Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. mája 2022, 9:30
Čas čítania 5:54
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších herných trailerov roka 2022. Uvidíme konečne Wolfensteina 3, nový Dragon Age či remake The Last of Us?

TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY
Uložiť Uložené

Počas leta nás čaká veľké množstvo herných oznámení, herných konferencií a odhalení. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Najväčšia herná výstava E3 tento rok nebude. Namiesto nej však bude viacero ďalších jarných a letných herných konferencií. Každá spoločnosť má čo ukázať, vrátane Nintenda, Xboxu a Playstationu.

Odporúčané
Nové PS Plus štartuje už v júni s exkluzivitami od Playstation a hrami z PS1, PS2 a PS3 Nové PS Plus štartuje už v júni s exkluzivitami od Playstation a hrami z PS1, PS2 a PS3 16. mája 2022, 18:27

Veľa svojich hier totiž odložili z tohto roka na ten ďalší a covid aj naďalej robí problémy vývojárom, ktorí majú komplikované podmienky na vývoj. Aj preto zatiaľ tento rok pôsobí tak „chudobne“, aspoň čo sa vydania veľkých hier týka. Kde a kedy teda herné štúdiá tento rok oznámia svoje novinky?

Najväčšie herné udalosti leta:

Summer Game Fest – 9. jún. 

Indie Live Expo – 21. máj

Tribeca Games Spotlight – 10. jún 

Xbox + Bethesda Games Showcase – 12. jún

PC Gaming Show – 12. jún

QuakeCon 2022 – 18. – 20. jún

Wholesome Direct – jún 2022

THQ Nordic Digital Showcase – 12. august

Gamescom – august

Tokyo Game Show – 15. – 18. september 

Nintendo Direct a PlayStation Showcase/State of Play – ?

V minulosti zvykli mať svoje vlastné konferencie aj herné spoločnosti ako Square Enix či Capcom. Tento rok však očakávame, že bude konferencií menej a štúdiá radšej ukážu svoje hry na väčších konferenciách, ktoré bude sledovať viac ľudí.

Ktoré konkrétne hry teda tento rok odhalia? Maj na pamäti, že pri niektorých ide o špekulácie či informácie z neoverených zdrojov. 

Odporúčané
Game Pass: prečo je to najlepšia herná služba v histórii, ako môžeš zdieľať heslo na účet a ktoré hry sú najlepšie? Game Pass: prečo je to najlepšia herná služba v histórii, ako môžeš zdieľať heslo na účet a ktoré hry sú najlepšie? 29. apríla 2022, 16:30

1. The Last of Us Remake, The Last of Us: Part II PS5 verzia a The Last of Us multiplayer

Štúdio Naughty Dog považujeme za najkvalitnejšie herné štúdio posledných rokov. Tvorcovia série Crash Bandicoot, Jak & Daxter, Uncharted a The Last of Us podľa všetkého chystajú remake The Last of Us. Existuje o tom už viacero dôkazov a je asi len otázkou času, kedy ho odhalia. Sme zvedaví, čo všetko sa zmení oproti originálu a najmä či budeme musieť Ellie znova presúvať po vode na paletách alebo či tentoraz bude vedieť plávať. 

Okrem prerábky prvej časti by na PS5 mala vyjsť aj dvojka, aby si obe hry mohli hráči kúpiť v jednom balení. Playstation to robí preto, lebo v roku 2023 vyjde na streamovacej platforme HBO Max seriál The Last of Us. Playstation dúfa, že noví fanúšikovia The Last of Us budú chcieť prejsť aj videohry, takže si kúpia nové verzie na PS5.

Okrem dvoch singleplayerových hier už dlhé roky pripravujú aj multiplayerovú hru zo sveta The Last of Us, ktorá mala pôvodne vyjsť ešte v roku 2020, no dodnes ju tvorcovia neodhalili. Vývojári majú s titulom veľké ambície

2. Ďalšie prerábky: Silent Hill, Metal Gear Solid, Resident Evil 4, Dead Space či KOTOR

O prípadnom remaku či novej hre z hororovej série Silent Hill sme na internete počuli už množstvo špekulácií a dokonca aj správ od overených leakerov. Tvorcovia zo spoločnosti Konami však nikdy nič neohlásili, čo sa však vraj zmení už tento rok, keďže rôzne herné štúdiá údajne robia na viacerých projektoch s názvom Silent Hill. 

Pripravuje sa vraj aj remake tretej časti akčnej špionážnej hry Metal Gear Solid. Veľmi očakávaný je aj remake hororového titulu Dead Space, ktorý vyjde v januári budúceho roka, no a hororoví fanúšikovia sa už tešia aj na remake hororovej akčnej hry Resident Evil 4.

Na nej údajne pracujú rovnakí vývojári ako na remaku Resident Evil 2, ktorý mal fantastické hodnotenia a v našom rebríčku 10 najlepších hier roka 2019 skončil na treťom mieste za Sekiro a Death Stranding. Dúfame, že uvidíme aj trailer na remake Star Wars: Knights of the Old Republic, ale s tým radšej nepočítaj, keďže vydanie hry je ešte ďaleko.

3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild a Nintendo Direct

Nintendo odložilo vydanie novej Zeldy na budúci rok. Hra je asi príliš ambiciózna a veľká na to, aby jej dokončenie uponáhľali. Na kompletné predstavenie hry stále čakáme, aj keď z doteraz uvoľnených záberov vieme odhadnúť, že nás v rámci dizajnu levelov a otvoreného sveta čaká množstvo noviniek.

Veľká škoda, že Nintendo neponúka aj silnejšiu konzolu ako Nintendo Switch. Hrať skvelo nadizajnované a hrateľnostne zábavné tituly v zastaranom vizuále a s počtom snímok za sekundu, ktoré nedosahujú ani úplný základ (30 fps), je pre mnohých hráčov neznesiteľné.

Nintendo má okrem Zeldy odhaliť aj množstvo ďalších hier. Netrpezlivo očakávame odhalenie Metroid Prime 4, ale aj ďalšie zábery z Bayonetta 3, Xenoblade Chronicles 3 a nepochybne pre nás majú aj nejaké to prekvapenie. 

4. Starfield 

Podobne ako Zelda či Redfall, aj nové RPG od tvorcov hier Fallout či Skyrim odložila spoločnosť Bethesda na budúci rok. Starfield je veľkolepá vesmírna hra, ktorá bude pripomínať komplexné príbehové diela od štúdia Bethesda, tentoraz však zasadené v sci-fi prostredí.

Doteraz neukázali žiadne zábery z hrania a vzhľadom na blížiace sa vydanie (odhadujeme, že hra vyjde na jar 2023) je jasné, že odhalenie samotnej hrateľnosti je na spadnutie. Stále totiž nevieme, ako hra vyzerá v pohybe a o čom presne bude. 

5. Wolfenstein 3

Odhalenie tejto hry sme tipovali už pred minuloročnou E3 v lete. Vydavateľ Bethesda a vývojárske štúdio Machine Games však nič neoznámili, a tak veríme, že Wolfensteina 3 odhalia tento rok. Predsa len, Blazkowiczov príbeh stále nie je ukončený. Machine Games pracujú aj na hre Indiana Jones, no jej vydanie je stále vzdialené niekoľko rokov.

6. PS VR2 a nové hry vo virtuálnej realite

Playstation chystá vydanie druhej generácie svojej virtuálnej reality pod názvom PS VR2. Zatiaľ nie je isté, či virtuálna realita vyjde tento alebo až budúci rok, no štúdio Playstation by ešte tento rok malo oznámiť jej cenu a zoznam hier, ktoré na headset vyjdú.

Odporúčané
Najznámejší hollywoodski herci, ktorí hrali vo videohrách Najznámejší hollywoodski herci, ktorí hrali vo videohrách 13. mája 2022, 12:30

Playstation zatiaľ oficiálne odhalil len hru Horizon: Call of the Mountain zo sci-fi sveta Horizon, v ktorom Aloy bojuje proti robotickým dinosaurom. Po skvelej plošinovke Astro Bot Rescue Mission očakávame aj jej pokračovanie a veríme, že nás Playstation ešte niečím prekvapí (napríklad verziou Half-Life: Alyx na PS VR2). 

7. Dragon’s Dogma 2

Herný tvorca Hideaki Itsuno so svojím tímom naposledy vydal skvelú akčnú hru Devil May Cry 5. Odvtedy pracuje na neoznámenom titule, no už v minulosti povedal, že jeho dve najbližšie hry budú DMC 5 a Dragon’s Dogma 2.

Navyše spoločnosti Capcom unikli na internet tajné informácie o ich ďalších projektoch a medzi nimi bolo aj RPG Dragon’s Dogma 2. Čakáme tak v podstate už len na odhalenie hry. 

Remaky The Last of Us a Resident Evil 4, Wolfenstein 3 či Star Wars Jedi 2. Uvidíme v lete odhalenie epických hier?

Jednotka bola komplexným RPG so skvelým súbojovým systémom a s originálnym prístupom k umelej inteligencii, ktorá hráčovi pomáhala v súbojoch vďaka ďalším postavám. 

8. Dragon Age 4

Štúdio Bioware pracuje na pokračovaní fantasy série Dragon Age už niekoľko rokov. Zároveň plánuje novú časť sci-fi série Mass Effect, no tú tak skoro neuvidíme. Vývojári musia najprv dokončiť Dragon Age 4. Je možné, že hra vyjde až v roku 2024.

Dragon Age 4
Zdroj: EA/BioWare

9. Star Wars Jedi: Survivor

Nejde o oficiálny názov, ale herný novinár Jeff Grubb prezradil, že sa tak hra bude volať a že vyjde len na PC, PS5 a Xbox Series X/S, takže majitelia starých konzol majú smolu. Podľa jeho slov vyjde v roku 2023. 

Prvá časť s podnázvom Fallen Order sa nám dosť páčila, a to najmä vďaka zábavnej hrateľnosti a skvelej Star Wars atmosfére. Pozitívne nás prekvapil aj intuitívny súbojový systém so svetelným mečom, no sklamali nás postavy, ktoré neboli zaujímavé. Nepodarila sa ani technická stránka hry obsahujúca množstvo chýb. 

10. Gameplay a trailery pre God of War: Ragnarok, Final Fantasy XVI, Redfall, Avowed, Fable, Avatar, Hellblade 2, Bayonetta 3

Prvé trailery či oznámenia na tieto hry sme už videli. Niektoré, ako napríklad Final Fantasy XVI, Bayonetta 3 či God of War: Ragnarok, dokonca ukázali aj zábery z hrania. Niektoré z týchto titulov plánujú ich tvorcovia vydať ešte v tomto roku, a preto je najvyšší čas predstaviť ich herné mechanizmy oveľa detailnejšie. 

Zvedaví sme najmä na hrateľnosť a dizajn Avatara od tvorcov z Ubisoftu. Ak to bude ďalšia sterilná a stereotypná otvorená hra v štýle stoviek ikoniek na mape (Assassin’s Creed, Far Cry), budeme veľmi sklamaní. Fable a Avowed zase potešia fanúšikov príbehových, fantasy RPG a Hellblade bude ukážkou prepracovanej grafiky next-gen konzol. 

Zbožné prianie: DLC pre Elden Ring

Elden Ring je famózna hra, ktorej sme v recenzii udelili 9,5/10. Očakávame, že vývojári pre ňu pripravia aj rozšírenie, ako to spravili pre Dark Souls 2, 3 a Bloodborne. Ak sa tak aj stane, zrejme je na jeho odhalenie priskoro, keďže hra vyšla len v marci tohto roka. 

Nepravdepodobné: nová hra od Hidea Kojimu

Hideo Kojima a jeho štúdio Kojipro vydali svoju prvú hru – Death Stranding v roku 2019. Odvtedy zapracovali aj na jej vylepšenej verzii a Kojima ako tvorca, režisér, scenárista a riaditeľ štúdia v roku 2020 prezradil, že medzitým zrušili vývoj úplne novej hry. Je možné, že jeho ďalšia hra vyjde v roku 2023 alebo 2024, no zrejme ju neuvidíme skôr ako koncom tohto roka či v budúcom roku.

Ďalšie hry a trailery, ktoré zrejme uvidíme:

  • príbehová expanzia pre Halo: Infinite
  • Contraband od tvorcov Just Cause
  • Gears of War kolekcia v štýle Master Chief Collection a nová hra od tvorcov Gears 5
  • Project Belfry od tvorcov The Banner Saga
  • Forza Motorsport
  • Hollow Knight: Silksong
  • Suicide Squad: Kill the Justice League
  • Hogwarts Legacy
  • Perfect Dark
  • State of Decay 3
  • Plague Tale: Requiem
  • Stalker 2
  • veľké množstvo indie hier
Domov
Zdieľať
Diskusia