Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2022, 20:00
Čas čítania 3:45
Adam Novosad

TOP 3 v pondelok: Putina opúšťa popredný diplomat pri OSN, Matovič sa oháňa orientáciou a Sulík chce znižovať ceny benzínu

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Putina opúšťa diplomat pri OSN v Ženeve

Ruskú diplomaciu opúšťa Boris Bondarev, ktorý doteraz pôsobil ako poradca na stálej misii pri OSN v Ženeve. V liste zverejnenom na sociálnych sieťach uviedol, že sa viac odmieta podieľať na šírení lží a vojnovej propagandy, zatiaľ čo ruská elita si užíva beztrestnosť a neobmedzenú moc.

„Za dvadsať rokov svojej diplomatickej kariéry som zažil rôzne premeny našej zahraničnej politiky, no nikdy som sa za svoju krajinu nehanbil tak veľmi ako 24. februára tohto roku,“ píše Bondarev v úvode listu. Ruskú inváziu na Ukrajinu označil za „azda najväčší zločin nielen proti západnému svetu a ukrajinskému ľudu, ale aj proti ľudu Ruska“.

Viac sa dočítaš tu. 

Vladimir Putin zdraví ľudí po svojom prejave na koncerte, ktorý sa konal pri príležitosti ôsmeho výročia vyhlásenia Krymskej republiky a mesta Sevastopol za subjekty Ruskej federácie v Moskve v piatok 18. marca 2022.
Vladimir Putin zdraví ľudí po svojom prejave na koncerte, ktorý sa konal pri príležitosti ôsmeho výročia vyhlásenia Krymskej republiky a mesta Sevastopol za subjekty Ruskej federácie v Moskve v piatok 18. marca 2022. Zdroj: TASR/AP

Igor Matovič tvrdí, že naňho útočia novinári, lebo nie je LGBTI orientovaný

Minister financií Igor Matovič sa po schválení svojho sociálneho balíčka na pomoc rodinám v boji s rastúcou infláciou a vysokými cenami obul do svojich kritikov z radov politikov aj novinárov.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Šéfredaktora Aktualít Petra Bárdyho označil za človeka, ktorý nepozná hodnoty rodiny, sám seba za absolútneho nepriateľa médií z dôvodu, že nie je LGBTI orientovaný.

„Hnevám sa na zaujatosť médií, na sebastrednosť médií, na aroganciu šéfredaktorov, na aroganciu novinárov, ktorí si jednoducho povedia, že keď nie som LGBTI orientovaný, tak som absolútny nepriateľ,“ obhajoval sa Matovič s tým, že svoje vyjadrenia na adresu novinárov nepovažuje za žiadne obmedzovanie slobody slova.

Viac sa dočítaš tu. 

matovič
Zdroj: Reprofoto/Rádio Expres/Youtube

SaS prišla s návrhom, ako zlacniť benzín priamo na čerpačkách

Sloboda a solidarita vymyslela spôsob, ako by sa daň z ropy, ktorou chce minister financií Igor Matovič priniesť do štátneho rozpočtu stovky miliónov eur, mohla premietnuť do skutočných cien na čerpacích staniciach. Navrhuje, aby štát z peňazí získaných na novej dani z ropy zaplatil zníženie DPH na palivá, ktorú chce skresať z 20 na 8 percent.

„Čo štát získa od Slovnaftu na ropnej dani, to by ľudia získali od štátu znížením DPH,“ uviedol Marián Viskupič zo SaS, ktorý v parlamente šéfuje finančnému výboru. „Obe tieto dane by sa dali na kratšie obdobie a predĺžili by sa alebo zrušili podľa trhového vývoja,“ skonštatoval.

Odporúčané
TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja 7. novembra 2022, 20:00

Igor Matovič však SaS schladil na tlačovej konferencii, kde ukázal európsku smernicu, podľa ktorej nie je možné znižovať DPH na pohonné hmoty. Namiesto toho navrhol, aby 300 miliónov z ropnej dane putovalo na zvýšenie platov lekárov, sestier a učiteľov.

Viac sa dočítaš tu.

Instagramový post dňa

Uniknuté informácie o spolupráci medzi módnym domom Balenciaga a značkou Adidas Originals boli pravdivé. Demna Gvasalia predstavil novú kolekciu Resort 2023 v priestoroch newyorskej burzy a medzi prítomnými hosťami boli napríklad Kanye West alebo Pharrell Williams spoločne s rodinou.

Domov
Zdieľať
Diskusia