Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2022, 13:05
Čas čítania 1:07
Daniel Mikolášik

Mbappé zostane v PSG, sľúbili mu 300 miliónov a rozhodovanie o prestupoch. Podľa šéfa španielskej ligy to je urážka futbalu

Mbappé zostane v PSG, sľúbili mu 300 miliónov a rozhodovanie o prestupoch. Podľa šéfa španielskej ligy to je urážka futbalu
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT FUTBAL KYLIAN MBAPPÉ PSG SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

PSG muselo prekonať ponuku Realu Madrid. Mbappého preto čaká viac ako dvojnásobne väčší bonus za podpis.

Francúzsky útočník Kylian Mbappé zostáva vo svojom aktuálnom tíme – parížskom St. Germain. Klub musel prekonať lákavú ponuku španielskeho Realu Madrid, ktorý mal 23-ročnému kanonierovi vyplatiť až 130 miliónov eur ako bonus za podpis. Vedenie PSG sa rozhodlo túto sumu viac ako zdvojnásobiť a Mbappému vyplatí 300 miliónov eur.

Ako informuje portál Givemesport, Mbappého zmluva s PSG mala vypršať toto leto, no v sobotu 21. mája sa futbalista s klubom dohodol na predĺžení kontraktu až do roku 2025. Okrem šialeného 300-miliónového bonusu za podpis sa v rámci trojročnej zmluvy dohodli na plate 100 miliónov eur ročne po zdanení a ďalších výhodách.

Francúzsky futbalista Kylian Mbappé (vpravo) z Paríža St. Germain drží dres s číslom 2025 oznamujúcim podpis novej trojročnej zmluvy pred zápasom 38. kola francúzskej Ligue 1 Paríž St. Germain – FC Metz v Paríži v sobotu 21. mája 2022. Vľavo stojí prezident futbalového klubu Paríž St. Germain Násir Al-Chelajfí.
Francúzsky futbalista Kylian Mbappé (vpravo) z Paríža St. Germain drží dres s číslom 2025 oznamujúcim podpis novej trojročnej zmluvy pred zápasom 38. kola francúzskej Ligue 1 Paríž St. Germain – FC Metz v Paríži v sobotu 21. mája 2022. Vľavo stojí prezident futbalového klubu Paríž St. Germain Násir Al-Chelajfí. Zdroj: TASR/AP

Medzi nimi sú napríklad rozhodovacie práva pri voľbe nového trénera a športového riaditeľa PSG, ale aj možnosť zasahovať do prestupov klubu, a to nielen pri podpise nových hráčov, ale aj pri predaji starých hráčov.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Ako informuje Eurosport, podľa Javiera Tebasa, prezidenta španielskej najvyššej futbalovej ligy La Liga, je tento kontrakt urážkou futbalu. „Toto je urážka futbalu. Ktovie, odkiaľ má PSG peniaze a koľko ho bude platiť. Ten klub minul za uplynulú sezónu 600 miliónov na platoch a vykázal stratu 700 miliónov. Al-Chelajfí (prezident PSG – pozn. red.) je rovnaká hrozba ako Superliga,“ vyjadril sa Tebas.

Mbappé od svojho príchodu do PSG z Monaka v roku 2017 strelil za „Les Rouge-et-Bleu“ 168 gólov v 268 zápasoch. Útočník je v tejto sezóne vo vynikajúcej forme, o čom svedčí, že v 45 zápasoch strelil 36 gólov a spoločne s klubom opäť získal ligový titul.

Domov
Zdieľať
Diskusia