Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. mája 2022, 10:30
Čas čítania 1:13
Martin Adam Pavlík

Johnny Depp vs. Amber Heard: kedy môžeme očakávať verdikt poroty?

Johnny Depp vs. Amber Heard: kedy môžeme očakávať verdikt poroty?
Zdroj: TASR/AP/Steve Helber, Pool/Evelyn Hockstein
ZAUJÍMAVOSTI AMBER HEARD JOHNNY DEPP JOHNNY DEPP VS. AMBER HEARD SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Záverečné argumenty právnych zástupcov Deppa aj Heard zazneli v piatok, všetko je už v rukách poroty. Koľko času má na rozhodnutie?

Súdny proces medzi Johnnym Deppom a Amber Heard v americkej Virgínii, ktorý trval od 11. apríla, sa v piatok 27. mája skončil. Herec zažaloval exmanželku za ohováranie a urážku na cti po neúspešnom procese v Británii. Ak tentoraz vyhrá, Amber Heard mu bude musieť zaplatiť až 50 miliónov dolárov. Herečka však podala protižalobu – rovnako za ohováranie. Od herca žiada 100 miliónov dolárov. Ak si proces nestihol sledovať, všetko potrebné nájdeš v našich rozsiahlych prehľadoch

Proces sa vysielal naživo cez internet, čím sa stal jedným z najsledovanejších za posledné roky. Verejnosť sa aj v dôsledku toho rozdelila do dvoch táborov, pričom nepochybne väčší zástup fanúšikov má momentálne hviezda Pirátov Karibiku. Podľa Sky News počas piatkových záverečných rečí pred súdom zazneli viaceré emotívne prejavy. 

„Tento prípad pána Deppa nikdy nebol o peniazoch... Ide o reputáciu pána Deppa a jeho oslobodenie z väzenia, v ktorom žil posledných šesť rokov,“ povedal Deppov právnik Benjamin Chew, pričom slovo väzenie myslel, samozrejme, metaforicky, keďže hercovi sa Hollywood obrátil chrbtom a prišiel o viacero projektov. „Prosíme vás, aby ste mu vrátili jeho meno, povesť a kariéru,“ dodal Chew.


„V tejto súdnej sieni je násilník, ale nie je to pán Depp. A v tejto súdnej sieni je obeť domáceho násilia, ale nie je to pani Heard,“ povedala pred porotou Camille Vasquez, ďalšia zástupkyňa Johnnyho Deppa. Podľa Benjamina Rottenborna, ktorý zastupoval Amber Heard, však Deppova žaloba nebola o hercovej povesti, ale bola súčasťou prebiehajúcej ohováracej kampane, ktorú Depp spustil po tom, čo Heard podala žiadosť o rozvod. To, čo nás momentálne všetkých najviac zaujíma, je, kedy môžeme očakávať verdikt poroty.


Ako píšu Inews, sudkyňa Penney Azcarate povedala, že sedemčlenná porota a dvaja náhradníci nebudú mať časový limit na prerokovanie svojho rozhodnutia. Znamená to, že verdikt môže padnúť už dnes, teda v utorok 31. mája (v pondelok bol v Amerike sviatok, preto súd nezasadal), ale pokojne aj o niekoľko dní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia