Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce s festivalom Beats for Love.
25. júna 2022, 17:15
Čas čítania 2:12
redakcia

Festival Beats for Love ponúkne svetových DJs aj underground. Súčasťou festivalu sú vzdelávacie workshopy

Festival Beats for Love ponúkne svetových DJs aj underground. Súčasťou festivalu sú vzdelávacie workshopy
Zdroj: Beats for Love/Kuba Zatloukal
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Beats for Love opäť mieri do Dolných Vítkovíc a už tradične ponúka nadupaný line-up aj mimohudobný presah.

Obľúbený festival Beats for Love po trojročnej pauze opäť roztancuje Česko. Od 1. do 4. júla 2022 si môžeš vypočuť najlepších dídžejov medzinárodnej scény a nasať originálnu atmosféru industriálneho areálu Dolných Vítkovíc. Festival vedú zvučné mená ako Armin van Buuren, Alan Walker, Lost Frequencies alebo Timmy Trumpet. Okrem hudobných vystúpení ponúka edukatívny program, nájdeš tam stánky a workshopy zamerané na mixovanie hudby, tanečné lekcie, jogu, ale aj módnu zónu. Už tradične má festival charitatívny presah a jeho súčasťou je pomoc tým, ktorí to potrebujú. 

KÚPIŤ VSTUPENKY
beats for love
Zdroj: Beats for Love/Milan Vrzal

Zaznejú rádiové hity aj underground

Kráľom tohtoročného festivalu je päťnásobný víťaz svetovej ankety DJ Mag Top 100 DJs, autor úspešnej rádiovej šou State of Trance a hitov z prvých priečok svetových rebríčkov Armin van Bureen. Okrem toho zaznejú aj hity Alana Walkera, Lost Frequencies alebo aktuálne jedného z najobľúbenejších dídžejov planéty Timmyho Trumpeta. Vystúpia aj hitmakeri Alle Farben, Wilkinson a Sub Focus, fenomenálny hiphopový projekt Dope D.O.D. a zoskupenie Stereo MCs Ryze.

Okrem rádiových hitov si na 13 pódiách vypočuješ tvorbu undergroundovej scény, potešia sa fanúšikovia reggae, psytrance, techno, electro swing aj house. Všetky dôležité hity zaznejú na obrovskom Love stagei s veľkosťou viac než 1 600 štvorcových metrov, ktorý sľubuje audiovizuálny zážitok v podobe kvalitného zvuku, laserových, svetelných a ohňových efektov. 

Armin van Buuren.
Armin van Buuren. Zdroj: Beats for Love

Bohatý sprievodný program

Pre festival Beats for Love je typický aj mimohudobný presah. Počas minulých ročníkov sa za spolupráce organizátorov a návštevníkov podarilo na charitatívne účely vyzbierať stovky tisíc korún. „Tento rok budeme pomáhať trom mladým ľuďom z Moravskosliezskeho kraja, ktorí prekonali detskú mozgovú obrnu. Finančná a materiálna pomoc má ambíciu podporiť ich v liečbe a rozvojových aktivitách. Naším cieľom je im a ich rodinám pomôcť ku kvalitnejšiemu životu,” uvádza riaditeľ festivalu Kamil Rudolf. 

Okrem charity sa usporiadatelia v rámci festivalu venujú aj vzdelávaniu v rôznych oblastiach. Tento rok na festival dorazia profesionáli z jedného z najstarších pražských klubov Chapeau Rouge, ktorí budú návštevnikov učiť mixovať hudbu. Nebudú chýbať ani stánky so zameraním na zdravotnú prevenciu, tentoraz pôjde o osvetu v oblasti pohlavne prenosných chorôb. Súčasťou programu budú aj workshopy a exhibície hráčov amerického futbalu z klubu Steelers Ostrava, exibície adrenalínového športu parkour, tanečné workshopy a exibície tanečnej skupiny DancePoint alebo workshopy jogy. Na svoje si prídu aj milovníci módy a beauty sveta, módna zóna ponúkne masáže, vlasový styling, mejkap a tetovanie henou. 

Vstupenky rýchlo miznú

Festival každoročne víta návštevníkov nielen z Česka, ale aj zo Švédska, z Izraela, Brazílie a ďalších štátov. Doposiaľ privítal viac než 320 000 návštevníkov a 2 300 umelcov z celého sveta, ktorí spoločne pretancovali 300 hodín. 

Tohtoročný festival sa uskutoční v termíne 1. – 4. 7. 2022 v industriálnom areáli Dolné Vítkovice. Vstupenky sú stále v predaji, aktuálne sa štandardná celofestivalová vstupenka predáva za 2 090 Kč + poplatky predajcu. Pri VIP vstupenkách je v predaji posledná vlna za 5 000 Kč + poplatky predajcu. V predaji sú aj jednodňové lístky, ktoré na jeden zo zvolených dní stoja 890 Kč + poplatky predajcu.

Ak na festival budeš cestovať z väčšej diaľky, môžeš prespať v Love kempe. S kúpou miesta určite neváhaj, pretože v predaji ostáva menej ako polovica kapacity tohto kempu. Love village a parkovanie sú už dokonca vypredané, takže pokiaľ si tento festival nechceš nechať ujsť, kupuj vstupenky už teraz! 

CHCEM ÍSŤ NA BEATS FOR LOVE
beats for love
Zdroj: Beats for Love
Späť
Zdieľať
Diskusia