Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2022, 11:30
Čas čítania 5:11
Dominik Vetrák

Čo budeme v júni pozerať na Netflixe, HBO Max, Disney+, Amazone a Apple TV+? Toto je program streamovacích služieb

FILMY A SERIÁLY PROGRAM AMAZON PRIME PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM DISNEY+ PROGRAM HBO MAX PROGRAM NETFLIX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Týchto 10 seriálov a filmov ťa v júni pravdepodobne zahltí a nebudeš sa od nich vedieť odtrhnúť.

14. júna 2022 na Slovensku štartuje streamovacia služba Disney+, na ktorej nájdeš najmä rodinné a animované filmy od spoločností Disney a Pixar či seriály a filmy zo sveta Star Wars a Marvelu. Diváci tak budú mať oveľa väčší výber zložený z hollywoodskych projektov.

Okrem toho už klasicky najviac atraktívneho obsahu ponúka Netflix. V redakcii sme sa pozreli na viaceré ďalšie streamovacie platformy a vybrali sme z nich 10 očakávaných seriálov a filmov, ktoré sa oplatí vidieť. 

Ak sa ti páčia naše prehľady filmov a seriálov s premiérou v kinách a na Netflixe a ostatných streamovacích službách, daj nám najavo, že ich chceš čítať aj naďalej, a staň sa členom klubu Refresher+.

Odporúčané
RECENZIA: Top Gun Maverick RECENZIA: Top Gun Maverick 25. mája 2022, 18:30

Netflix

Hustle – 8. jún

Herec Adam Sandler hrá v dráme Hustle basketbalového skauta pre NBA, najprestížnejšiu basketbalovú ligu na svete. Raz nájde v Španielsku veľmi talentovaného chlapca a urobí všetko pre to, aby ho dostal do NBA. 

Okrem športových problémov sa obaja chlapi musia vyrovnať aj s tými rodinnými a psychickými. Mladý Španiel sa musí starať o rodinu, no rozhodne sa risknúť to a odchádza trénovať do USA. Ak mu to nevyjde, príde o prácu a nebude mať ako živiť rodinu. Basketbalový skaut sa zase musí vyrovnať s výčitkami, že so svojou rodinou trávi len málo času. 

Spiderhead – 17. jún

Príbeh nás zavedie do blízkej budúcnosti, keď majú väzni možnosť zúčastniť sa na testovaní experimentálnych drog. Štát im za to skráti ich trest. Hlavnou postavou je vedec Steve (Chris Hemsworth), ktorý drogy na ľuďoch testuje bez akýchkoľvek zábran.

 

Neprekáža mu, že ich vystavuje nebezpečiu. Dôležité sú pre neho výsledky. Chce vedieť ovládať správanie a pocity iných ľudí. Vďaka drogám dokáže v dvoch cudzích ľuďoch vyvolať silné puto a dokonca aj lásku, respektíve dohnať ich k vášnivému sexu.

 

Režíroval Joseph Kosinski (Oblivion, Tron: Legacy, Top Gun: Maverick) a okrem Chrisa Hemswortha uvidíme aj hercov Milesa Tellera či Jurnee Smollett. Scenár napísali Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool).

The Umbrella Academy – 22. jún

Tím hrdinov z The Umbrella Academy na konci druhej série opäť zachránil svet, no spôsobili tým ďalšiu katastrofu. Vytvorili časový paradox, takže keď sa vrátili z minulosti do súčasnosti, ocitli sa vo svete, v ktorom je veľa vecí inak. Napríklad v ich dome žije celkom iný tím superhrdinov, proti ktorým budú musieť bojovať. Nehovoriac o tom, že ak sa neodstránia problémy s časovým paradoxom, zničí celú planétu. 

Man vs Bee – 24. jún

V tejto komediálnej sérii má herec Rowan Atkinson (Mr. Bean) útočiť na včelu. Znie to absolútne bizarne, navyše pri tomto type príbehu je len veľmi tenká hranica medzi vtipným a trápnym. Uvidíme, kam to tvorcovia seriálu dotiahnu v tomto prípade. Na Netflixe sa však už do trendov dostali oveľa zvláštnejšie vyzerajúce seriály a filmy, takže nepochybujeme, že aj toto si nájde svoju fanúšikovskú základňu.

Money Heist: Korea – Joint Economic Area – 24. jún

Ide o juhokórejský remake španielskeho seriálu, ktorý tvorcovia po dvoch sériách takmer zrušili. Keď sa však dostal na Netflix, objavili ho milióny ľudí a stal sa z neho celosvetový fenomén. Seriál sa skončil, ale Netflix z neho chce vyžmýkať čo najviac, takže začal pripravovať juhokórejský remake.

Odporúčané
Nové seriály a filmy v marci: vysekaný Jake Gyllenhaal, návrat X-Mena a Invincible či vražda Lincolna v konšpiračnom rúchu Nové seriály a filmy v marci: vysekaný Jake Gyllenhaal, návrat X-Mena a Invincible či vražda Lincolna v konšpiračnom rúchu 8. marca 2024, 14:30

Nepôjde však o obyčajný remake. Juhokórejská verzia si upraví príbeh, ktorý bude výrazne ovplyvnený odlišným prostredím. Podnázov seriálu Joint Economic Area označuje významnú udalosť v dejinách Kórey. V seriáli sa Južná a Severná Kórea spoja do jednej krajiny, čo otvorí nové možnosti obchodu. Partia zlodejov sa to pokúsi využiť na zinscenovanie najväčšej lúpeže v histórii.

Amazon Prime Video 

The Boys – 3. jún

Najatraktívnejšou premiérou na Amazon Prime Video je tretia séria superhrdinského seriálu The Boys. V tomto seriáli však superhrdinovia nie sú až takí super. Zabíjajú nevinných ľudí, okrádajú ich a zaplietli sa do vládnych konšpirácií. Niekoľkým ľuďom na čele s Billym Butcherom (Karl Urban) to prekáža a rozhodnú sa skorumpovaných nadľudí zabíjať. Seriál je akčný, brutálny a miestami vtipný.

Má kvalitné vizuálne triky a sympatické postavy, pričom svet superhrdinov spracoval veľmi originálnym spôsobom. V ďalších častiach uvidíme okrem nových hrdinov a záporákov aj Billyho Butchera, ktorý vďaka experimentálnej droge získa na krátky čas superschopnosti. Nie všetci členovia tímu však súhlasia s porekadlom „klin sa klinom vybíja“, v dôsledku čoho v partii The Boys vzniknú problémy. 

Shudder

Mad God – 16. jún

Mad God je animovaný stop-motion film od 72-ročného režiséra Phila Tippetta, ktorý na ňom pracoval 30 rokov. Tippett bol tvorcom vizuálnych efektov pre pôvodný Jurský Park od režiséra Stevena Spielberga, ale efekty robil aj pre filmy ako Robocop, Star Wars či Indiana Jones. Posledných 7-8 rokov dokončoval Mad God a podľa recenzentov je výsledok úžasný.

 

Snímku natáčal pomocou miniatúr a s menším rozpočtom, takže mu to trvalo veľmi dlho. Po pozretí traileru však pochopíš, že to malo zmysel, keďže film má vďaka tomu unikátny vizuál a vydarenú hororovú atmosféru. Streamovacia platforma Shudder na Slovensku zatiaľ nie je, ale tento film by si určite mal vidieť.

Apple TV+

Cha Cha Real Smooth – 17. jún

V traileri na film ťa asi najviac ožiari nádherný úsmev herečky Dakoty Johnson. Jej postava Domino hľadá niekoho, kto by strážil jej dcéru Lolu a dokázal si s ňou vytvoriť vzťah. Ide však o komplikované dievča, ktoré si nikoho nechce pripustiť k telu. Jedného dňa to však zmení 22-ročný dídžej Andrew.

Ten s Lolou nadviaže vzťah a začne niečo cítiť aj k Domino, ktorá však už má snúbenca. Režisér snímku štylizuje ako „coming-of-age“ story, teda príbeh o dospievaní ako 12-ročnej Loly, tak 22-ročného Andrewa, ktorý ešte stále nevie, ako by mal vyzerať jeho dospelý život.

Film na nás z traileru pôsobí veľmi sympaticky, a tak mu zrejme dáme šancu. Na Apple TV+ vychádza 10. júna aj tretia séria sci-fi seriálu For All Mankind.

Disney+

Ms. Marvel – 8. jún

Najnovší marvelovský seriál dorazí krátko po skončení toho predošlého – Moon Knighta. Trailery seriál prezentujú ako príbeh o dospievaní tínedžerky, ktorá vďaka magickému náramku získa superschopnosti. 

Kamala Khan, ako sa civilným menom volá hrdinka Ms. Marvel, je moslimského pôvodu, čo tvorcovia patrične preniesli aj do príbehu. Mladá Kamala bude pre komiksový svet Marvelu dôležitou postavou, keďže bude mať jednu z hlavných rol aj v pripravovanom blockbusteri The Marvels, ktorý je pokračovaním filmu Captain Marvel s herečkou Brie Larson. 

Odporúčané
5 najlepších nových seriálov a filmov na Netflixe v marci 2024: sci-fi konkurencia Game of Thrones aj štýlová britská gangsterka 5 najlepších nových seriálov a filmov na Netflixe v marci 2024: sci-fi konkurencia Game of Thrones aj štýlová britská gangsterka 3. marca 2024, 13:10

Stále nevieme, o čom presne Ms. Marvel bude. Okrem klasických tínedžerských problémov a učenia sa, ako zvládať svoje schopnosti, bude Kamala bojovať aj proti akýmsi záporákom. Ich motivácie a totožnosť však zistíme asi až počas seriálu. Ten bude mať zrejme šesť častí. Prvú a šiestu časť zrežírovali Adil El Arbi a Bilall Fallah (Bad Boys for Life). 

HBO Max

Westworld – 26. 6. 

Štvrtá séria sci-fi seriálu dorazí po dvojročnej pauze, počas ktorej sme už aj zabudli, že sa tento seriál vysiela. Po fantastickej prvej sérii prišla až zbytočne komplikovaná druhá séria, no a tú tretiu sme viacerí už ani nepozerali.

Tvorcovia nedokázali naplniť potenciál skvelého seriálu, no nevzdávajú sa a vo štvrtej sérii chcú predstaviť ďalšie parky a nepochybne nás čakajú aj ďalšie dejové zvraty. Westworld zachytáva našu planétu v blízkej budúcnosti, keď bohaté korporácie vytvorili zábavné parky, vďaka ktorým sa ľudia môžu dostať na divoký západ plný kovbojov či do úplne iných časových období.

V týchto parkoch si môžu robiť, čokoľvek chcú, bez akýchkoľvek následkov, takže je jasné, že niektorí v parkoch vraždia, znásilňujú a páchajú zločiny. Obyvateľmi parkov sú roboti s umelou inteligenciou, ktorí sú od skutočných ľudí navonok na nerozoznanie. Čo sa však stane, keď si roboti povedia, že už toho majú dosť?

Bonus

Na streamovacej platforme Hulu bude mať v júni premiéru druhá séria obľúbeného kriminálno-komediálneho seriálu Only Murders in the Building. Herci Selena Gomez, Steve Martin a Martin Short v ňom vyšetrujú vraždu, ktorá sa údajne stala v hoteli, kde všetci traja bývajú. 

Späť
Zdieľať
Diskusia