Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2022, 13:30
Čas čítania 1:04
Martin Mičuda

Rodina športovo ladených modelov Bentley sa rozrastá o 550-koňové GT S, GTC S a Flying Spur S

Rodina športovo ladených modelov Bentley sa rozrastá o 550-koňové GT S, GTC S a Flying Spur S
Zdroj: Bentley
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BENTLEY
Uložiť Uložené

Svetovú výstavnú premiéru si novinky odkrútia na blížiacom sa tradičnom festivale Goodwood Festival of Speed.

Bentley už dlhé roky ponúka svoje modely nielen s dvanásťvalcovými motormi, ale aj ako V8 variant so športovejšími ambíciami. Najnovšie však britský výrobca rozšíril svoje portfólio o ešte športovejšie modely, ktoré nesú dodatok S.

Po minuloročnej Bentayge S tak spoznávame vozidlá GT S, GTC S a Flying Spur S. Ich spoločným menovateľom je 4-litrový benzínový osemvalec s maximálnym výkonom až 404 kW/550 koní a krútiacim momentom na úrovni 770 Nm. Na to, aby tieto novinky pokorili rýchlosť 100 km/h im stačia len 4 sekundy.

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021, 15:31

Spoločný majú aj pohon všetkých štyroch kolies a 8-stupňovú automatickú prevodovku. Na rozdiel od predošlej generácie vyhotovení S, však tentokrát nie sme svedkami navyšovania výkonu v porovnaní s „klasickými" verziami V8 a zmeny dokonca neevidujeme ani v podvozkových komponentoch.

Elektronicky riadený samosvorný diferenciál tak v ponuke nie je, pridáva však tzv. Dynamic Ride Control, teda systém stabilizátorov, ktorý eliminuje nakláňanie karosérie a prispôsobuje tuhosť v závislosti od aktuálnych podmienok na ceste.

Bentley, Continental GT V8 S, Flying Spur S,
Zdroj: Bentley

Naopak, vskutku väčšími zmenami prešla vizuálna stránka. Modely S dali zbohom početne zastúpeným chrómovým prvkom, ktoré sú v tomto prípade zabalené do čiernej povrchovej úpravy. Platí to aj pre masku so špecifickou výplňou, 22" disky vo vyhotovení Gloss Black, kryty spätných zrkadiel a všetky ozdobné lišty. Poznávacím znakom sú aj 4 čierne koncovky výfuku, svetlomety s tmavším podkladom či výrazné červene strmene bŕzd. Štandardom sú aj špičkové pneumatiky Pirelli P Zero.

Odporúčané
Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? 23. marca 2021, 14:30

Decentné kozmetické zmeny evidujeme aj v interiéri, kde pribudli športové logá, viac zastúpené mikrovlákno Dinamica či jemne pozmenená grafika digitálnych budíkov. Svetovú výstavnú premiéru si novinky odkrútia na blížiacom sa festivale Goodwood Festival of Speed,  ktorý sa uskutoční koncom mesiaca. Cenové relácie zatiaľ nepoznáme.

Bentley, Continental GT V8 S, Flying Spur S,Bentley, Continental GT V8 S, Flying Spur S,Bentley, Continental GT V8 S, Flying Spur S,Bentley, Continental GT V8 S, Flying Spur S,
Zobraziť galériu
(24)
Späť
Zdieľať
Diskusia