom vzdušného útoku. Protivzdušná obrana zostrelila ruské rakety 19. júna 2022, 13:13

Britský premiér Boris Johnson v nedeľu upozornil, že Západ sa musí pripraviť na dlhý boj, keďže sa ruský prezident Vladimir Putin na Ukrajine uchyľuje k opotrebovávacej vojne v snahe rozdrviť Ukrajinu čistou brutalitou.

Anketa:
Myslíš si, že bude tretia svetová vojna?
Áno
Nie
Áno
41 %
139 Hlasov
Nie
59 %
199 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia