Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2022, 8:45
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš TASR

Polročné prázdniny od nasledujúceho školského roka nebudú. Ministerstvo povedalo dôvod

NEWS ŠKOLSTVO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Odborári chceli návrh zrušiť.

Polročné prázdniny, ktoré trvajú jeden deň, sa od nasledujúceho školského roka 2022/2023 zrušia. Vyplýva to z novely vyhlášky rezortu školstva o podrobnostiach o organizácii školského roka na školách, ktorá v pondelok nadobudla účinnosť.


„Polročné prázdniny sa rušia najmä z dôvodu nadbytočnosti vzhľadom na to, že trvanie polročných prázdnin neprináša žiadne pozitívne vplyvy na žiakov v školách,“ uviedol rezort školstva. Z aplikačnej praxe podľa ministerstva vyplýva, že polročné prázdniny nepostačujú na ich regeneráciu a javia sa ako problematické či už pre zamestnancov škôl, alebo pre zákonných zástupcov žiakov.


Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku chcel návrh stiahnuť. Polročné prázdniny vnímajú školskí odborári ako súčasť školských prázdnin a nevideli praktický dôvod na zmenu zaužívaného stavu.


Podľa zákona o výchove a vzdelávaní (školský zákon) ministerstvo školstva každoročne do 31. mája zverejní termíny školských prázdnin v období školského vyučovania na svojom webovom sídle na tri po sebe nasledujúce školské roky.

Anketa:
Si za zrušenie polročných prázdnin? 
Áno, sú zbytočné.
Nie, majú význam. 
Áno, sú zbytočné.
25 %
234 Hlasov
Nie, majú význam. 
75 %
687 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia