Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Kariéra
1. júna 2022, 9:00
Čas čítania 3:56
Sponzorovaný obsah

Na Kariéra Expo v Košiciach stretneš 60 zamestnávateľov, môžeš si skúsiť pohovor a vypočuť prednášky Domiho Halyho či Lapkinn

Na Kariéra Expo v Košiciach stretneš 60 zamestnávateľov, môžeš si skúsiť pohovor a vypočuť prednášky Domiho Halyho či Lapkinn
Zdroj: Unsplash/Mohammed Thoufik
ZAUJÍMAVOSTI PRÁCA
Uložiť Uložené

Zisti, ako sa uživiť svojím koníčkom, ako vyzerá dokonalý životopis aj to, ako zaujať na pohovore.

Východné Slovensko má mnoho skvelých pracovných príležitostí, ktoré ti pripomenú, že je dôvod tu zostať. Ideálnym podujatím, kde sa o tom môžeš presvedčiť, je Kariéra Expo, ktoré sa koná už 8. júna v Košiciach. Ak si z východného Slovenska, hľadáš si prácu alebo sa chceš nechať inšpirovať prednáškami Domiho Halyho, Jara Slávika, blogerky Lapkinn či Mikiho Plichtu a ďalších, rozhodne by si tu nemal chýbať. Zisti, čo všetko tu budeš môcť zažiť a ako sa na podujatie dostať. 

Kariéra Expo sa bude konať 8. júna v Spoločenskom pavilóne a vstup je zadarmo. Stačí sa len zaregistrovať
Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: Unsplash/Glenn Carstens-Peters/volně k užití

Spoznaj pracovné príležitosti z regiónu

Kariéra Expo je ideálna príležitosť, ako si nielen nájsť prácu, ale aj zistiť viac o pracovnom trhu a rôznych pracovných pozíciách. Vďaka 60 vystavovateľom, ktorí budú na Expe prítomní, zistíš, aké rôzne pracovné ponuky existujú, a možno objavíš aj také, o ktorých si dosiaľ netušil, že sú ako stvorené práve pre teba.

Medzi vystavovateľmi nájdeš zamestnávateľov z rôznych oblastí od administratívy cez cestovný ruch a gastronómiu až po marketing a zdravotníctvo. Chýbať nebude napríklad ani Kaufland, Telekom, mesto Košice či Ozbrojené sily Slovenskej republiky. Na podujatí Kariéra Expo tak budeš mať jedinečnú príležitosť zistiť o zamestnávateľoch z regiónu viac. 

Vyskúšaj si tu pohovor a nechaj si vylepšiť životopis

Čaká ťa tu viacero workshopov, ktoré ti pomôžu pripraviť sa na rôzne situácie týkajúce sa nielen hľadania novej práce. Dokázal by si teraz vymenovať svojich 5 silných stránok, ak by sme ti na to dali dve minúty? Na pohovore by si ich mal vedieť sypať z rukáva, hovorí to nielen o tvojej pripravenosti, ale aj o tom, ako dobre poznáš sám seba.

Práve na podujatí Kariéra Expo v Košiciach ti pomôžu zistiť, aké sú tvoje silné stránky, vyskúšaš si simulovaný pohovor, a to dokonca aj v angličtine. Najbližšie, keď pôjdeš na reálny pohovor, nebudeš v strese, keď sa ťa opýtajú, prečo si práve ty vhodný kandidát, nebudeš sa báť vypýtať si adekvátny plat a bez ostychu položíš dôležité otázky aj ty.   

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: Unsplash/charlesdeluvio

V stánku Kariéra ti poradia, ako si čo najlepšie vytvoriť životopis, aby si s ním uspel, a dokonca ti tu doň urobia aj profesionálnu fotku. Nezabudni si preto priniesť svoj životopis alebo si ho môžeš spolu s profesionálmi odborného partnera HRQ Group urobiť rovno tu.

Okrem toho si tu budeš môcť otestovať, či ovládaš programy ako Excel, tabuľky Google a Word. Príď sa presvedčiť, či ťa náhodou neprekvapí nejaká úloha. Ak si nie si istý, na akej úrovni ovládaš cudzí jazyk, môžeš si to overiť vďaka jazykovému testovaniu (v angličtine, nemčine, španielčine a ruštine) a poradenstvu jazykovej školy VISTA. 

Zaznejú tu zaujímavé témy z oblasti vzdelávania, odbornej prípravy, voľby zamestnania, sebarozvoja a množstvo ďalších tém z oblasti kariérneho poradenstva. Na svoje si zaručene prídu nielen mladí absolventi, ale aj všetci, čo sa chcú dozvedieť nové informácie.

Inšpiruj sa prednáškami Domiho Halyho, Jara Slávika, Lapkinn, Mikiho Plichtu a ďalších 

Na podujatí Kariéra Expo vystúpi 15 spíkrov, z rôznych oblastí. Medzi nimi je aj komik, hudobník, youtuber a finalista ankety Social Awards Slovakia Domi Haly, blogerka, content creatorka a majiteľka XBODY KOŠICE®️ Linda Babušík Adamčíková známa ako Lapkinn

Dominik Haluška alias Domi Haly je dnes známy ako človek, ktorý svojimi vtipnými videami zabáva tisícky Slovákov. Na podujatí Kariéra Expo porozpráva vo svojej prednáške o tom, či sa dá preraziť so satirou na sociálnych sieťach. Už teraz je jasné, že úspech si musel naozaj odmakať, prezradil nám totiž, že jeho prvá práca bola v Anglicku, kde v reštaurácii pracoval ako umývač riadu a pomocník v kuchyni. 

kariéra expo 2022 košice
Dominik Haluška alias Domi Haly. Zdroj: Kariéra


No ešte predtým, ako sa začal živiť humorom, pracoval v Košiciach v americkej firme na pozícii tech support representative. „Po zhodnotení svojho pracovného života som sa rozhodol robiť to, čo ma naozaj baví. Vedel som, že rád zabávam ľudí okolo seba a rád sa venujem hudbe. Vedel som, že táto ,práca‘ ma bude vedieť uživiť, ale nevedel som, v akom časovom horizonte.“ Rozhodol sa preto venovať sa zábave a hudbe, keďže si všímal pozitívne odozvy zo svojho okolia.

Hovorí však, že to nenazýva prácou, ale koníčkom, ktorým sa dokáže uživiť. „A to je pre človeka veľmi zaujímavý a krásny pocit. Prajem to naozaj každému, pretože takto môže byť svet krajší,“ dodáva. Ak chceš vedieť, ako prísť na to, čo ťa naozaj v živote baví, príď na Kariéra Expo Košice a vypočuj si prednášku Domiho Halyho. Môžeš v nej nájsť inšpiráciu nielen pre svoj pracovný život, určite v nej nájdeš aj nejaké tipy, ako ísť za svojím snom. 

registrovať sa

Lapkinn ti prezradí, ako robiť to, čo ťa baví, a zostať motivovaný

Ako robiť to, čo ťa baví, ísť si za svojím snom a ostať motivovaný? O tom bude prednáška Lindy Babušík Adamčíkovej známej ako Lapkinn. Práce sa rozhodne nikdy nebála, už v pätnástich rokoch bola na pozícii moderátorky v žilinskom regionálnom rádiu Frontinus.

Linda Babušík Adamčíková známa ako Lapkinn.
Linda Babušík Adamčíková známa ako Lapkinn. Zdroj: Kariéra

Keďže sa už deväť rokov venuje blogovaniu a získala zaň aj titul bloger roka v kategórii móda, musela sa naučiť plniť svoje povinnosti bez toho, aby jej niekto zadával deadliny, a pracovať efektívne. Dnes je mamou, aktuálne podniká a je majiteľkou XBODY KOŠICE ®. „Vždy som túžila mať vlastný biznis, o ktorý sa môžem starať a posúvať ho ďalej. Veľmi sa teším z toho, že sa mi tento minisen splnil. Práve XBODY KOŠICE ®, ktorého som majiteľkou, je nielen moja aktuálna práca, ale aj srdcovka v jednom,“ hovorí. Jej prednáška ťa preto inšpiruje nielen v tom, ako ísť za svojím snom, ale nájdeš v nej aj užitočné tipy, ktoré ti pomôžu v každodennom živote


Vo svojej prednáške ti napríklad prezradí zaručený spôsob, ako zanechať dobrý dojem u personalistov a zaujať svojím štýlom v obliekaní. Rozhodne ťa čaká hneď niekoľko inšpiratívnych rád, ako zažiariť na pohovore nielen vďaka svojim skúsenostiam

O svoje vedomosti a tipy sa podelia aj ďalší spíkri, medzi ktorými sú napríklad aj Linkedin storyteller Miki Plichta a hudobný producent a scenárista Jaroslav Slávik. Nechaj sa inšpirovať ich príbehmi a príď 8. júna na podujatie Kariéra Expo v Košiciach. 

viac informácií
Domov
Zdieľať
Diskusia