Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. júna 2022, 12:30
Čas čítania 5:47
Daniel Mikolášik

Fúknutie do vagíny môže ženu zabiť a rýchlejšie sa opiješ cez konečník. Odborníci hodnotia 15 najbizarnejších tvrdení o sexe

Fúknutie do vagíny môže ženu zabiť a rýchlejšie sa opiješ cez konečník. Odborníci hodnotia 15 najbizarnejších tvrdení o sexe
Zdroj: Refresher/Eliška Kubů
ZAUJÍMAVOSTI MÝTY O SEXE SEX/LIFE SEXUALITA ZDRAVIE ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

S expertmi sme sa pozreli na 15 najčastejších bizarných tvrdení o sexe a pohlavných orgánoch a zisťovali sme, ktoré sú pravdivé a ktoré nie.

Rýchlosť zasúvania pri súloži vraj môže ovplyvniť pohlavie dieťaťa, káva pred sexom údajne dokáže zintenzívniť orgazmus a ak muž priveľa masturbuje, môže vraj prísť o všetky spermie. Mladých Slovákov sme sa pýtali, aké najčastejšie a najbizarnejšie mýty o sexe a pohlavných orgánoch už počuli.

Do ankety na našom instagramovom profile sa zapojili stovky mladých čitateľov s mnohými či už viac alebo menej zvrátenými tvrdeniami. Vybrali sme tie, ktoré sa u respondentov opakovali najčastejšie. Následne sme zisťovali či sú pravdivé, čiastočne pravdivé, alebo nie sú pravdivé vôbec.

Odporúčané
Prvá prehliadka u urológa: bude to bolieť, treba sa pred vyšetrením oholiť alebo vyprázdniť? Lekár vysvetľuje, ako sa pripraviť Prvá prehliadka u urológa: bude to bolieť, treba sa pred vyšetrením oholiť alebo vyprázdniť? Lekár vysvetľuje, ako sa pripraviť 18. marca 2022, 14:30

V článku sme sa spojili s odborníkmi z danej oblasti – s českou gynekologičkou Kamilou Žižkovou, známou aj cez instagramový profil @moje_gynpor, a so slovenským urológom Jánom Švihrom, vystupujúcom na profile @urolog_svihra. Tí nám dané vyjadrenia pomohli odborne zhodnotiť a v prípade, že išlo o mýty, uviesť ich na pravú mieru.

Hoci niektoré tvrdenia sa môžu javiť extrémne pritiahnuté za vlasy, o to viac je potrebné o nich hovoriť a v prípade, že sú nepravdivé, vyvrátiť ich, keďže mnohí mladí ľudia im stále veria.

Naopak, viaceré predstavy o sexe, penisoch či vagínach, ktoré na prvé počutie znejú prehnane  či až neuveriteľne, nám odborníci zhodnotili ako pravdivé.

Odporúčané
Prvá prehliadka u gynekologičky: bude to bolieť a mám sa oholiť? Lekárka prezradila, ako sa pripraviť tak, aby to nebolo trápne Prvá prehliadka u gynekologičky: bude to bolieť a mám sa oholiť? Lekárka prezradila, ako sa pripraviť tak, aby to nebolo trápne 16. februára 2022, 14:30

Ak si chceš prečítať viac textov o sexualite, sleduj túto sekciu. Rozoberáme všetko od sexuálnej orientácie cez sexuálne preferencie a taktiky až po aktuálne informácie o tom, čo vieme o sexualite ľudí. Nechýbajú názory odborníkov a pohľad súčasnej vedy. Viac podobných článkov môžeme robiť len s tvojou podporou, pridaj sa do klubu Refresher+.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Dainis Graveris/na voľné použitie

1. Keď muž pri sexe, pri ktorom sa pár snaží o oplodnenie, zasúva penis rýchlejšie, narodí sa dievčatko. Ak pomalšie, narodí sa chlapček

Žižková: Lož. O pohlaví nerozhoduje rýchlosť zasúvania. Všeobecne platí, že pohlavie dieťaťa určuje spermia, ktorá ako prvá prenikne do vajíčka. Tá buď obsahuje chromozóm X (dievčatko) alebo Y (chlapček). Rovnako tak ani poloha nemá žiadny vplyv na pohlavie dieťatka a neexistuje nič, ako by sme v domácích podmienkach dokázali ovplyvniť pohlavie dieťaťa.

Švihra: Rýchlosť styku, pochopiteľne, nemá vplyv na otehotnenie. Dôležité je, aby sa zdravé spermie dostali k zdravému vajíčku. To, aké pohlavie bude mať dieťatko, je zatiaľ stále hlavne vecou náhody.

2. Ženská vagína dokáže rýchlejšie absorbovať alkohol do tela (ak by žena namočila tampón do alkoholu, tak by sa cez svoj pohlavný orgán, prípadne cez konečník, skôr opila)

Žižková: Pravda. Všeobecne je vaginálna a aj análna sliznica viac prekrvená a omnoho lepšie a rýchlejšie absorbuje. Všetko, čo sa tam absorbuje, obchádza pečeň. Každopádne to vrelo neodporúčam. Takýmto alkoholovým tampónom si žena môže narušiť nielen mikroflóru v pošve, ale aj sliznicu ako takú. Len si spomeňte, ako páli v krku taká borovička.

sex
Zdroj: Pxhere.com/CC0 Public Domain

3. Čím má žena častejšie sex, tým má roztiahnutejšiu vagínu

Žižková: Lož. Vagína má veľmi dobrú schopnosť sa rozťahovať a spätne sa sťahovať. Podľa štúdií dokonca nemajú ani počty pôrodov vplyv na jej dĺžku alebo šírku. Z praxe môžem povedať, že pri pohľade na vulvu alebo vagínu nie sme schopní jednoznačne povedať, či žena rodila a koľkokrát alebo či praktizuje extrémne sexuálne praktiky.

Odporúčané
Vlhkosť vagíny sa počas života mení, veľkosť trvalo nezmení ani množstvo partnerov či pôrod. Vyvraciame mýty o ženskom tele Vlhkosť vagíny sa počas života mení, veľkosť trvalo nezmení ani množstvo partnerov či pôrod. Vyvraciame mýty o ženskom tele 20. februára 2022, 14:30

4. Káva pred sexom dokáže zintenzívniť orgazmus

Žižková: To, že má káva blahodárné účinky, to vieme. Ale čarovná tiež nie je. Kofeín zvyšuje prekrvenie (vrátane penisu aj vulvy) a toto intenzívnejšie prekrvenie potenciálne môže viesť k intenzívnejšiemu orgazmu. Kvalitná káva má významný psychostimulačný účinok, takže by mohla nabudiť aj k lepšímu sexuálnemu zážitku.

Švihra: Nie som andrológ ani sexuológ, ale podľa dostupných svetových štúdií by som bol zatiaľ s týmto tvrdením opatrný. Nedávna štúdia Shirai a kolektívu testovala na mužoch nápoj, ktorý obsahoval aj kofeín. Autori zistili, že nápoj pozitívne vplýval na erekciu, libido aj kvalitu styku. Ako to už ale býva, sú potrebné ďalšie výskumy.

zlaté zrnko, káva
Zdroj: Refresher

5. Častá masturbácia môže ovplyvniť rast mužského pohlavného orgánu, môže minúť všetky spermie alebo môže mužovi spôsobiť chlpaté dlane či úmrtie na dehydratáciu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116370 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Po akej dlhej dobe masturbácie by muž mohol zomrieť na dehydratáciu.
  • Čo všetko dokáže zmeniť chuť mužského semena a ženského výtoku.
  • Či sa pri sexe môžu zväčšiť ženské prsia.
  • Či môže fúkanie do vagíny spôsobiť smrť ženy.
  • Či majú ženy tmavšej farby pleti o dva stupne teplejšiu pošvu ako ženy svetlej pleti.
  • Čo by mali urobiť ženy po sexe.
Domov
Zdieľať
Diskusia