Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2022, 20:22
Čas čítania 0:53
Ivan Koribanič TASR

VIDEO: Vladimir Putin sa prvýkrát od začiatku vojny na Ukrajine pozrel do očí zraneným ruským vojakom. Navštívil ich v nemocnici

VIDEO: Vladimir Putin sa prvýkrát od začiatku vojny na Ukrajine pozrel do očí zraneným ruským vojakom. Navštívil ich v nemocnici
Zdroj: TASR/AP
POLITIKA RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Agentúra DPA pripomenula, že šéf Kremľa v sprievode ruského ministra obrany Sergeja Šojgua navštívil zranených vojakov po prvý raz od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z 24. februára.

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu navštívil jednu z moskovských vojenských nemocníc a stretol sa s vojakmi, ktorí boli zranení počas bojov na Ukrajine.


„Prezident neustále kontroluje podmienky zaobchádzania s tými, ktorí boli zranení počas špeciálnej vojenskej operácie. V stredu si mohol tieto podmienky pozrieť osobne,” povedal o návšteve zdravotníckeho zariadenia hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

 

„Všetci účastníci špeciálnej vojenskej operácie na ochranu Donbasu sú hrdinovia a malo by sa s nimi ako s hrdinami zaobchádzať,” uviedol Putin. Podľa televízie Rossija-24 Putin navštívil ranených v Ústrednej vojenskej nemocnici P. V. Mandryka v Moskve.

Agentúra DPA pripomenula, že šéf Kremľa v sprievode ruského ministra obrany Sergeja Šojgua navštívil zranených vojakov po prvý raz od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z 24. februára. Ďalšie video zo stretnutia Putina a ruských vojakov si môžeš pozrieť tu.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Ruský silový rezort bilanciu obetí naposledy zverejnil koncom marca. Vtedy priznal, že na Ukrajine prišlo o život 1 351 ruských vojakov. Podľa Kyjeva je však toto číslo omnoho vyššie. Ukrajinská armáda hovorí, že o život prišlo zhruba 30-tisíc vojakov z Ruska. Tieto údaje nebolo možné nezávisle overiť.

Zranených ruských vojakov už raz ruskí politici navštívili. Zmrzačení bojovníci mali vtedy strach v očiach, zatiaľ čo im na hruď pripínali medaily. Článok si môžeš prečítať tu.

Späť
Zdieľať
Diskusia