Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2022, 19:21
Čas čítania 0:45
Martin Mičuda

Lego odhalilo obrovskú stavebnicu superšportu. Postaviť si môžeš Ferrari s najvýkonnejším motorom v histórii

Lego odhalilo obrovskú stavebnicu superšportu. Postaviť si môžeš Ferrari s najvýkonnejším motorom v histórii
Zdroj: Lego/propagačné foto
TECH LEGO
Uložiť Uložené

Model Ferrari Daytona SP3 tvorí až 3 778 dielikov.

Presne pred dvomi rokmi spoločnosť Lego predstavila obrovskú stavebnicu Lamborghini, no a v uplynulých hodinách spoznávame ďalší pozoruhodný kúsok zo série Technic.

Práve tá odjakživa potvrdzuje, že ikonické kocky lega nie sú určené len pre deti, a dôkazom toho je aj najnovší model Ferrari Daytona SP3.

Dánsky výrobca stavebníc tak opäť navrhol superšport podľa skutočnej predlohy, ktorú reprezentuje v mierke 1 : 8 v naozaj autentickom spracovaní. Pripomeňme, že Daytona SP3 má najvýkonnejší motor v histórii značky.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Vďaka veľkému množstvu pohyblivých častí ide o detailnú repliku skutočného modelu, ktorý vznikal v úzkej spolupráci so samotnou automobilkou. Spomeňme preto napríklad funkčné riadenie, 8-stupňovú sekvenčnú prevodovku s pádlami pod volantom či motor V12 s pohyblivými piestmi. Okrem možnosti otvoriť kapotu nechýbajú ani otváracie vertikálne dvere, odnímateľný strešný panel či funkčné zavesenie kolies s tlmičmi. 

Lego, Ferrari, Daytona SP3,
Zdroj: Lego

Detailne spracovaná stavebnica s unikátne navrhnutými diskmi meria 59 × 25 × 14 centimetrov, pričom dokopy ide až o 3 778 dielikov. Ako je zvykom, okrem samotného modelu a exkluzívneho obalu je súčasťou aj návod v elegantnej brožúrke s informáciami o spolupráci medzi dizajnérmi Lega a Ferrari. 

Oficiálna cena bola stanovená na hodnotu 399,99 €, k spusteniu predaja dôjde 1. júna.

Lego, Ferrari, Daytona SP3,Lego, Ferrari, Daytona SP3,Lego, Ferrari, Daytona SP3,Lego, Ferrari, Daytona SP3,
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia