Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2022, 9:30
Čas čítania 11:17
Adam Novosad

Organizátorky singles párty v Bratislave, kam chodí lásku hľadať 500 ľudí: O tretej to na parkete vyzerá všelijako (Rozhovor)

REFRESHER BRATISLAVA NEZVYČAJNÉ POVOLANIA O VZŤAHOCH A LÁSKE SEXTING SEXUALITA VZŤAHY
Uložiť Uložené

Hana Poliačiková a Hana Koblišková už roky organizujú párty pre nezadaných, kam chodia ľudia spoznať nových ľudí, ale možno aj nájsť lásku.

„Podľa mňa tam všetci chodia s cieľom niekoho zbaliť. My to vo výsledku potom vidíme o štvrtej ráno na parkete, že to bolo úspešné, že sa majú radi a tancujú spolu. Našou rečou povedané, oni tam nechodia nato, aby sa cmágali hneď o desiatej po príchode, ale prídu preto, lebo sa tam cítia dobre,“ hovorí Hana Koblišková, ktorá spoločne s Hanou Poliačikovou v centre Bratislavy v pravidelných ročných intervaloch organizuje veľkú singles párty Teší Ma.

Vznikla náhodne, keď kamarát Ondrej nemal po tridsiatke priateľku a chcel nájsť miesto, kde sa zoznámiť s novými ľuďmi. Hneď na prvú singles párty prišlo takmer sedemsto ľudí, dnes sa do prítmia bratislavského klubu KC Dunaj chodieva zoznamovať okolo päťsto účastníkov. 

„Vidím ťa, cítim ťa, swajp, dobre, idem ďalej,“ odpovedá Hana Poliačiková na otázku, prečo má singles párty naživo taký obrovský úspech, keď existuje online zoznamka ako Tinder. Všetko je podľa nich o osobnom kontakte, ktorý sa vraj najlepšie ukazuje o tretej či štvrtej ráno na tanečnom parkete, z ktorého niektoré páry spoločne odchádzajú taxíkom domov.

singles
Zdroj: Facebook/TešíMa

Vaša prvá singles párty vznikla na podnet kamaráta Ondreja, ktorý nemal priateľku a chcel spoznať nové ženy. Pôvodne to mala byť iba grilovačka pre priateľov a známych?

Hana Poliačiková: Na začiatku nebolo cieľom vytvoriť veľkú párty. Náš kamarát Ondrej vtedy verejne vystúpil s tým, že hľadá ženu, lebo má okolo tridsať rokov a nemá sa kde zoznamovať s novými ľuďmi. Tým, že môj manžel Martin [Poliačik] bol v tom čase celkom známy a mal veľký zásah na sociálnych sieťach, pridal takýto príspevok a vzniklo pod ním vlákno komentárov – aj my sme single, poďme spraviť párty.

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

Rozmýšľali sme nad grilovačkou pred letom, ale od tej sme upustili. V zime sme vymysleli prvú párty v klube Nu Spirit a to bol spúšťač, nebola za tým vidina žiadnej obrovskej párty. Na prvú párty sme zaviedli registráciu cez mail, bola zadarmo, každý dostal welcome drink, lebo sme si mysleli, že to bude večer pre komunitu našich známych. Lenže dotrepalo sa nám tam skoro sedemsto ľudí.

Stane sa, že sa človek celú noc rozprával s niekým, s kým sa ani rozprávať nechcel, lebo sa bál konverzáciu ukončiť. Stačí sa pritom postaviť a ísť ďalej, je tam ďalších štyristo ľudí.

Na prvú párty v bratislavskom klube prišlo skoro sedemsto ľudí, čo vás negatívne prekvapilo. Znamenalo to, že sa ľudia nevedeli poriadne zoznamovať a spoznávať?

Hana Poliačiková: Väčšina ľudí tam prišla s očakávaním, čo sa bude diať. Takáto párty sa predtým v Bratislave konala v oveľa menšom meradle, zvedavosť ľudí bola veľká, a keď si človek predstaví starý Nu Spirit na Štefánikovej, ten priestor bol malý a ľudia sa tlačili. Narúšali si bublinky, bolo tam málo zón, kde sa mohli trochu schúliť, lebo nie všetci sme extroverti.

Zúčastnila sa na nej pestrá zmes ľudí, nielen naši priatelia, ale aj viacero známych osobností. Vtedy mi padla sánka z toho, čo sme vytvorili, ale dostali sme feedback, že niektorí ľudia museli odísť skôr, lebo sa im nechcelo tlačiť. Preto sme sa rozhodli, že na ďalšie párty zavedieme vstupné.

teší ma, singles
Zdroj: Facebook/TešíMa

Niekto si možno povie, načo existuje singles párty v klube, keď môže nových ľudí spoznať pár klikmi na Tinderi. Vy hovoríte, že váš koncept je odlišný. Prečo treba prísť na singles párty s päťsto ľuďmi namiesto swajpovania na Tinderi?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116201 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké výhody má singles párty s päťsto ľuďmi oproti swajpovaniu na Tinderi.
  • Prečo je na párty väčšinou viac žien ako mužov. 
  • Čo sa podľa organizátoriek deje na parkete o tretej či štvrtej ráno.
  • Či na singles párty chodievajú známe osobnosti zo šoubiznisu.
  • Ako spokojné páriky nadránom odchádzajú z parketu taxíkom spolu domov. 
  • Ako naposledy dohodili vysokého fešáka žene, s ktorým k sebe pristali.
  • Či aktívne zasahujú do zoznamovacích hier a aktivít, aby spájali konkrétne páry.
  • Čo všetko dostaneš na párty za vstupné, ktoré musíš zaplatiť. 
  • Kedy si singles párty párik v škraboškách pomýlil so swingers párty.
Domov
Zdieľať
Diskusia