Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2022, 20:00
Čas čítania 1:09
Ema Stanovská

TOP 3 štvrtok: V Maďarsku budú môcť lacnejšie tankovať len domáci, Kate Moss vypovedala pred súdom a Blaha vydal knihu o Leninovi

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

V Maďarsku lacnejšie natankujú len domáci

Od piatka budú môcť v Maďarsku tankovať za zvýhodnené ceny iba autá s maďarskou značkou, vyhlásil šéf maďarského úradu vlády Gergely Gulyás.

Gulyás to odôvodnil tankovacou turistikou v prihraničných regiónoch, ktorá spôsobila problémy s dodávaním pohonných hmôt.

Je otázne, nakoľko je toto nariadenie v súlade s právom Európskej únie – podľa Charty základných práv Európskej únie sa totiž zakazuje akákoľvek diskriminácia z dôvodu štátnej príslušnosti.

Viac sa dočítaš tu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Getty Images/Sean Gallup

Ľuboš Blaha vydal knihu o Leninovi

Podpredsedovi Smeru Ľubošovi Blahovi vyšla pod hlavičkou Slovenskej akadémie vied kniha o Leninovi. Poslanec Národnej rady SR ju vydal pod pseudonymom Peter Vidovan. Blaha sa v knihe označuje za disidenta a vyzdvihuje v nej komunistický režim. 

Blaha v knihe naznačuje, že údajne nežijeme v demokratickom štáte, a novinárom vysvetľuje, že falošné meno využil preto, lebo sa bojí prenasledovania a zastrašovania za svoje názory. Ide o paradox, keďže rovnako svoje názory prezentuje v parlamente alebo na tlačových konferenciách či v statusoch na sociálnej sieti. 

Viac sa dočítaš tu.

Blaha
Zdroj: Facebook/Ľuboš Blaha

Deppova expriateľka Kate Moss vypovedala pred súdom

V rámci ostro sledovaného súdneho procesu s Johnnym Deppom a Amber Heard pred súdom vypovedala topmodelka Kate Moss. S hercom žila v 90. rokoch. Ešte v rámci svojej výpovede pred niekoľkými týždňami Amber Heard konštatovala, že vie o páde zo schodov, pri ktorom sa vraj Depp zachoval ako agresor. 

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Táto taktika však nevyšla, topmodelka Kate Moss totiž podľa BBC pod prísahou pred súdom potvrdila, že populárny herec je starostlivý, a vyvrátila tak ďalšie tvrdenie Amber Heard.

Viac sa dočítaš tu.

Svedectvo Kate Moss na súde vo Virgínii.
Svedectvo Kate Moss na súde vo Virgínii. Zdroj: TASR/AP/Evelyn Hockstein/Pool

Instagramový post dňa

Justin Timberlake predal všetky svoje piesne britskej spoločnosti Hipgnosis, čím jej odovzdal 100-percentné vlastníctvo autorských práv – šlo o obchod s hodnotou 100 miliónov dolárov. Spevák sa vyjadril, že sa „teší na vstup do ďalšej kapitoly“.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa COMPLEX (@complex)

Späť
Zdieľať
Diskusia