Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2022, 13:30
Čas čítania 0:42
Martin Mičuda

Dacia mení svoju identitu. Nové je logo, stupne výbavy a masky všetkých modelov

Dacia mení svoju identitu. Nové je logo, stupne výbavy a masky všetkých modelov
Zdroj: Dacia
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY DACIA
Uložiť Uložené

S príchodom nového loga sa zjednotí dizajn masiek všetkých modelov.

Rumunský výrobca zažíva posledné roky obrovský úspech. Po vyše roku od prvej zmienky o novom logu teraz oficiálne ohlásil aj novú identitu.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Modernejšie logo, ktorého podstatou sú spojené písmená D a C, majú symbolizovať väčšie prepojenie medzi automobilkou Dacia a zákazníkom (customer). Na nové logo nadväzuje pozmenená maska chladiča, ktorá zjednotila predné časti všetkých modelov. Vzadu, naopak, zmizol znak a pribudol centrálne umiestnený nápis Dacia v novom minimalistickom štýle, ktorý je aj na volante. Do ponuky začlenili dva nové laky – sivá Dusty a zelená Dusty.

Dacia,
Zdroj: Dacia

S príchodom novej identity sa automobilka zároveň snaží o väčšiu prehľadnosť jednotlivých stupňov výbavy. Najzákladnejšia výbava nesie názov Essential, potom nasleduje Expression a najvyššie sú Joirney a Extreme, ktoré sú určené na výlety do prírody. Model Duster má v rámci zmeny identity inak tvarovanú palubnú dosku, ktorá strieda predošlé okrúhle výduchy ventilácie za podlhovasté.

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

Modely Dacia s novou maskou aj logom je možné objednať si už teraz. Výrobca tvrdí, že Dacia bude prvá automobilka skupiny Renault Group, ktorá plošne zníži maximálnu rýchlosť všetkých modelov na 180 km/h. Stane sa tak od roku 2023.

Dacia, Dacia, Dacia, Dacia,
Zobraziť galériu
(13)
Späť
Zdieľať
Diskusia