Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti TV Markíza.
26. mája 2022, 10:30
Čas čítania 6:31
Sponzorovaný obsah

10 zaľúbencov, ktorých vzťah sledoval celý svet. Boli skutočne ako z hollywoodskeho filmu?

ZAUJÍMAVOSTI HOLLYWOOD
Uložiť Uložené

Príbeh veľkej lásky ako z filmu sme mohli sledovať aj na domácej scéne.

Veľké hollywoodske lásky ako vystrihnuté z filmového plátna zaujímali médiá a širokú verejnosť už od nepamäti. Pripravili sme pre teba zoznam najznámejších párov, ktorých vzťah sa zapísal do popkultúry. Ich stretnutie, pády a rozchody prežíval celý svet. Pamätáš sa, ako sa dali dokopy Angelina Jolie a Brad Pitt či Beyoncé a Jay Z? Okrem medializovaných vzťahov súčasnosti ti predstavíme aj ikonické páry minulosti. Vedel si o tom, že Pamela Anderson má so svojím manželom na svedomí prvé virálne video na svete? 

Tento výber inšpirovala nová miniséria z dielne VOYO Originál Iveta, ktorá zachytáva najväčšiu lovestory na našej hudobnej scéne v 80. rokoch. Iveta je trojdielna miniséria, ktorá ukazuje skutočnú cestu za slávou Ivety Bartošovej. Možno by sa nestala hviezdou, keby nebolo talentovaného hudobníka Petra Sepéšiho, a ktovie, ako by to celé dopadlo, keby sa tento vzťah neskončil tragicky. Ako to bolo medzi nimi naozaj, sa dozvieš v novej minisérii na VOYO.

Sleduj skutočný príbeh
Iveta, VOYO
Zdroj: VOYO Originál

1. John Lennon & Yoko Ono

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Annie Leibovitz (@annieleibovitz)

Párik, ktorým žili médiá v kontroverzných 60. rokoch. John Lennon bol frontman legendárnych Beatles a Yoko Ono spoznal v roku 1966, keď pripravovala vlastnú vernisáž. Bola to láska na prvý pohľad. Zobrali sa po necelých troch rokoch randenia na jar 1969. Rok po ich svadbe sa rozpadli Beatles, no aj v súčasnosti nájdeš špekulácie, či Yoko Ono spôsobila konflikty a rozchod tejto kultovej kapely.

John Lennon s manželkou pracovali na spoločných hudobných projektoch; v roku 1980, iba týždeň pred osudným atentátom, vydali album Double Fantasy. Keď 8. decembra toho roku 40-ročný spevák vchádzal do apartmánu v New Yorku, štyrikrát ho zasiahol revolverom Mark David Chapman. Zomrel pri prevoze do nemocnice. Fotka, ktorú vidíš na obrázku, vznikla v deň atentátu a urobila ju známa celebritná fotografka Annie Leibovitz. 

Sleduj ich príbeh v dokumente

2. Brad Pitt & Angelina Jolie 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Brad Pitt (@bradpittofflcial)

Brad Pitt a Angelina Jolie sa stretli počas natáčania filmu Pán a pani Smithovci v roku 2004 (zábery z filmu na obrázku). Hrali manželský párik nájomných zabijakov a počas akčných a milostných scén medzi hercami preskočila iskra. V tom čase bol Brad Pitt ešte ženatý s Jennifer Aniston, ktorú svet miloval ako Rachel zo seriálu Priatelia. 

Po 7 rokoch manželstva oznámili v roku 2005 rozchod, ktorý bol veľmi sledovaný. Angelinu médiá vykreslili ako milenku, no obaja popreli, že by sa ich vzťah začal ako tajná aféra. Iba rok po sledovanom rozvode Brad a Angelina potvrdili, že očakávajú prvého spoločného potomka. Rýchlo sa z nich stal zlatý pár Hollywoodu. Ich rodina sa poriadne rozrástla, spoločne vychovávali 6 detí (3 adoptovali).

Zobrali sa až po 10 rokoch, intímna svadba sa konala vo Francúzsku a patrila medzi najočakávanejšie udalosti. V roku 2016 Angelina podala žiadosť o rozvod v dôsledku neprekonateľných rozdielov a začal sa tak dlhý súdny proces, ktorý sa ešte oficiálne neskončil. 

3. Pamela Anderson & Tommy Lee

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NOUVAGE (@nouvelleage)

Vzťah herečky Pamely Anderson a bubeníka z Mötley Crüe Tommyho Leeho sa zapísal do popkultúry v 90. rokoch. Stretli sa na párty v roku 1994, zasnúbili sa takmer ihneď – iba po 4 dňoch od zoznámenia sa. Svadba sa konala krátko po tom. Nevedelo o nej veľa ľudí, dokonca Pamelina vlastná matka sa o sobáši dozvedela z časopisu. Ceremoniál nebol úplne tradičný, ženích mal krátke nohavice a nevesta bikiny. 

Zamilovaný pár však musel zakrátko čeliť problému, ktorý naštrbil ich vzťah. Rok po ich svadbe prepustený zamestnanec Tommyho Leeho ukradol z ich trezoru kazetu s intímnymi zábermi páru. Aj keď bol internet ešte len v plienkach, dokázal ju v rámci svojej pomsty rozšíriť natoľko, že sa z nej stal takzvaný virál a predali sa tisícky kópií kazety. Pár preto na bývalého zamestnanca podal žalobu vo výške 10 miliónov dolárov, no na súde neuspeli. Keďže so šíriacim sa videom nevedeli nič robiť, odrazilo sa to na ich vzťahu a v roku 1998 sa rozišli. V roku 2008 to skúsili opäť, no o 2 roky neskôr sa definitívne rozišli.

4. Iveta Bartošová & Peter Sepéši

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VOYO official (@voyo.sk)

Znova stretnutie krásnej, mladej blondíny a talentovaného hudobníka, no tentoraz na domácej hudobnej scéne. Ich príbeh lásky môže trochu pripomínať aj ten, ktorý si mohol vidieť vo filme A Star Is Born, avšak tento bol skutočný. Práve hudobná kariéra spojila Ivetu Bartošovú a Petra Sepéšiho. Prvýkrát sa videli na speváckej súťaži, kde Iveta spievala a Peter sa doslova zamiloval do jej hlasu. Krátko nato vyskúšali, či im to spolu hudobne ladí, a ukázalo sa, že sa k sebe dokonale hodia nielen ich hlasy. Úspech sa dostavil už po prvej spoločnej pesničke – dueto Knoflíky lásky sa stalo hitom v celom Československu.

Pár sa po úspechu rozhodol presťahovať do Prahy a naplno sa venovať hudobnej kariére. Spevákom nešlo iba o slávu, chceli byť dobrí v tom, čo robia. Sepéši a Bartošová boli „in“ párom tých čias, ich lovestory sledoval takmer každý.

Ako vyzeral ich príbeh lásky aj samotná cesta za slávou, si aktuálne môžeš pozrieť na VOYO v minisérii Iveta z produkcie VOYO Originál. Dej sleduje život Ivety Bartošovej od detstva cez úspechy na hudobných súťažiach až po cestu za slávou, ktorú dosiahla najmä vďaka spolupráci so spevákom Petrom Sepéšim. Hlbší pohľad do ich osobností bez bulvárnych odhalení ti poskytne miniséria Iveta, natočená podľa skutočných udalostí.

Sleduj minisériu

5. Britney Spears & Justin Timberlake 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fan page Britney and Justin (@britneyandjustint)

Láska dvoch hudobníkov a miláčikov popovej scény, pričom je otázne, či to bolo skutočné alebo šlo o vykonštruovaný vzťah z dielne marketingového oddelenia. Justin a Britney sa stretli ako vychádzajúce detské hviezdy ešte v roku 1992 na natáčaní klubu Mickeyho Mousa. To, že sú spolu, oficiálne potvrdili až v roku 1999, keď už boli obaja na vrchole slávy – Britney so svojimi hitmi ako Oops... I Did It Again a Justin bol súčasťou popovej senzácie NSYNC.

Nasledovali spoločné koncerty, prechádzky po červenom koberci, dokonale premyslené ladiace outfity (ako legendárny denim od hlavy po päty na fotke). Všetko vyzeralo ideálne, verejnosť preto šokoval ich náhly rozchod v roku 2002. O pár mesiacov neskôr vydal Justin skladbu Cry Me a River, ktorá dodnes patrí medzi jeho najväčšie hity. V texte hovorí o minulom vzťahu, nevere a v klipe sa objavila dokonca žena, ktorá sa až veľmi nápadne podobala na Britney. Ako to bolo naozaj, vedia len oni dvaja. 

Pozri sa, ako žila Britney

6. Kate Moss & Johnny Depp 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa kate and Johnny (@kateandjohnny)

Táto dvojica patrila medzi tie, ktoré neustále vyzerali ako vystrihnuté z titulky módneho časopisu. Ikonická dvojica 90. rokov sa spoznala v kaviarni v roku 1994, Johnny mal vtedy 31 rokov, zatiaľ čo Kate iba 20. Nevedeli sa od seba odtrhnúť ani pred kamerami, ich vášnivá povaha zapríčinila divoké hádky a rozbité hotelové izby. Mená Moss a Depp zapĺňali noviny, no neprinášali len pozitívne informácie. Rozišli sa po 3 rokoch. V roku 1998 Johnny Depp povedal, že rozchod nastal hlavne jeho vinou, pretože sa zachoval hlúpo – dovolil, aby sa jeho práca dostala medzi nich, a nevenoval jej toľko pozornosti, koľko si zaslúžila.

7. Beyoncé & Jay Z

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Beyoncé (@beyonce)

Carterovci patria medzi najvplyvnejšie páry a považujú sa za pomyselnú americkú kráľovskú rodinu. Sú spolu viac ako 20 rokov, stretli sa ešte v roku 2000, keď mala Beyoncé iba 18. Najprv boli iba dobrými priateľmi, oficiálne začali randiť až o rok neskôr. V roku 2003 predstavili spoločný hit Crazy in Love, ktorý lámal hitparády a postaral sa im o spoločnú sošku Grammy. 

Beyoncé patrí medzi ženy, ktoré dokážu upútať pozornosť všetkých médií a zlomiť internet. Ich svadba prebehla tajne v roku 2008, no o pár rokov neskôr speváčka oznámila tehotenstvo vo veľkom štýle, a to počas vystúpenia na MTV Video Music Awards. 

Pozornosť celého sveta na seba strhli počas Met Gala v roku 2014, keď sa na sociálne siete dostalo video, ako speváčkina sestra Solange napadla Jay Z-ho vo výťahu, zatiaľ čo „Queen B“ sa nečinne prizerala. Objavili sa špekulácie o nevere a rozvode, tie však pár zažehnal spoločným turné. 

8. George Clooney & Amal Alamuddin

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa George & Amal clooney (@georgeamalclooney)

George Clooney získal reputáciu lámača ženských sŕdc a večného starého mládenca. To sa zmenilo v roku 2013, keď sa uňho doma zastavil jeden známy, ktorého sprevádzala britská právnička, aktivistka a spisovateľka Amal Alamuddin. Zhodou okolností Clooneyho rodičia boli na návšteve tiež, takže Amal spoznala budúceho manžela a svokrovcov v jeden deň. Ich prvé rande bolo v Londýne v kultovom Abbey Road Studios (nahrávali tam Beatles). Zásnuby boli o rok neskôr a o pár mesiacov nato sa konala malá, intímna svadba v Benátkach. Deti neplánovali, no v roku 2017 oznámili príchod dvojičiek.

9. Elizabeth Hurley & Hugh Grant

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Hugh Grant (@hughgrantlove)

Pár sa spoznal na natáčaní filmu ešte v roku 1987 a boli spolu dlhých 13 rokov. Kamera ich zbožňovala, na červených kobercoch sa objavovali ruka v ruke. Bola to taká verzia Brada a Angeliny, iba o 10 rokov skôr. Prvý šok prišiel v roku 1995, keď bol Hugh Grant zatknutý za tzv. oplzlé správanie – pristihli ho s pracovníčkou ulice. Škandál jeho prácu až tak nepoznačil, o pár rokov neskôr účinkoval v najlepších filmoch kariéry, ako sú Nothing Hill či Love Actually. Rozchod ohlásili až v roku 2000 a popreli tvrdenie, že by spomínané zatknutie na to malo nejaký vplyv.

10. Jennifer Lopez & Ben Affleck

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ben Affleck & JLo (@benniferreboot)

História sa opakuje a potvrdil to aj vzťah Jennifer Lopez a Bena Afflecka. Stretli sa na natáčaní romantickej komédie Gigli, rok nato (v roku 2002) prišli zásnuby s obrovským ružovým diamantom na mieru. Pred očakávanou svadbou oznámili odklad, údajne pre veľký záujem médií (aby čo najviac zmiatli novinárov, zvažovali najať tri páry dvojníkov na troch rôznych miestach). Odklad netrval dlho, oznámili, že svadba sa ruší úplne a rozchádzajú sa. Obaja išli vlastnou cestou a o 20 rokov neskôr sa opäť stretli. V čase, keď majú sociálne médiá oči všade, sa im schôdzky nepodarilo dlho tajiť. Približne rok po opätovnom stretnutí prišli v apríli 2022 zásnuby.

Ako vidíš na príkladoch niekoľkých slávnych párov, láska vyrážajúca dych existuje aj v reálnom živote, nielen vo filmoch. Práve ona inšpiruje umelcov, tvorcov filmov aj hudobníkov pri tvorbe, inak by tie romantické filmy, zamilované pesničky a ďalšie diela ani nevznikali.     

Späť
Zdieľať
Diskusia