Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2022, 14:34
Čas čítania 0:57
Eduard Starkbauer

Balenciaga x Meta naberá konkrétne kontúry. Na svete sú prvé modely pre avatary do metaverza

Balenciaga x Meta naberá konkrétne kontúry. Na svete sú prvé modely pre avatary do metaverza
Zdroj: Meta
NEWS BALENCIAGA FACEBOOK METAVERZUM
Uložiť Uložené

Za módne kúsky značky Balenciaga v metaverze zaplatíš od 3 do 9 dolárov.

Meta ohlásila spoluprácu s módnymi domami Balenciaga, Prada a Thom Browne. Značky majú obliekať jej avatarov v multiverze. Spolupráca visela podľa Highsnobiety už dlhšie vo vzduchu a technologická spoločnosť ju avizovala len pár dní potom, ako sa premenovala z Facebooku na Meta, keď na Twitteri napísala: „Ahoj, @Balenciaga, aký dress code platí v metaverze?“ 

Outfity od známych značiek budú pre avatarov v metaverze podľa Marka Zuckerberga a Evy Chen z Instagramu k dispozícii na predaj už budúci týždeň v rámci tzv. Avatar Store. Pri predstavovaní novinky počas verejne vysielaného videohovoru držala Chen návrhy modelov oblečené priamo na avatare Marka Zuckerberga. 

Počas predstavenia novinky na Instagram Live vyjadril Zuckerberg mierne pochybnosti: „Je otázne, či som dostatočne cool pre toto oblečenie. Nemyslím si, že som dosť atraktívny.“

Meta, ktorá už v januári predstavila jedinečné dresy tímov NFL, plánuje predstaviť ostatné módne spolupráce už čoskoro. Ak nebudú používatelia metaverza ochotní priplatiť si za exkluzívne kúsky, nemusia sa obávať, že ich digitálne verzie ostanú nahé. V rámci virtuálneho obchodu s oblečením budú mať na výber aj z bezplatných kúskov oblečenia. 

Anketa:
Páčia sa ti módne kúsky Balenciaga na avatare Marka Zuckerberga?
Sú cool.
Sú lame.
Sú cool.
9 %
Sú lame.
91 %

Viceprezidentka módnej divízie Instagramu Eva Chen predpokladá, že o módne kúsky bude v metaverze veľký záujem, keďže budú v porovnaní s tými skutočnými omnoho lacnejšie. Ich ceny sa majú pohybovať medzi 2,99 a 8,99 dolára. Podľa Engadgetu sú módne ambície Mety pochopiteľnou súčasťou stratégie generovať zisk napriek postupnému obmedzeniu reklám. 

Späť
Zdieľať
Diskusia