Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2022, 15:30
Čas čítania 0:54
Martin Mičuda

Terramar, Tavascan a UrbanRebel sú 3 úplne nové modely, ktoré Cupra predstavila na veľkolepej prezentácii

Terramar, Tavascan a UrbanRebel sú 3 úplne nové modely, ktoré Cupra predstavila na veľkolepej prezentácii
Zdroj: Cupra
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY CUPRA
Uložiť Uložené

Cupra predstavila tri nové modely áut.

Cupra neďaleko Barcelony na slávnom okruhu Terramar slávnostne odhalila viacero noviniek. Drvivá väčšina z nich je elektrická, pretože aj Cupra sa chce stať čisto elektrickou automobilkou. 

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Na rozmernom pódiu prezentácie sa na okamih ukázali modernizované modely Born, Leon, Formentor, ktorých spoločným znakom bude najmä nový svetelný podpis. Cupra však ukázala aj tri nové modely – Terramar, Tavascan a UrbanRebel. Terramar je SUV, ktoré sa v portfóliu zaradí medzi Atecu a Tarraco a má byť poslednou Cuprou so spaľovacími motormi. Aj tie však budú mať plug-in hybridný pohon, ktorý má zaručiť čisto elektrický dojazd cca 100 km.

Cupra, UrbanRebel,
Zdroj: Cupra

Vo svetlometoch budú zobrazené tri malé trojuholníky. Tie uvidíme postupne na všetkých modeloch. Terramar príde na trh až v roku 2024. Rovnako aj Tavascan, teda čisto elektrické SUV kupé, ktoré je de facto prezlečený Volkswagen ID.5. Má atraktívnejšiu karosériu, ktorá vystihuje športový temperament značky.

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021, 15:31

Vzhľadom na to, že sa autá dostanú na trh až o dva roky, technické vybavenie automobilka veľmi nešpecifikuje. Viac prezradila o elektromobile UrbanRebel, ktorý sa má začať predávať v roku 2025, pravdepodobne pod iným menom. Bude stáť na platforme MEB, bude mať predný pohon a najsilnejší variant má mať výkon až 166 kW/225 koní a 440 Nm.

Malý crossover má na dĺžku len o čosi viac než štyri metre, bezrámové dvere, štýlový exteriér a veľmi futuristicky navrhnutý kokpit s modernými prvkami výbavy. Vyrábať ho budú v španielskom závode v meste Martorell.

Cupra, UrbanRebel,Cupra, UrbanRebel,Cupra, UrbanRebel,Cupra, UrbanRebel,
Zobraziť galériu
(22)
Späť
Zdieľať
Diskusia