Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2022, 7:25
Čas čítania 1:29
Dominik Vetrák

Režisér Mad Maxa: Fury Road ti zamotá hlavu novým sci-fi filmom. Idris Elba v ňom hrá džina s 3 špeciálnymi želaniami

Režisér Mad Maxa: Fury Road ti zamotá hlavu novým sci-fi filmom. Idris Elba v ňom hrá džina s 3 špeciálnymi želaniami
Zdroj: MGM
FILMY A SERIÁLY THREE THOUSAND YEARS OF LONGING
Uložiť Uložené

Prvý film režiséra Georgea Millera od Mad Maxa z roku 2015 uvidíme už v lete. Sleduj prvý trailer.

Hollywoodske štúdio MGM zverejnilo prvý trailer na očakávaný sci-fi film Three Thousand Years of Longing, ktorý mal do kín prísť ešte minulý rok, ale tvorcovia museli pre pandémiu odložiť natáčanie. Ide o prvý film režiséra Georgea Millera od jeho posledného celovečeráku Mad Max: Fury Road z roku 2015. 

Odporúčané
RECENZIA: Seriál Halo RECENZIA: Seriál Halo 21. mája 2022, 13:30

Celý filmový svet tak má od tejto snímky veľké očakávania. Ak by sme sa mohli riadiť výlučne podľa ohlasov z filmového festivalu Cannes, asi by sme sa o kvalitu tohto projektu nemuseli obávať. Na ňom si totiž tvorcovia po skončení premietania vyslúžili od divákov standing ovation. 

Dej sa zameriava na akademičku doktorku Alitheu Binnieovú (Tilda Swinton). Je to žena spoliehajúca sa na svoj rozum a fakty. Preto ju zarazí, keď z lampy, ktorú kúpila na trhu, vyjde obrovský džin (Idris Elba). Ten jej výmenou za svoju slobodu ponúka splniť akékoľvek tri želania, ktoré vysloví. Už jej prvé želanie prekvapí nielen džina, ale aj ju samu. Nehovoriac o tom, že jej želania môžu mať úplne opačný efekt, než aký si predstavovala.

Ako môžeš vidieť v traileri, vo filme sa udeje množstvo veľkolepých vecí a bizarných scén. Z traileru sa zdá, že film bude poriadne farebný, plný vizuálnych trikov a zaujímavej práce s kamerou. Okrem režírovania si George Miller napísal aj scenár. Three Thousand Years of Longing sa dostane do kín 30. augusta 2022. 

George Miller je geniálny režisér, ktorý však nenatáča veľa filmov. Od roku 1992 do roku 2015 navyše natočil len rodinné filmy – dve časti snímky Happy Feet a Babe 2. Po rokoch príprav však presvedčil hollywoodskych producentov, že je načase oživiť jeho starú klasiku Mad Max. Namiesto Mela Gibsona v hlavnej role hral Tom Hardy a Mad Max: Fury Road sa v roku 2015 stal zrejme najlepším akčným filmom histórie.

Austrálsky režisér má už 77 rokov, a ako sám povedal, natáčanie filmov ako Mad Max je pre neho už veľmi náročné, a to najmä pre extrémne podmienky na púšti, kde Mad Max vzniká. Režisér sa však do dôchodku ešte nechystá, a tak sa sedem rokov po premiére jeho posledného diela môžeme tešiť na ďalší skvelý film.

George Miller by následne mal začať s prípravou ďalšieho filmu zo sveta Mad Maxa. Zameria sa na mladú verziu postavy Furiosy, pričom si ju zahrá Anya Taylor-Joy. 

Three thousand years of longing idris elba film
Zdroj: MGM
Späť
Zdieľať
Diskusia